• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tvoje chování v debatách mi zabírá spoustu času a je na hony vzdálené něčemu, co bych pokládal za "přátelské" (BTW, s přáteli často mám na některá témata různé názory.. to není nic neobvyklého..)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to, ze si dovolim poznamenat, ze meles kolikrat nesmysly, ze michas jabka z hruskama pro tebe znamena, ze te nenavidim? ty mas fakt divny vnimani sveta a mozna to vysvetluje tu fascinaci divnymi teoriemi :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Offtopic: Kurňa, může mi někdo vysvětlit, co jsem idčkům Ufo a Danny provedl v těch 90tých letech (když se oba odvolávají na to, že mě "znají od 90tek" - jistě ne osobně), že mi teď všude na NYXu tak nenávídí?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jistě, jsou takoví. Ale jeden z těch, co dělali pro Suse, zase byl léta u Pirátů (možná ještě člen je), to si nevybereš :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, nám ne, my jsme paranoidní skutečná komunita. Ale v korporacích ano :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    osobne verim, ze realni linuxaci maji normalni praci a delaji pro normalni firmy typu Suse nebo Redhat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no takze magicky robot vam bude sit routovat v pristim tisicileti... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, pro tebe je tady tedy Babiš. Nežvaní a maká :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no copak fotky datacentra.. .ale nový web se vleče už léta :-) (webcam tam je, ale vzhledem k paranoie "skutečné komunity" pochopitelně neveřejný, co čekáš... reální linuxáci jsou jiní, než jsem si je vysnil...)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VYHULENY_UFO: ty nekomu vycitas ze zaplavujes diskusi unikovymi prispevky o nicem

LOL
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: naprosto fakt. timto nelogickym prispevkem si to dokazal.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zase zaplavujes diskusi unikovymi prispevky o nicem.

to je takova ukazka tradicni politiky. zvanit, zvanit zvanit a nemakat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Cekam, kdy toho magickeho robota nasadite na spoje.net! :D Pak se mozna zacnu bat... ale obavam se, ze driv stejne umru... :-) Kdyz zatim jste se dopracovali ani k tomu, abyste meli na svym webu fotky toho svyho uzasnyho datacentra! :D (natoz nejaky webcam)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: solární sice ne, ale faktem je, že výměnu antény na jasně definovaném stožáru by létající dron zvládnout časem mohl :-) ale přesto to potrvá déle, než třeba linky na balení jogurtů (které máme už teď)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: neodbíhej od tématu! jsi odpůrce ZP, nemáš žádné právo odbíhat od tématu :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: mea culpa :) Na letajici servisni solarni roboto-drony jsem uplne zapomel!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, tak zrovna na robota, který prolézá střešním oknem u mých rodičů se fakt rád přijdu podívat :-)

kromě toho, řekl jsem, že roboti (= umělá inteligence) nahradí hlavně intelektuální činnonsti. UI bude umět určitě nastivit BGP router líp, než ty - interface je fakt jednoduchý a jasně definovaný, takže korporace si na práci lidí jako jsi ty, prostě pořídí umělé inteligence (které bude moci používat každý blbec - pokud ovšem zaplatí :-)

na druhou stranu, zejména outdoor činnosti v telekomunikacích jsou obtížně automatizovatelné (ať už jde o střešní nebo výkopové práce). Jo, jasně, na něco se bagr hodí.. ale i bagr musí mít obsluhu, ale taky nehceš přeseknout věci, co už v té zemi jsou, potřebuješ dlaždiče chodníků a tak)

takže zrovna v telekomunikacích se obávám, že administrace a třeba i plánování budou více a více automatizované neuronovými sítěmi. naopak, koncová manuální práce je obtížněji automatizovatelná, než třeba výroba iPhonů na běžícím pásu.. (a proto jsem se do tohoto oboru vrhnul...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: k cemu zebriky, kdyz budou mit solarni letadla.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jakoze lidskou praci podle tebe nahradej roboti... ale roboti nebudou umet vylezt po zebriku? :D No ty jses komik... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam