• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FARFELOO: Jenže NZP by vyvolal inflaci pádivou, která má k té "prospěšné" hodně daleko.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PETER_PAN: Technická poznámka: nejde přímo srovnávat plošné relativní "zbohatnutí" části společnosti a bezprecedentní doopravdické zbohatnutí jednoho regionu, kam se stěhují chytří a bohatí lidé celého světa... otázka inflace je ale jinak samozřejmě na místě. Ovšem stejně jsme posledních pár let v deflační ekonomice, takže by takové helikopter dropy mohly spíš pomoct...

    A vůbec. Možná největší chyba, kterou zastánci NZP dělají je přijmutí toho středostavovského mýtu, že peníze je potřeba buď poctivě vydělat nebo přerozdělit. Možná kdyby zastánci volali po radikálním nahrazení trickle down economy, tak by to bylo většinovou společností považováno za naprosto fér věc. Peníze pro chudé vytiskneme a oni je potom utratí v reálné ekonomice a dají tak vydělat lidem, kteří pracují. Toto neplatí pro českou republiku, ale stejně jsme malá otevřená ekonomika a náš blahobyt na našich vlastních politikách tolik nezávisí. (Bohužel nebo naštěstí, teď nevím)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: muj brach uz je v podstate dite svobody. on uz nevnimal to co sem vnimal ja.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: jsem o dost starsi. si ve veku myho mladsiho bratra.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: me 34
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Kolik ti je ?
    Jinak se domnivam ze vek prvorodicek se primarne neposouva z techto duvodu. Bude to jeden z duvodu, nebo jako hlavni duvod u urciteho procenta lidi. Ne obecne, ne vetsinove.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: evidentne ne, predpokladam z duvodu vekoveho rozdilu.
    //ja si myslim, ze vetsina normalnich mladych si proste uziva, protoze muze, proc jinak by se posouval vek napriklad matek prvorodicek, zejo. kariera, mejdanky, uzivani si, chlastani, fetovani, cestovani a tak...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Na interpretaci okolniho sveta se evidentne neshodnem.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Nějak se v tom antikapitalistickém článku zapomíná na fakt, e nejstrašnější hladomory vyvolali levotoči, třeba v Číně, přes 30 milionů mrtvejch nebo hladomor v rusku 22/10 milionů, ale zase sociální nerovností tam nestrádali :-).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: jak nemuzes zit ted? komunismus, ktery te nahnal po skole do prace, uz 26let neexistuje a muzes si zit jak uznas za vhodny.
    hospody jsou plny manicek, alternativcu, kteri si zivota uzivaji, do prace nechodi.

    jako fakt nezapomen, ze system ti neprikazuje chodit do prace kazdy den, muzes se sebrat a poznavat svet v cem vidis problem?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Me by zase nevadilo v tom pokrocilem veku jit do hajzlu a moc zit ted, kdyz jsem mladej. To soucasny system neumoznuje, resp. umoznuje jen omezene skupine lidi. Zmena ktera by pomohla me uz asi neprijde, ale zmena ktera pomuze nasledujicim generacim mozna je.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a kdyz uz sme v piratskym nzp auditko, tak samozrejme ty roboty budou opensource pohaneny linuxem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: jo, to ste vy mladi lidi, technologie je pro vas vsechno. vis taky, ze si stary lidi radi povidaji? dokazes si predstavit povidat s robotem a nebo se uspokojis s online internetovou konektivitou?

    toz v mediicine se robotu uziva, ze jo, operace, dalkovy operace, ale za sebe fakt muzu rici, ze bych robota na sebe sahnout nenechal...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Ty cisla si nepamatuju uplne presne, cetl jsem clanek s tim pred x mesici. = nechytat za slovicko
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Osobne to vidim tak ze roboticka bude ze zacatku ta priplatkova. Sam bych ji volil take. Staci se podivat na vyvoj treba chybovosti v rizeni autonomnich aut. Ted je to janevim 1 nehoda na 50000 ujety mil cloveka, vs. 1 nehoda na 80000 ujetych mil robota (tj. pomer 1 : 1.6). Az to bude 1 : 10 bude rizeni auta (minimalne v obydlenych oblastech) omezeno, nebo zakazano. Stejne tak to bude v medicine.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: fajn, ze ti doslo kam sem zamiril... hele, mozna roboticka pece o duchodce bude v budoucnu ta levnejsi, hrazena vzp. kdyz budes chtit nadstandart, proste si za lidsky teplo priplatis :D
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Uz tusim kam miris. Ja stale opakuji ze nejsem zastance NZP, jsem jeho primim odpurcem a to i v situaci kdy by byl ufinancovatelny.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Nechapu kam tim miris. Pece o stare lidi nebude mozne v budoucnu vlivem zmineneho zajistit - kapacitne. V jakkoliv nastavene vzhledem k prerozdelovani/ekonomice. Nebude fyzicky mozne aby se tolik lidi tomu venovalo. Celej stredni proud bude zalozen na technologicke asistenci, at uz roboti, exoskelety, senzorika kolem pohybu starika s naslednou privolani pomoci atd. atd.

    Tady se o tom zminuju jen okrajove. Dulezite jsou jine veci. Treba to ze ty a jini povazuji soucasny stav za vyrovnany, v zasade spravedlivy a pouzivaji argumenty "nikdy nebylo lepe". A cele to posazuji do roviny, jakoze hlavne zadna zmena, hlavne zachovat soucasny status quo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: Co se tyka robotiky (v ramci NZP neustale omilane), tam jsem presvedcen ze nejvetsi potencial je v ramci pece o stare lidi. Starnuti populace a zvysujici se vek doziti proste principielne nebude umoznovat zajisteni sluzeb pro vsechny potrebne. Tady muze byt vyspela robotika resenim.

    tak a ted mi rekni jednu vec: Budes radej pracovat, aby sis mohl dovolit na stari osetrovatelku, lidskou bytost, ktera se k tobe bude, bytze za penize, chovat jako k cloveku a nebo si radeji nechas utrit prdel nejakou studenou robotickou rukou, pokud tedy nebudes mit love na nejakou japonskou robotickou uklizecku s umelou kuzi a trochou umele krve....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: podivej xchaosi, to je strasna sracka, kterou si napsal. jednoduse receno, uprchlici za tvoje problemy nemuzou, kazdej je zodpovednej sam za sebe a to co tady pises, nejaky vize, ze by stat prevzal zodpovednost za nezodpovedny, to je strasna picovina, vopravdy priserna hovadina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam