VYHULENY_UFO:
ridicak byl driv pred prichodem onlinu a pouzival se jako doklad s fotkou (pouziva se porad). Ridicak tam muzes mit mnohem driv nez smis pit a nekde dokonce nespis pit snad do 21. Proto funguje i ta kreditka. Dokud ti neni 18 mas neco jako "detsky" ucet typicky nalepeny na rodiný účet. Od 18 ti pak máš svůj vlastní.
Tyhle zminky jsem nasel nekde v zakladech bankovnictvi pred lety v ty casti kde se vysvetluje historie a vznik platebnich karet. Obcanem jsi bez ohledu na to zda mas ridicak.
DANYSEK:
"To ze ditko spacha jiny trestny cin ale prodejce zadnym zpusobem nezbavuje zodpovednosti za to, ze proda chlast nezletilemu." jenze ja nic takovyho netvrdim. Naopak zminuju ze ta baba tam stejnak je. takze místo obíhání každý koupě alpy by mohla koukat co lidi nosej případně by jí to mohlo upozornit že si alkohol někdo kupuje tak by jí stačilo se tím směrem podívat a ne zdržovat. Ale to tu diskutujeme nad stupiditou implementace toho systému. (Prodejce ma zakonny kriteria jak to kontrolovat a konecna ty naplni a je nepostizitelnej takze konstatovani nahore neni tak docela presny...)
"Samozrejme, ty v tom, ze prodavajici dostane pokutu za to, ze prodal chlast nezletilemu na zaklade kusu neztotoznitelneho plastu v ruce nevidis... to chapu, ale mozna by to chtelo z toho alkoholoveho deliria vystrizlivet a podivat se na to taky pohledem prodavajiciho, nejen chlastajicho kupce..."
No to víš. jako pohodlnej alkoholik v deliriu jdu tam kde mi to prodaj. Neboť v deliriu tremens proti user friendly samoobsluzny pokladne v tescu nemam sanci. Takze kupuju ve vecerce u chudaka udrenyho vietnamce kterej nema cas sledovat zda je mi 15 nebo 50.