• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: asi to pro tebe bude prekvapeni, ale i lide s telesnym handicapem pracuji :) Treba takovy herec, at nemusime lovit v ne zcela neznamych vodach... Jan Potmesil.... aha? ;-) Ne kazdy nutne rezignuje... ba prave naopak. Tenhle priklad je znamy, ale existuje spousta tech verejne ne zcela znamych a propiranych. Muzes si prohlidnout web http://www.zijushandicapem.cz/ ... rozhodne nejde mluvit o nejakem zalejzani s knizkou do kouta ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Ano. Ovlivňuje. Ale zamysli se nad tím. Počasí ovlivňuju náladu. A nemusí. Dost lidí nemá rádo déšť. To není ten hlavní problém, že si nechá někdo vláčet náladu počasím. Jako linkovat mi hned link na něco, co potvrzovat nechci... ach :DDDD Já jsem rád, pokud si deštěm nebo šedou oblohou nezkazím dobrou náladu... ale neříkaj ti, kapitán Obvious? Jakože hned ten link na studii :) Spíš pošli k té lenosti něco

    Protože se zamysli nad tím, že bys neměl nohy, jakou bys měl motivaci k práci, a jak moc by ti tohle všechno bylo ještě vtipný.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: ale ano, pocasi naladu tez ovlivnuje... taky na to nekdo vypracoval studii a urcite ji taky nedelal zadarmo ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Nevím jestli má přes ty urážky smysl se přít o tom, že fyziologie člověka s psychickou motivací k práci souvisí asi jako déšť s náladou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: souvislost v podobe geneticke predispozice :) ...tvou genetickou predispozici bude pravdepodobne i lenost pouzivat hlavu jinak nez coby poklopu pred destovou vodou na krku ;-)
    O lidske lenosti jsou popsane take stohy papiru - pro tebe kupodivu to autori danych studii dokazali i prodat... a take si nejakou tou kackou zlepsit svou zivotni uroven... ;-)

    Ano, v SummerHillu nemusis delat nic - ale pak z toho taky nebudes nic mit. Podstatny detail, ktery ti uniknul ;-)

    Nic ti nebrani tu komplexni studii vypracovat. Pokud bude dobra, treba ti za ni nekdo i zaplati ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    Jinak ten link, co si uvedl o možné genetické predispozici k pohybu souvisí s leností k práci jak? :-) Místo těch posměšků, jak malý mám rozhled, by možná.....

    Jakože seriously já nemám problém připustit, že moje teze o vnitřních pnutích k aktivitě v člověku zřejmě asi neprokážu vědecky, a jsou spíš můj názor. Líbil by se mi podobný odstup od svých dogmat i u ostatních diskutíjících.

    Summerhill například neprokazuje, že ZP je realistická cesta. Je to hodně zajímavý příklad, ale týká se spíš vzdělávání, pokud jde o nějaké prokazování. Já na tom teď jen ukazoval, že tam nemusí dělat nic. Pokud je lenost člověk přirozená, tak nebudou dělat nic, jak je rok dlouhý.

    Co se týče ZP by bylo fajn udělat víc studií a hlavně ve zdejších podmínkách. Nedělat studie, protože předem víme, že je to blbost, mi nepřijde moudré.. ani dokonce vědecké.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: i ty tebou zminene obory a metodiky jsou produktem snahy lidi si nejakou praci najit... a dostat za ni zaplaceno ;-)
    Spousta dlouhodobych hodnot vznikla vynucenou spolupraci. Peknym prikladem ze zivota je Branicky most v Praze... ;-) A takovych hodnot najdes kolem sebe hromadu.

    PS: slovicko "geneticky" je hypertextovy odkaz na informaci o dane studii... nauc se pouzivat prohlizec :-) Beztak nemas co na praci, tak American Journal of Physiology: Regulatory, Integrative and Comparative Physiology si nekde jiste opatris :)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: To se prokazuje celkem snadno - lidi, co chteji makat si praci jednoduse najdou a nebrblaji...
    Neprokazuje snadno - na to jsou celé akademické obory a metodiky.

    aha, tady se veri na posmrtny zivot.. :-)
    Ja ze obecně může být pro všechny v dlouhodobým běhu ta spolupráce důležitá - jako nová hodnota, ne něco vynuceného.

    o lenosti jsou popsane stohy papiru... pry je dokonce dana geneticky :) Udivuje me tvoje potreba neustale neco zpochybnovat, kdyz ocividne postradas zakladni - vseobecny rozhled.... ;-)
    Tak uveď nějaký příklad, který prokazuje, že lenost je člověku vlastní. Podle mě jsme homo sapiens sapiens.. člověk rozumný ne líný
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: do zahlavi a tesat jeste do kameni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: aha, tady se veri na posmrtny zivot.. :-) Jsem pragmatik a rozhodne ne katolik (&spol)...

    To se prokazuje celkem snadno - lidi, co chteji makat si praci jednoduse najdou a nebrblaji, ze by meli dostavat nejaky pausal na sve zivobyti, aniz by sami hnuli prstem. Prace je dost - to, ze mistni lid ji vykonavat z pohodlnosti nechce je jiny problem - ale v realu to vede k tomu, ze praci vykonavaji cizi statni prislusnici, kterym ta prace nesmrdi... kteri nejsou lini za praci (opet narozdil od nasince) dojizdet. Neochota cestovat za praci je v souvislosti s nezamestnanosti casto zminovana prekazka na strane nezamestnaneho...

    GORG: o lenosti jsou popsane stohy papiru... pry je dokonce dana geneticky :) Udivuje me tvoje potreba neustale neco zpochybnovat, kdyz ocividne postradas zakladni - vseobecny rozhled.... ;-) Argumentace postavena na SummerHillu je mozna zajimava, nicmene zcela v obecne rovine skola je jen prostredek, jak vedomost ziskat (a zminena skola je jen jiny zpusob... tehoz) - a bud dotycny se chce neco naucit, nebo nechce. Kdyz nechce, zadna skola to nevyresi. Kdyz chce byt nekdo blbec, je to jeho volba ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG:
    Musel bys mít studii prokazující, že je člověk tvor líny.

    ti nestaci,. ze lini lidi vymysleli NZP? :P
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: jak to maj usa snad vis z tech svejch necenzurovnajech a demokratickejch ebiku co ctes. hlavne ty o chemtrails.

    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Musel bys mít studii prokazující, že je člověk tvor líny.
    Porovnávat to s neochotou/neschopností lidí vyplnit formuláře a dělat jiné byrokratické rituální tance mi přijde jako silně pavědecké.
    Jako názor to stačí to ano, ale pak bych tam přidal namísto slova "bude vždy" za "myslím si, že"

    Mně teda přijde, že kdyby to byla pravda, tak školy typu Summerhill nikdy by nemohly funkčně existovat. Přitom vyprodukovaly miliardáře, slávné herce apod. Možná ne každý byl úspěšný, ale to ani u běžných škol. A v tý škole nemusíš dělat vůbec nic. Nemusíš se učit a pravidla si vymýšlí děti samy.
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Chytl ses své definice slova spolupráce z pohledu té první perspektivy (soutěž, SPM,...)..ano v kompetetivním světě, ti za to musí dát něco nazpátek. Proč bys mu jinak něco dával, pokud tím nic nezískáš. No ano, to je ta perspektiva jedna.
    Co ty víš.. třeba ti to dá v příštím životě? :-)

    NZP predevsim obhajuji ti, co chteji jen brat... ale davat nechteji nic ;-)
    Tohle by si musel uměť prokázat. Povídáte tu to jako nějakou mantru.

    Viz. můj předposlední příspěvek, kde Lubob reagoval úplně něčím jiným, že prej "Já si nebudu myslet, že se snažíš zajistit si ZP pro SEBE, pokud ukážeš, jak na to vzít peníze."
    (Prostě úplně mimo... já jen psal, že je směšný zastánce či ty, kteří o tom vůbec debatují, obviňovat ze zištných cílů, že chtějí jen brát a nic nedávat...to nemá s tím jestli je ZP ufinancovatelné nic společného, to si musím rejpnout, že tu není respektováno ani základní nepodmíněné sledování diskuze, o čem je vůbec řeč! :D)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WILD_A: a kdyz jim das nejaky NZP s informaci, ze nic delat nemusi... tak z nadseni pujdou neco delat to, co je potreba? :-) Neni to tak trosku naivni predstava, uvazime-li obecny aspekt, ze clovek byl, je a vzdy bude predevsim tvor liny...? :) Staci se mj. podivat na vlnu nevole, ktera se zvedla s povinnymi pracemi pri vyplatach podpory v nezamestnanosti... nektere obtezuje i to papirovani kolem :D
    Samozrejme NZP pozere cast prostredku, ktere se nyni vyplaci za neco. Tedy za skutecnou praci budes moct davat jeste min - kdyz cast prostredku se jen tak prozere :-)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DANYSEK: ta posledni veta je totalni blbost, na to si prisel jak? Ale mas pravdu, ze spoluprace a plosna vzplata penez spolu nesouvisi. Nicmene nzp muze byt zpusob jak umoznit delat praci co je potreba, ale v dnesnim ekonomickym modu za ni nikdo penize davat nechce nebo dava hodne malo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: nevim jak souvisi spoluprace s plosnou vyplatou penez - aniz by ten, co neco dostava na druhe strane neco taky daval... to je totiz jeden z typickych znaku spoluprace - ze nejen neco beres, ale take neco davas (treba kdyz dostanu penize, tak neco potrebneho za ne udelam)... :-) To vubec neni o nejakem silnejsim mrdajicim psovi... NZP predevsim obhajuji ti, co chteji jen brat... ale davat nechteji nic ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    LUBOB: No nevim. TY vis. Proto jsrm se ptal na to USA.

    Ja uz se tu na to ptal nekolikrat a nikdo nijak nereagoval. Je to tajny nebo zpoplatnzjea sve prispevky a tenhle dostanu za priplatek LUBOB golden edition?

    Napis k tomu nejaky debunking.... bonmoty typu "vsak ty vis, proc tu otazku ignoruju" se nepocitaj. Vsak ja vim, ze neco vymyslis :-) V tom ti verim. Zajima me, co to bude, protoze me nic nenapada (krome linie jakesi nekonkretni inflacni spiraly vzapeti nebo ze vojensky rozpocet USA prece nejde zkratit, protoze kso bude vytahovat ty "zhnouci kastany" vsude po svete, kdyz ne US armada)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: Nevím jestli je otázka financování až skutečně tak zásadní

    ano. nevis. tim to taky konci.
    GORG
    GORG --- ---
    XCHAOS: Taky z toho plynou pro mě zajímavé vhledy..občas to fakt vhrnu do článku, ikdyž jsem tu z toho byl občas tak vyčerpanej, že už to znovu nechtěl řešit :-)

    Asi by se to tu dalo shrnout (a to možná i z mé strany objektivně), že se tu sráží dvě paradigmata:

    - běžná "volná" soutěž, kompetetivnost, silnější pes mrdá

    - spolupráce, spoluzávislost

    Docela mě překvapuje, že takový až kolektivistický věci jsem takhle napsal, ale ten druhý pohled, kkterý dost ladí se ZP, mi sedí s tou spoluprací,jako lekcí pro lidstvo, že cestou je spolupráce nikoliv soutěžení.

    Co se týče palečků, tak kdybysme se tu bavili, jestli je PC lepší než Mac nebo naopak, situace by byla podobně horká :-) Ale to už jsou ty internety
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GORG: no, děkuju, že ses mě zastal, ale bude to mít obvyklý průběh: budeme si navzájem klikat na palečky nahory a dolů, a nakonec ti, kdo mají složitější názory co se hůře formulují stručně, na to budou mít méně času, sem psát, a všechno se to ztratí v balastu.

    na druhou stranu... z těch diskuzí občas vyplynou zajímavé záměry, ale pak se už nedokopu třeba napsat o tom článek...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam