FORTRESS: no, s některými větami by se i dalo souhlasit.
jinak já jsem šel dělat IT, jednak protože mi to zpočátku i bavilo, jednak protože jsem věřil, že "kompy mají budoucnost" (akorát jsem neměl dostatečnou představivost, jak masivní infultrace všeho to bude) - a nějak desítky desítky tisíc neberu (asi proto, že nejdůležitější je pro mě dělat si věci podle sebe, no, ale to je jiná kapitola). takže kromě talentu to chce mít ještě určitý typ povahy, asi... pokud si přečeš statistiky, tak řada extrémně inteligentních (neřadím se mezi ně, jsem spíš matematický paralympionik :-) není nutně nějak ekonomicky ultra-úspěšná.
jinak k tomu multikulturalismu se ani nebudu vyjadřovat, má to víc rozměrů (spíš jsou za tím nějaké peníze ze Zálivu, EU by nerozdávala vlastní... možná jde i o ústupek nějakému vydírání).
VYHULENY_UFO: zajímavý, když jde o vymáhání dluhů, tak je ti stát najednou dobrej. ale když by měl vybírat daně a vyplácet z nich ZP, tak je špatnej.
tzn. autoritu jsi ochoten uznat, jen když náhodou je na tvé straně (představa, že bys někdy byl na té špatné, je ti naprosto cizí, ale zase vzhledem k závratné intelektuální kapacitě, kterou na NYXu předvádíš, bych si být tebou až tak jistý nebyl).
Víš co, já ti to řeknu na rovinu: mě život už naučil, že jednou si nahoře, jednou jsi dole. Takže nevím dne ani hodiny, kdy bych mohl třeba i já potřebovat žít za ZP... tvojí sebejistotu ti závidím, ale fakticky, logika velí, že i ve světě, kde by si věřili všichni, vyhraje jen někdo (win-win strategie jsou vzácné a nejsem to já, kdo by je nepodporoval)