• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Ne, nesetkal. Pokud vynechám vtipy na toto téma.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: však já taky... bebo mi chceš říct, že ses s podobným nazorem ještě nesetkal.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: O tom nic nevím. Já mluvím o osobních zkušenostech.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: tak zrovna OAMP... neni instituci, jehoz vykonnost by byla pro bezneho obcana tehle republiky klicova. Ba primo normalni clovek s OAMP snad ani neprijde do styku.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: jistě. To jsou ti samý, co pak po zkušenostech tvrděj, že právníci jsou odpad společnosti, jejichž přínos lidstvu je někdy mezi poslancem a šlapkou.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Když si zkontroluješ časy, zjistíš, že jde většinou o 30 minut mezi 12 a 14 a pak po 19 hodině...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Tam už nejsem...
    Jako některé agendy tam byly volnější, ale ne tak jak je tu popisováno...

    Přes obecní úřad (Veřejný opatrovník) poloplný líných a pomalých úřednic před důchodem jsem přešel až na MV ČR OAMP, kde to je opět dost brutalita...

    Já už jsem uváděl dřív částky 4k/2k (dospělý/dítě), na víc než 5k by to asi nevystačilo a ani by to nebylo vhodné...
    Kdo nechce pracovat, ať žije o chlebu a vodě někde v díře...
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: rekonstrukce ctvrta, za poslednich 5 let. ale jo, uznavam. jen na zaklade vlastnich zkusenosti dale vybiram takove zajemce o praci, se kterymi mam dlouhodobe mene potizi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: podle jedny rekonstrukce a jeste v Praze fakt nejde soudit.. v regionech to vypada vselijak.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Nejsou. Jsou to zkušenosti s úřady od samospráv, přes přenesenou působnost, ministerstva i specializované úřady a státní podniky. Vše v několikanásobných počtech a po celé republice. Dále pak i přímo od zaměstnanců, což jsou spolužáci, kamarádi a známí.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: s bilejma mam zkusenost lepsi. bez bice udelaj sice min, ale pod polovinu to neklesne. z tech vsech lidi, co mi behem rekonstrukci prosli rukama byly bili kreteni tak tri z dvaceti.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: sorry, ale to jsou strašný kecy, na úrovni hlášek o nenažranejch právnících, co za litr na hodinu obíraj nebohý stařenky protahováním soudů zbytnejma úkonama a účtováním půlhodinový práce celodenní taxou, přičemž zbytek času trávěj zkoksovaný v bordelu na rohu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: tak to se rozhodne netyka jen cigosu... zrovnatak to jde aplikovat i na bily - u nekterejch lidi je proste "normalni", ze nad nima musis stat s bicem... jinak proste se zrovna nepredrou.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: V průměru se dělá 2 hod denně. Zbytek se kafíčkuje a fejsbukuje. Neříkám, že nejsou výjimky, ale moc jich není. Pokud se nějaká objeví, obvykle přijde nařízení přestat kazit normy.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TUILE: to není cikánama, ale prací, když jse za mlada dělal na stavbě, tak to tam měli hozený takhle uplně všichni. Proto byl vynalezenej stavební dozor a masivní biče.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: ja na stavbe zatim zamestnavala asi 10 cigosu a az na jednoho (kterej byl zamestnanec stavebni firmy a kdyz sem se ho ptala, jestli by nechtel delat u me hodinovku, tak si rekl 350)to byli lidi, ktery sice umeli, ale nechtelo se jim. jakmile sem se ze stavby vzdalila, udelali tak ctvrtinu toho, co delali, kdyz sem drzela bic a zurive machala.

    a jinak co se tyce vykonnosti zamestnancu, nejvic se makalo v maly firmicce, kde sem brala uplne nejmin. cim vetsi firma, lepsi pozice a vetsi plat, tim vic casu na fejsbucky, nyxy a min prace...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: ale pyču se nedělá. Na většině státních úřadů se clekem maká, akorát je to šíleně neefektivní a většina sil je věnována na řešení interní byrokracie místo na reálný výstupy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OLDASADLO: mas znacne omezeny rozhled... spousta cikanu maka jako sroub. Ale tem se tolik publicity nedostava, zejo... proc taky psat o necem nesenzacnim, nezajimavym, sedivym, nudnym... takze se lovi "senzace" za kazdou cenu, kde vyslednym produktem jsou lidi, co si obraz sveta kolem sebe utvari jen podle toho, co se objevi v mediich.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    koukám tu jede kult práce jak víno, bujná diskuze o tom, kdo nejmíň maká. co cikáni, neserou vás jak se furt jen flákají? jak moc koreluje pravicové smýšlení s vírou v meritokracii?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jeste sem nevidel statni kancelarskou krysu padat na hubu.
    pochybujul, ze mily comodor bude vedouci, reditel odboru ci useku nebo nejaky divize, protoze zabiji dost casu na nyxech (a to nevime, kolik dalsich oken s facebokem a pornem ma otevrenych)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam