• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: podivej xchaosi, to je strasna sracka, kterou si napsal. jednoduse receno, uprchlici za tvoje problemy nemuzou, kazdej je zodpovednej sam za sebe a to co tady pises, nejaky vize, ze by stat prevzal zodpovednost za nezodpovedny, to je strasna picovina, vopravdy priserna hovadina.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak minimálně vidíš, že existují lidé, pro které jejich samotna existence znamená dluh, do kterého zabředaj, i když třeba vykazují nějakou snahu.

    ZP není o tom, že by žili pohodlně bezpracně, ale že existence by byl mírný plus, ne minus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ti, kdo se mají dobře, se zorganizují na obranu svého bohatství • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...-menu/ti-kdo-se-maji-dobre-se-zorganizuji-na-obranu-sveho-bohatstvi?page=2
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: je to pruser, ja nechapu, ze nyxi konspiratici nekrici, ze uz je to davno tady. to je porad samej neomarxista, bruselsky fasista, ukrajinsky nacek, samej uprchlik, terorista za kazdym rohem, ale ze nas pomalu nahrazuji roboty, toho si nikdo nevsiml...

    První robotická taxislužba už vyjela do ulic. A kupodivu to není Uber - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/prvni-roboticka-taxisluzba-uz-vyjela-do-ulic-a-kupodivu-to-neni-uber/

    VIDEO: Roboti v Austrálii se připravují na práci na farmě. Zatím nemyslí - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...pastevec-swagbot-079-/tec_technika.aspx?c=A160826_154934_tec_technika_pka

    Amazon testuje 30hodinové pracovní týdny, připravuje se na výměnu lidí za roboty? – Connect.cz
    http://connect.zive.cz/...-tydny-pripravuje-se-na-vymenu-lidi-za-roboty/sc-321-a-184002/default.aspx

    http://video.aktualne.cz/...lnim-fotbale-priste-si-to-rozda-s-ji/r~7893d4b06b8e11e68afb002590604f2e/
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    Konečně jsme k tomu došli.
    Roboti nám berou práci.
    Pro pražskou nemocnici Motol pracují roboti, několik pater pod zemí – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...35-pro-prazskou-nemocnici-motol-pracuji-roboti-nekolik-pater-pod-zemi.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Možná taky než zjistila, že amnestie nemá nic moc efekt. Kdybych se na to tehdy vyflák, mohl jsem dneska bejt uvědomělej prosazovatel ZP případně stěžovatel na zlý exekutory :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: to uz muselo bejt kurevsky davno, kdy vzp vyhlasovala amnestie. to bylo tak v 90's, kdy jeste mela cas si stavet zlaty palace :D
    //ja tenhle pripad resil s bejvalkoum nekdy kolem 2005, ta mela palku u vzp jako krava a jeste vetsi penale, dluh zaplatila a pozadala o odpusteni penale a nakonec ji odpustili asi 60% z penale. po trech letech.
    //ale asi taky zalezi od vyse dluhu. ono je jasny, ze kdyz radne platis a pak mas najednou vypadek, a pak zase radne platis, tak si asi vjiny kategorii nez notoricky neplatic.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak když jsem se kdysi přemisťoval od jednoho zaměstnavatele jinam, taky jsem zustal dlužen za tři dny a po pár letech ejhle ho, naštěstí složenka dorazila tak nějak současně s amnestií, kterou tehdy VZP vyhlásila, tak jsem cálnul ty tři dny a následně neumřel proletářsky bez pomoci na ulici..teda kdybych někdy dostal rýmu nebo tak..ale s pomocí v místnim prepohřebnim ústavu. Ale spíš znám lidi co na to kašlou, kdyby něco stejně je zachrání (teoreticky) a zaplatí to prostě, někdo, někdů je v čechách habaděj.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: no, mozna i tak, ale ja se, opet xchaosovskou optikou receno, obcas setkavam jenom s priznivci NZP a vetsina znich ma minimalne nemaly dluh na zdravotnim.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Nejvíc horuje ten, kdo z toho doufá nejvíc získat. Což nebude ten, kdo by bral nějakej ZP, ale ten, co by se jeho prostřednictvím doufal dostat k nějakýmu pěknýmu tučnýmu korytu, ať už by na to lovil voliče, či ouředničl na ústřednim vejboru nepodmíněného příjmu.

    XCHAOS: S tim vyššim zdaněnim bohatých (opět "bohatýmu vezmi") bych byl docela vopatrnej nejen proto, že podobnej pokus už tady proběhl s neradostným koncem, protože bohatej jednak muže změnit i s prostředky destinaci, kapitálista s fabrikou* taky a navíc nejni nikdo povinen kapitálistit neřkuli bohatnout. Takže bez obvyklého řešení lidové milice etc. je to silně ošemetná záležitost.
    *Pokud by zdrhl bez ní, po pár letech všelidového vlastnictví by stejně byla nekonkurenceschopná na odpis.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja se totiz domnivam, ze nejvic zadluzeni jsou negramoti, kteri horuji pro nejaky ZP.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no to je logicky, protoze snad i kurva veritel ma prava, ne snad?

    samozrejme, ze mam problem se ZP, protoze vybrane dane maji jit na zcela jine ucely nez na ziveni lidi, kteri maji zdrave ruce, nohy a akorat sou lini jak prasata, takze radsi sedej cely dny na internetech a vymejslej radobyinteligentni romany plny nesmyslnych dojmu a pojmu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FORTRESS: no, s některými větami by se i dalo souhlasit.

    jinak já jsem šel dělat IT, jednak protože mi to zpočátku i bavilo, jednak protože jsem věřil, že "kompy mají budoucnost" (akorát jsem neměl dostatečnou představivost, jak masivní infultrace všeho to bude) - a nějak desítky desítky tisíc neberu (asi proto, že nejdůležitější je pro mě dělat si věci podle sebe, no, ale to je jiná kapitola). takže kromě talentu to chce mít ještě určitý typ povahy, asi... pokud si přečeš statistiky, tak řada extrémně inteligentních (neřadím se mezi ně, jsem spíš matematický paralympionik :-) není nutně nějak ekonomicky ultra-úspěšná.

    jinak k tomu multikulturalismu se ani nebudu vyjadřovat, má to víc rozměrů (spíš jsou za tím nějaké peníze ze Zálivu, EU by nerozdávala vlastní... možná jde i o ústupek nějakému vydírání).

    VYHULENY_UFO: zajímavý, když jde o vymáhání dluhů, tak je ti stát najednou dobrej. ale když by měl vybírat daně a vyplácet z nich ZP, tak je špatnej.

    tzn. autoritu jsi ochoten uznat, jen když náhodou je na tvé straně (představa, že bys někdy byl na té špatné, je ti naprosto cizí, ale zase vzhledem k závratné intelektuální kapacitě, kterou na NYXu předvádíš, bych si být tebou až tak jistý nebyl).

    Víš co, já ti to řeknu na rovinu: mě život už naučil, že jednou si nahoře, jednou jsi dole. Takže nevím dne ani hodiny, kdy bych mohl třeba i já potřebovat žít za ZP... tvojí sebejistotu ti závidím, ale fakticky, logika velí, že i ve světě, kde by si věřili všichni, vyhraje jen někdo (win-win strategie jsou vzácné a nejsem to já, kdo by je nepodporoval)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já ale nejsem člen SSO, možná vynech "o" ono nálepkovat a nejen Tobě jde taky dobře. Tak o co jde? Proběhli jsme králičí norou do světa "its ok when left does it" ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTRESS: to si bud jisty,to je holt ta vase antiuprchlicka sso logic. kazdej havloid rovna se neomarxista.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    VYHULENY_UFO: SSO sleduju jen okrajově ale že by pro ně byl OSVČ neomarxista to si nejsem jistý.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTRESS: v pohode, sso logic je po nyxech znama. samostatne vydelecny clovek neparazitujici na statu je vlastne neomarxista....
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Navíc v době kdy je třeba právo Šaria schopná v CNN obhajovat i lesbická židovka tak nějaký havloid proti NZP ani nezdvihne obočí. Ale nebudu sem tahat thema jiných klubů aby z toho nebyla důtka.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    VYHULENY_UFO: Jojo já vim, taky jsem ti dal jedno plus a u jiných příspěvků přikyvoval. Jedna vlaštovka bohužel jaro nedělá. V Bruselu moc fašistů nebude, pokud je tam nepozve agent STB Štětina, takže spíše bruselský marxista ale ani maoista neurazí.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTRESS: souhlasim, to ze svobodni maji stejny nazor na zakaz koureni v hospodach jako ja, jeste neznamena, ze jsou volitelni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FORTRESS: Navíc dnes spojen s levicově liberální agendou otevřených hranic a multikulturalismu a žití na úkor Evropanů který musí vyústít v tragedii

    jenom pro tvoji informaci, jsem sunmen, havloid a bruselsky fasista, vitac mutti melker a pritom zastavam nazor, ze NZP je tezky shit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam