• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Mozna inspirace pro ty, kteri chteji kolace bez prace :D (i kdyz i za timhle nejaka prace je)
    Bezdomovec přijímá platby kartou a má internetové stránky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/393399-bezdomovec-prijima-platby-kartou-a-ma-internetove-stranky.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: možná bys místo přizvukování drbům měl počkat na osobní zkušenost se mnou jako fyzickou osobou nebo s firmou, kde budu jednatelem. Nemyslím, že je dobré mě soudit bez znalosti historie vztahů v pražských sousedských sítích (v rámci nichž si id DANNYSEK nestojí špatně....).

    U šíření podobných pomluv je taky dobré uvést subjekt, kterému údajně někdo zaplatil pozdě, částku, dobu prodlení.... jinak je to obecný drb a pomluva. Logicky, firma, která by soustavně neplatila žádné faktury včas, by asi dlouho podnikat nevydržela. Svoji roli hraje taky to, kolik našich klientů platí včas naše faktury, apod.

    Vybrat si náhodný subjekt z prostředí s obecně špatnou platební morálkou a nahodile a nekonkrétně do něj rejt.... no co od nyx trollů vlastně čekám...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tohle je fakt nefér.... kdo by znal historii méjo podnikatelského pokusu, tak by věděl, že jsem byl sousedskou sítí svržen i pod záminkou, že jsem trouba, který včas platí faktury, když to není potřeba. Myslím, že v době, kdy jsem o takových věcech naposledy rozhodoval, jsi byl ješte na základce.

    Moje zkušenost je, že v týhle společnosti vyhrávaj lidi, který si uměj říct o víc a víc taky dostanou. Říkej su tomu jak chceš: ale sociální průbojnost vyhrává nad znalostma a dovednostma. Ato je možné proto, že části těch schopných to imponuje.

    A navíc teď už je všechno.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    _BENNY: to jedine XCHAOS pochytil... :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANYSEK: a pozde platit faktury ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: levne koupit, draze prodat - to je zaklad jakehokoliv podnikani :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    XCHAOS: Na prikladu s parkem poukazuji na to, ze trh to resit neumi a je nutne jej k tomu nasilne dotlacit legislativou ci tlakem verejnosti (PR, CSR).

    Koneckoncu i takovy poulicni uklid je do znacne miry nikoliv trzni potrebou, ale "obecne prospesnou aktivitou" vychazejici ze zdejsich kulturnich zvyklosti a tim i tlaku verejnosti..

    IMHO prace, ktera "nevede k uspokojeni (...) potreby (...) jedince" neexistuje...
    Jen ta potreba casto nemusi byt trzni... Nekdy vubec, nekdy do urciteho stupne...
    (Uklid odpadu zacne byt trznim ve chvili, kdy hory bordelu znemozni kontakty v ramci trhu)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PHAILO: Naopak... Jakasi "obecna prospesnost" je prvkem zcela netrznim a proto je temer vzdy dusledkem nejake regulace - at jiz legislativni (povinna udrzba) ci imidzove (PR,CSR).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a to je prdel ze to rikam ja, clovek, kterej pred kazdym jednanim dostane takovou tremu az ze me tecou hektolitry vody...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pozoruji to kolem sebe min. 20 let své dospělosti a nepatřím k těm, kdo v tom "umí chodit" - naopak, můj život je válkou s těmi, kdo si "umí říct" (ať už je formálně zaměstnávám, nebo jsou to zákazníci...)

    xchaosi, kdyby ses misto pozorovani ucil, trenoval a cvicil v komunikaci, umel by sis po tech letech taky rici. ono bedovat a cist komunistickej bulvar o kapitalu, to je snadny, ale neco delat, vzit papir, tuzku a pocitat. to uz je prace.
    ENDER
    ENDER --- ---
    FIONOR: to co chces nikdo z piratu nedokaze, proto vypsali transparentni soutez za 100k aby to nekdo udelal... akorat nechapu jak z titulu sve strany chteji platit za dusevni vlastnictvi :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: nemyslím, že každá "práce, která je kolem nás", dává automaticky smysl. o tom, která práce dává smysl, by měl rozhodovat trh.. ale někteří občané jsou ze účasti na straně poptávky předem vyloučeni, takže vlastně ani nikdy nezjistili, že by mohli poptávat více, než holé přežití...

    myslím, že nejde "objektivně" říct, která práce je zbytečná - je to subjektivní pocit a v ekonomice je to otázka seřazení priorit (ordinální), nikoliv měření nějaké číselně měřitelné (kardinální) veličiny.

    co se dá lépe "objektivně" spočítat, to je třeba vzácnost určitých zdrojů - je jedno, jestli zůstaly ještě "pod zemí", nebo jestli jsou akumulované - když je z jakéhokoliv důvodu nevidím jako "objekt" (odtud narážka na objektivitu), jsou ty zdroje vázcné z mého hlediska a hotovo. (to, o čem víme a co nevíme, je právě otázka transparentnosti - veřejný sektor je všechno to, o čem vědí všichni, z mého hlediska)

    můj pokus definovat zbytečnou práci jako takovou, která souvisí s plýtváním vzácnými zdroji, aniž by z toho kdokoliv (třebas i ten "bohatý flákač", jakkoliv téhle kombinaci termínu se chceš vyhnout) měl skutečně užitek. (to, že někdo má radši pocit, že vidí někoho pracovat, než pocit, že vidí někoho se flákat, je subjektivní užitek, souhlasím - spousta věcí v postmoderní ekonomice je o pocitu - jenže na čí vrub jde potom to plýtvání vzácnými zdroji, které se při té práci spotřebují?)

    tzn. snažil jsem se definovat jako zbytečnou práci takovou, která nevede k uspokojení jakékoliv myslitelné subjektivní potřeby jakéhokoliv lidského jedince - ale přesto jí systém ukládá a dochází při ní ke spotřebě vzácných neobnovitelných zdrojů, které můžou chybět příštím generacím (při uspokojování reálných potřeb)

    ale chápu, že něco tako konzervativního, jako starost o příští generace ale nemůže _skutečné_ konzervativce vůbec vzrušovat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: ve veřejných rozpočtecu, které existují i dnes. konkrétně můj návrh navrhuje přesun od zdanění lidské práce ke zdanění zisku, finančních transakcí (zejména kapitálových příjmů), spotřeby (zejména "objektivně" vzácných zdrojů, ale jinak víceméně DPH) a nemovitostí.

    důvody, proč si myslím, že ma zdanění lidské práce (a odvody ze mzdy apod.) se dnes klade takový důraz, jsem uvedl; máš na to nějaký názor?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (jinak: alternativa k "vysmívání se" je třeba formulování myšlenek srozumitelně a současně zábavně - v téhle disciplíně se občas snažím soutěžit, ale za těch 15 let co nehulím trávu mi to už tolik nejde... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dnes nemám čas s váma debatovat - možná příští týden z hor po večerech, uvidíme.

    Podstatná zpráva je, že prostě dnes žijeme ve společnosti, že ten, kdo si o něco umí říct, to nakonec dostane (bez ohledu na to, jak moc velká je to blbost) - pozoruji to kolem sebe min. 20 let své dospělosti a nepatřím k těm, kdo v tom "umí chodit" - naopak, můj život je válkou s těmi, kdo si "umí říct" (ať už je formálně zaměstnávám, nebo jsou to zákazníci...)

    A teď jsem se rozhodl, že já se naučím říct si o to, aby se lidi naučili neurážet nositele odlišných názorů a nevysmívat se jim - protože to je koneckonců podstata demokracie - a demokracie je hodnota sama o sobě (čemuž možná někteří nevěříte... a já se tomu nevysmívám a neurážím vás, pro začátek :-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    XCHAOS: coze? co znamena veta: "Z toho profituje pouze finanční kapitál..."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PHAILO: státní dluh pro začátek nechce většina občanů (co já vím, tak např. Piráti). Z toho profituje pouze finanční kapitál...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Já už jsem tady svůj návrh psal několikrát. Je celkem jednoduchý. Když existuje státní dluh, je NZP záporný, tedy občané hradí. Když je rozpočtem vytvořen přebytek, rozdělí se mezi občany.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: cemu nerozumis na vete:
    A je to to samy jako kdyby ty 2000 zaplatil, a zase 2000 dostal.

    Co kdybychom to tedy udělali tak, že zavedeme NZP ve výši 100.000,- Kč měsíčně a zároveň novou daň ve výši 100.000,- Kč měsíčně na poplatníka a budeme je započítávat? Co ty na to, je to tak v pořádku?
    Neni to v poradku. Protoze je to nesmysl.
    A nerikej "zavedeme".Ani ja sam ani my dva nemam zadnou moc spolecnosti neco zavest nebo nezavest.
    Mluv za sebe, co ty navrhujes a podporujes.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam