• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 100x opakovana lez se pravdou vazne nestane :-)
    Nejčastější problém firem v tomto roce? Nedostatek zaměstnanců – FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/nejcastejsi-problem-firem-v-tomto-roce-nedostatek-zamestnancu_1
    http://zpravy.aktualne.cz/...hrozeni-vyrabime-mene-nez-chceme-ch/r~be35637cfb3f11e590710025900fea04/
    Sehnat shopneho zamestnance je problem. Nezamestnanost klesa a je nutne si priznat, ze nekterym lidem se proste moc pracovat nechce - nulova nezamestnanost je scifi, nejaka mira nezamestnanosti je prirozena. A presne ti nemakacenkove jsou typicka cilovka NZP ;-) Makat - a byt spolecensky (druhym) uzitecny - se jim nechce. Vydrzovat si z verejnych penez jedince, kteri delaji veci realne nikym nepotrebne je paleni penez v ohni. A ti, co neco aspon trochu uzitecneho delaji svuj prijem zajisten maji - jde to, kdyz se chce.

    Hitler i komunisti se k moci dostali demokratickou cestou - tvoje poucka o snadne odvolatelnosti nefunguje ;-) Mimoto i za par let fungovani nejspis vznikne obrovsky dluh - ktery ale nepujde jen tak skrtnout. Nekdo ty penize, ktere se na to rozhazovani verejnych penez v podobe NZP napucuji bude chtit jednou zpet. Vnitrnich zdroju na vyplaceni NZP moc neni. Orientacni vypocty tu probehly uz nekolikrat. Ve finale politika spalene zeme - co bude za deset, dvacet let te nezajima, dlouhodoba vize zadna - dulezitejsi je momentalni pozitek bez ohledu na mozne skody v budoucnu. Zrovna po komunistech tu zustala spousta skod a nektere jsou nevyresene do dnesnich dnu - jednoduse protoze neni tolik kapitalu na napravu v minulosti vzniklych skod.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    XCHAOS: Nejspis... Ja snad budu mit trochu vic casu v cervenci a srpnu, ale to zas chci byt na chalupe, kde je problem s datovym pokrytim, takze to se stahovanim dat a jejich prepocitavanim budu mit slozitejsi...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Mne by spíš teda zajímal myšlenkový pochod levice, která na jednu stranu prohlašuje, že věci jako NZP jsou nutný, protože vinou pokroku nebude dost pracovních míst, na druhý straně podporuje migraci, protože jinak by neměl kdo pracovat a spousta pracovních míst by zůstala neobsazena. ( O tom, že už momentálně máme systém, kterej láká lidi z jinejch kontinentů jak pivo slimáky, není pochyb).
    Co KSČM není až tak podstatný. Podpora KSČM s podporou komunistů souvisí jen marginálně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: tím ale říkáš, že každý, kdo požaduje ZP, se toho rozhodne dosáhnout tím, že bude volit komunisty. to se evidentně neděje. podporu pro ZP můžeš měřit nezávisle na podpoře pro KSČM.

    myslím, že KSČM by se v případě jeho zavedení vzmohla tak maximálně na hlasy po jeho zvýšení (= zvýšení nominální hodnoty, i za cenu inflace).. ale fakticky by jim to vzalo vítr z plachet, protože by jejich politkcé teorie o sociální nespravedlosti apod. přestaly platit.

    současně ale není zavedení ZP to samé jako vítězství KSČM, protože v každých dalších volbách by mohla vyhrát jiná strana a zase ho zrušit, pokud by se tak lidi rozhodli: pravověrná komunistická strana se účastní voleb se zhruba stejným záměrem, jako NSDAP v roce 1933 nebo KSČ v roce 1946: tzn. s tím, že v případě vítězství ve volbách demokracii zase zruší.

    koho byl ale zajímaly jemné nuance mezi "radikální levicí" (nedůvěra k demokracii tam může sahat od anarchistických představ až po bolševickou ozbrojenou revoluci) a "demokratickou levicí". nebo to, že ZP vlastně vůbec nezavádí žádnou absolutní rovnost (protože pořád budou lidi, co si budou chtít vydělat víc). atd.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Ne. Je to fakt.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: odborna diskuze? Vzdyt tady nekteri neumi ani do peti pocitat... natoz aby vedli seriozni pocty v radech stovek miliard korun ceskych :-)
    XCHAOS: a ted tu "O Cervene Karkulce".... prosim, prosim :D
    XCHAOS: jojo, a taky nam tu Hitler zavedl pravostranny provoz! Mel by se zrusit.. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: to je obvyklý argument z kategorie "Hitler si čistil zuby, takže čistit si zuby je logicky špatné".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: já tu nestíhám vůbec. (a ještě, že tak... je to fakt zabíjení času). ale skoro to ve mě vyvolává pocit, že nejvíc času na ohnivé výpady proti ZP mají ti, kteří v dnešním systému už nějaký omezený ZP jen pro sebe zajištěný mají a zbývá jim dost času na to bojovat za to, aby ostatní takové štěstí neměli :-) (protože logicky: kdyby měli víc peněz, tak se zabavější něčím zábavnějším, než tyhle debaty: i u mě je to příznak toho, že si vydělám tak akorát na to, abych nějak přežil, ale nemám už dost peněz na to, abych trávil čas nějakým zábavnějším způsobem...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLOODRAT: to je fakt docela trolling, protože snad ani JUNIPETRUS, ani někteří nejnaivnější stoupenci ZP nepředvídali, že to bude znamenat, že mají "všichni všechno zadarmo". (chápu, že se chcete pobavit a zasmát, ale tahle konference má v záhlaví nastaveno, že je "odborná")

    pokud vůbec někdo uvažuje o ZP v penězích a ne o nějakém přídělovém systému, tak si je úlohy peněz asi trochu vědom, a není to "všichni všechno", ale "někdo občas něco". (s tím, že každý trochu příčetný komunismus nakonec skončí u přídělového systému a moc se neliší od jakéhokoliv direktivní, válečného hospodářství - vč. toho, že nikdo normální v něčem takovém celý život žít nechce - nebo aspoň ne potom, co to zkusí)

    v zásadě první krok téhle diskuze je, že je nutné z lidí uvažujících o ZP přestat dělat paušálně idioty (a to bez ohledu na to, kolik JUNIPETRSů může o nějaké více či méně pokřivené či nereálné variantě ZP uvažovat)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Stoupla by s volebníma preferencema komunistů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BLOODRAT: jen v mokrych snech :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Měl jsem tu 1k+, kompresor někdo prosím? Už funguje Junipetrusovi ta Blahoslávie kde všichni všechno mají zadarmo?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Zere... Vsak si taky vsimni, ze uz nejakou dobu zpravidla reaguji dost se zpozdenim a velmi kratce, tak jak se mi dari neco sepisovat v MHD a na WC...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: a vykecavani se na NYXu s prispevky o nicem cas nezere? Wot technika! :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kecy.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Ne, ale k tomu titulu potrebuji obhajitelnou kvalifikacni praci a uspet u zkousek...
    Oboji zere hooodne casu a jeho zasoba je cim dal omezenejsi...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: myslim, ze na vyhledani udaju, ktere jsou vseobecne zname nepotrebujes titul, ale pouze ucet do pocitace :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Az budu mit na obcance pripsany titul (snad v cervnu), tak pak mozna na to cas najdu, driv ne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: ty sem zatahnul uz JUNIPETRUS ;-) Ano, vseobecny fail hlasitych stoupencu NZP je neschopnost pocitat. Nekteri to koukam zaobaluji do nedostatku casu. Jak chces menit system, kdyz na to nemas cas? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam