VYHULENY_UFO: Ale houby... celé je to o uhlídání rozkrádání veřejného sektoru (tedy spíš daň na uhlí, než na luxusní zboží, zveřejňování smluv, apod.) a o hlídání toho, aby u jednotlivých nově se objevujících rizik nebyl vždycky zisk privatizován a ztráty socializovány.
(ve skutečnosti - paradox tebe je, že ty mezi 1% nepatříš a nikdy nebudeš patřit - ani díky Bitcoinovým sázkám ne - ale prostě cítíš naprostou jistotu, že buď šlo o odměnu extrémně schopný a každý, kdo to zpochybňuje, jim "závidí", nebo že šlo sice o náhodu, ale náhoda je správně - "Bůh tomu tak chtěl", přesvědčení sahající od katolicismu po islám, jen je potřeba nějak zamaskovat, že nešlo o hazard, ale o úspěch v nějaké zdánlivě smysluplné aktivitě - a nebo jsi možná sociální darwinista a věříš na přežití silnějšího :-)
Faktem je, že tvoje názorová rozpolceno občas mlátí dveřma (viz výroky jak jsi proti "anarchokapitalismu" ve vedlejším bitcoinovém fóru - což je totální protimluv a střelení se do nohy, protože Bitcoin a další kryptoměny samozřejmě jsou esencí "anarchokapitalismu" a většina těch, kdo sází na další budoucí růst, této ideologii celkem vážně věří :-) Nejsem "ideolog" ve smyslu, že bych věřil ve zjevenou pravdu - ale faktem je, že jsem asi postižen "kritickým myšlením", tzn. hledáním vnitřních logických rozporů v názorech jiých...
Tvoje snaha obvinit mě z "komunismu" je fakt úsměvná a vypadá na nějakou generačně danou předčasnou senilitu - pořád komunikuješ, jako kdyby se psal rok 1990. Vždyť NZP ani nezavádí rovnost - levice ho nazývá "chudinskou dávkou", vadí jim, že milionáři zůstanou milionáři (to mě sice ne - ale trochu mi serou miliardáři :-) kteří právě ale hledají, jak si koupit ty chudé masy na svou stranu - to by se v dekadentním starém Římě stát nemohlo, že...).
Přesnější jsou zdejší libertariáni, kteří mě (občas, ne nutně tady) nazývají "étatistou" - ostatně, i někteří skalní Piráti mi vyčítají, že obhajuju bankovnictví částečných rezerv, generující úvěry, a napadám pouze to, že rizika a další náklady jsou přenášena na veřejný sektor. Ano, ale jestli jsem "étatista", tak jen proto, že se obávám, že když zrušíme stát, tak jeho místa okamžitě zaujme něco daleko horšího (a dokonce se trochu obávám, že se to několikrát v historii už stalo - naposledy v době, ve které žijeme)