• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Na interpretaci okolniho sveta se evidentne neshodnem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: jak nemuzes zit ted? komunismus, ktery te nahnal po skole do prace, uz 26let neexistuje a muzes si zit jak uznas za vhodny.
    hospody jsou plny manicek, alternativcu, kteri si zivota uzivaji, do prace nechodi.

    jako fakt nezapomen, ze system ti neprikazuje chodit do prace kazdy den, muzes se sebrat a poznavat svet v cem vidis problem?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Me by zase nevadilo v tom pokrocilem veku jit do hajzlu a moc zit ted, kdyz jsem mladej. To soucasny system neumoznuje, resp. umoznuje jen omezene skupine lidi. Zmena ktera by pomohla me uz asi neprijde, ale zmena ktera pomuze nasledujicim generacim mozna je.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a kdyz uz sme v piratskym nzp auditko, tak samozrejme ty roboty budou opensource pohaneny linuxem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: jo, to ste vy mladi lidi, technologie je pro vas vsechno. vis taky, ze si stary lidi radi povidaji? dokazes si predstavit povidat s robotem a nebo se uspokojis s online internetovou konektivitou?

    toz v mediicine se robotu uziva, ze jo, operace, dalkovy operace, ale za sebe fakt muzu rici, ze bych robota na sebe sahnout nenechal...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Ty cisla si nepamatuju uplne presne, cetl jsem clanek s tim pred x mesici. = nechytat za slovicko
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Osobne to vidim tak ze roboticka bude ze zacatku ta priplatkova. Sam bych ji volil take. Staci se podivat na vyvoj treba chybovosti v rizeni autonomnich aut. Ted je to janevim 1 nehoda na 50000 ujety mil cloveka, vs. 1 nehoda na 80000 ujetych mil robota (tj. pomer 1 : 1.6). Az to bude 1 : 10 bude rizeni auta (minimalne v obydlenych oblastech) omezeno, nebo zakazano. Stejne tak to bude v medicine.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: fajn, ze ti doslo kam sem zamiril... hele, mozna roboticka pece o duchodce bude v budoucnu ta levnejsi, hrazena vzp. kdyz budes chtit nadstandart, proste si za lidsky teplo priplatis :D
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Uz tusim kam miris. Ja stale opakuji ze nejsem zastance NZP, jsem jeho primim odpurcem a to i v situaci kdy by byl ufinancovatelny.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Nechapu kam tim miris. Pece o stare lidi nebude mozne v budoucnu vlivem zmineneho zajistit - kapacitne. V jakkoliv nastavene vzhledem k prerozdelovani/ekonomice. Nebude fyzicky mozne aby se tolik lidi tomu venovalo. Celej stredni proud bude zalozen na technologicke asistenci, at uz roboti, exoskelety, senzorika kolem pohybu starika s naslednou privolani pomoci atd. atd.

    Tady se o tom zminuju jen okrajove. Dulezite jsou jine veci. Treba to ze ty a jini povazuji soucasny stav za vyrovnany, v zasade spravedlivy a pouzivaji argumenty "nikdy nebylo lepe". A cele to posazuji do roviny, jakoze hlavne zadna zmena, hlavne zachovat soucasny status quo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: Co se tyka robotiky (v ramci NZP neustale omilane), tam jsem presvedcen ze nejvetsi potencial je v ramci pece o stare lidi. Starnuti populace a zvysujici se vek doziti proste principielne nebude umoznovat zajisteni sluzeb pro vsechny potrebne. Tady muze byt vyspela robotika resenim.

    tak a ted mi rekni jednu vec: Budes radej pracovat, aby sis mohl dovolit na stari osetrovatelku, lidskou bytost, ktera se k tobe bude, bytze za penize, chovat jako k cloveku a nebo si radeji nechas utrit prdel nejakou studenou robotickou rukou, pokud tedy nebudes mit love na nejakou japonskou robotickou uklizecku s umelou kuzi a trochou umele krve....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: podivej xchaosi, to je strasna sracka, kterou si napsal. jednoduse receno, uprchlici za tvoje problemy nemuzou, kazdej je zodpovednej sam za sebe a to co tady pises, nejaky vize, ze by stat prevzal zodpovednost za nezodpovedny, to je strasna picovina, vopravdy priserna hovadina.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Vsechny tyhle uvahy a navrhy (vcetne NZP) jdou smerem ke zvyseni primu tech chudych, to ale pri plne globalni aplikaci povede jen k inflaci. Krasny priklad je Kalifornie kde zije 1 muj kamard s rodinou a jeden znamy. Zije primo v okoli silicon valley, kde jsou obecne prijmy velmi vysoke. Ale najmy a dalsi ceny se tomu prizpusobili. Pronajem ekvivalentu 2+1/2+kk tam vychazi na 4000 USD/mesic, takze lide jako postaci, personal restauraci atp. musi dojizdet treba 1,5 hod./den tam a 1,5 hod./den zpet. Tenhle priklad by sel rozvinout, ale jiste chapes co tim chci rict.

    Tj. i kdyby NZP sel realizovat vedlo by to jenom k tomu ze veci co nejde dovezt z mista mimo NZP, nebo obecne z druheho konce sveta kde je cenotvorba jinak strukturovana - tak by doslo ke zdrazeni. Stejne tak jako povinne komercni pojisteni (navrhovane ve clanku) povede v dusledku jen a opet k dostupnosti socialnich sluzeb jen pro nekoho . Ti lide ty penize v ramci pojisteni dostanou, to ano a neco si za ne poridit budou moci, ale to kriticke co nemuze byt pro vsechny ne a z bahna je to stejne nedostane.

    Proto se domnivam ze zasadni zmeny v budoucnu, pokud budou met byt funkcni, se budou tykat nikoli zvetseni toku penez pro chude/chudci, ale zmenou nekterych pravidel co se ve "svobodnem" svete smi a co nesmi. Obecne jsem presvedcen ze nektere regulace jsou zbytecne a nektere zase chybi.

    Co se tyka robotiky (v ramci NZP neustale omilane), tam jsem presvedcen ze nejvetsi potencial je v ramci pece o stare lidi. Starnuti populace a zvysujici se vek doziti proste principielne nebude umoznovat zajisteni sluzeb pro vsechny potrebne. Tady muze byt vyspela robotika resenim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak minimálně vidíš, že existují lidé, pro které jejich samotna existence znamená dluh, do kterého zabředaj, i když třeba vykazují nějakou snahu.

    ZP není o tom, že by žili pohodlně bezpracně, ale že existence by byl mírný plus, ne minus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ti, kdo se mají dobře, se zorganizují na obranu svého bohatství • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...-menu/ti-kdo-se-maji-dobre-se-zorganizuji-na-obranu-sveho-bohatstvi?page=2
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: je to pruser, ja nechapu, ze nyxi konspiratici nekrici, ze uz je to davno tady. to je porad samej neomarxista, bruselsky fasista, ukrajinsky nacek, samej uprchlik, terorista za kazdym rohem, ale ze nas pomalu nahrazuji roboty, toho si nikdo nevsiml...

    První robotická taxislužba už vyjela do ulic. A kupodivu to není Uber - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/prvni-roboticka-taxisluzba-uz-vyjela-do-ulic-a-kupodivu-to-neni-uber/

    VIDEO: Roboti v Austrálii se připravují na práci na farmě. Zatím nemyslí - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...pastevec-swagbot-079-/tec_technika.aspx?c=A160826_154934_tec_technika_pka

    Amazon testuje 30hodinové pracovní týdny, připravuje se na výměnu lidí za roboty? – Connect.cz
    http://connect.zive.cz/...-tydny-pripravuje-se-na-vymenu-lidi-za-roboty/sc-321-a-184002/default.aspx

    http://video.aktualne.cz/...lnim-fotbale-priste-si-to-rozda-s-ji/r~7893d4b06b8e11e68afb002590604f2e/
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    Konečně jsme k tomu došli.
    Roboti nám berou práci.
    Pro pražskou nemocnici Motol pracují roboti, několik pater pod zemí – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...35-pro-prazskou-nemocnici-motol-pracuji-roboti-nekolik-pater-pod-zemi.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Možná taky než zjistila, že amnestie nemá nic moc efekt. Kdybych se na to tehdy vyflák, mohl jsem dneska bejt uvědomělej prosazovatel ZP případně stěžovatel na zlý exekutory :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: to uz muselo bejt kurevsky davno, kdy vzp vyhlasovala amnestie. to bylo tak v 90's, kdy jeste mela cas si stavet zlaty palace :D
    //ja tenhle pripad resil s bejvalkoum nekdy kolem 2005, ta mela palku u vzp jako krava a jeste vetsi penale, dluh zaplatila a pozadala o odpusteni penale a nakonec ji odpustili asi 60% z penale. po trech letech.
    //ale asi taky zalezi od vyse dluhu. ono je jasny, ze kdyz radne platis a pak mas najednou vypadek, a pak zase radne platis, tak si asi vjiny kategorii nez notoricky neplatic.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak když jsem se kdysi přemisťoval od jednoho zaměstnavatele jinam, taky jsem zustal dlužen za tři dny a po pár letech ejhle ho, naštěstí složenka dorazila tak nějak současně s amnestií, kterou tehdy VZP vyhlásila, tak jsem cálnul ty tři dny a následně neumřel proletářsky bez pomoci na ulici..teda kdybych někdy dostal rýmu nebo tak..ale s pomocí v místnim prepohřebnim ústavu. Ale spíš znám lidi co na to kašlou, kdyby něco stejně je zachrání (teoreticky) a zaplatí to prostě, někdo, někdů je v čechách habaděj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam