• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    _BENNY: Mohlo by se to ušetřit třeba z těch milisrd dotací, co žere jeho firma :-) Koukám, že naši už se taky docela snažej něco do toho narvat "Vláda by podle nich nabídla daňové úlevy a další investiční pobídky."
    http://echo24.cz/a/wbuS2/tesla-by-mohla-postavit-obri-tovarnu-severne-od-prahy
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Co kdybychom se společně trochu pobavili?



    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Elon Musk chce, aby státy platily všem svým občanům rentu | TESLAFAN
    http://www.teslafan.cz/clanky/elon-musk-chce-aby-staty-platily-vsem-svym-obcanum-rentu

    ze by se v tom prece jenom nasel i nejaky byznys?

    ale vlastne to dava smysl. staty budou dotovat elektromobily, jejichz vyroba bude automatizovana, takze nebude davat lidem praci, a aby se lidi nevzbourili, tak se vymysli dalsi dotace, tentokrat ve forme NZP. staty zaplati Muskovi celej byznys a jeste mu ho zakonzervuji proti pripadne konkurenci. ja toho Muska vlastne chapu :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ... & na chudy se vysrat :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: ale zase nezapomen, ze utopie mivaji dlouhou dobu preziti, vzdycky se najde nejakej pirat, kterej by chtel bohatym brat...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tento projekt je mrtvy. nevyslo to ani v nejbohatsim svajcu, nevyjde to stoprocentne ani jinde. prachy zadarmo super, ale jen do doby, nez lidi zjisti, ze je ty prachy zadarmo neco stoji.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Škoda, že nikoho nenapadlo včera zajít na václavák využít euforie davu hospodskejch s daněním, mohl jim vysvětlit, jak by se i z jejich daní hradil systém ZP a kolik by tím získali svobody, dřív než jejich nadšení vyprchá....
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: tyka se to ceska? ja jsem videl animovany film aeon flux, tak jen jestli to neni nejaka scifi sajta...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, já zase od té doby co vím, že seš línej si přečíst cokoliv delšího než sms, tak tě taky neberu moc vážně... tak jsme si kvit:-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: tyka se to nejak zavadeni nzp v cesku? jsou tam cisla ceske republiky a nebo je to jen zase nejaky chaoticky roman o tom, jak je prace zbytecna.
    //uprimne, od ty doby, kdy vim, ze tvoje stara deset let makala v hospode bez smlouvy, chapu proc bojujes za nzp. ale fakt si myslim, ze by bylo lepsi jit normalne pracovat na normalni smlouvu.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FARFELOO: proc davat fazole, ryzi & postel nekomu, kdo na jachte veceri kaviar?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: Jde o jistotu, že můžu kdykoliv bez zbytečnýho byrokratickýho aparátu přestat, abych si dal život dohromady

    no, ale nikdo ti nebrani dat v praci vypoved a jit sirit na internet viru, ze i bez prace muzou litat do huby kolace. v tom nevidim problem. ja myslim, ze podat vypoved neni slozity byrokraticky problem. nechapu v cem vidis problem.
    a jasne, kdyz milujes blahobyt, tak si na na nej musis vydelat. a musis vedet na co mas. pro me by treba vyse nzp mela byt aspon 40litru mesicne, aby se citil opravdu zabezpecen a v klidu. dal bys mi je?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: Nikdo neche aby si lidi váleli šunky, co už na tom kurva nechápeš? Jde o jistotu, že můžu kdykoliv bez zbytečnýho byrokratickýho aparátu přestat, abych si dal život dohromady. Říkám, že basic income je o blahobytu. My milujeme svůj blahobyt, svoje televize, počítače, auta, domy, oblečení, cestování. A proto 99% lidí nepřestane pracovat se zavedením základního příjmu. Ten je totiž jenom základní. Fazole, rýže, tekoucí voda, postel a internet.

    A pokud jsi nikdy nebyl nemocnej, z práce vyhozenej, v absťáku, nestaral se příbuzný, nevychovával děti, nebo někoho takovýho neznal a nechápeš, proč by mohl někdy někdo využít zastavit se a bez překážek si dát život dohromady, tak je mi tě opravdu líto.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: no a zbytek jsou romany, protoze nikdo ti nebude pracovat v zemi, kde valna cast lidi si bude valet sunky, protoze malo ke stesti staci fakt hodne lidem.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: O tom ale vůbec nebyla diskuze, ufoune. Basic Income nemá nahradit práci, panebože. kdo může pracovat, ať si s radostí pracuje a bude se mít podle toho jak se mu bude dařit. Tohle basic income nemá rušit. To ani nikdo nenavrhoval.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jo a jinak ocenuji tabulky z mnichova nebo ze sveta, ale nzp v globalnim rozmeru zacneme resit, az si ho spocitame pro zavadeci pilotni experiment v podobe ceske republiky. preci jen ten svet je slozitejsi a v jeho vetsine se zije za 1-2 dolary denne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FARFELOO: sem si ji precetl a ja ti odpovidam, ze se svymi znalostmi bych se mel dobre kdekoliv na svete. cemu nerozumis?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: už fakt nevím, co pro tebe není roman... přečti si raději tabulku, když tady o ní tak prosíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam