DANYSEK: Schwarz systém je spíš, když lidi se živnosťákem zavřeš v kanclu s píchačkama. Ten povinný pobyt na pracovišti bych viděl jako hodně významnou součást definice "zaměstnaneckého poměru".
Nechat po střechách k anténám a tahat dráty lidi s živnosťákem, kteří se domluví s klientem na termínu, který jim vyhovuje - klidně po pracovní době klienta, apod. - mi teda přijde jako nutnost. Rozhodně neplatíme 70 - a mimichodem, pokud je tu někdo s potřebnou kvalifikací (od základů horolození, přes řidičák na auto nebo ochotu jezdit s mopedem či elektrickým cargo-kolem, základní mechanické dovednosti typu vyvrtat díru do zdi nebo přišroubovat něco někam až po základní ajťácké dovednosti, typu nastavit wifi router nebo IPčko ve widlích, kamarádství s Linuxem a základy síťačiny je výhodou) tak teda dalšího technika do terénu docela hledáme... krátká dojezdová vzdálenost do Prahy 6 nebo ochota se do čtvrti přestěhovat výhodou...
Pokud Kellner dle veřejně dostupných údajů vyplácí vyšší mzdy, tak holt asi musí ceny ve své síti dumpovat. To opravdu není velkým příslibem stabilní situace v tak klíčovém odvětví, jako jsou telekomunikace - a není divu, že Cetin natahoval ruce po té 14 miliardové dotaci, kterou by mohl použít mj. na náhradu metalických telefonních převěsů za optické (zatímco my všichni musíme optiky zakopávat, protože žádné zkolaudované telco převěsy z dob komunismu jsme nezdědili...).
Myslím, že jsme se tu od debaty o ZP přesunuli už poměrně daleko. Je hezké, že si prokázal jakousi schopnost pracovat s transparentními, veřejně dostupnými údaji o hospodaření firem - ale pravdou je, že když do toho zamícháš manažerské mzdy top-manažerů korporací (které v malých firmách samozřejmě veškeré žádné nejsou), tak pak malé firmy vypadají jako děsní vydřiduši....
Taky se pochlub, že už si mi dříve označil za "parazita". Teď, když vidíš, jaký z toho celého mám prd, tak bys to třeba mohl vzít zpátky... ale to bych asi čekal moc, že jo.
Tak aspoň hlásím, že velkou část toho našeho single-point of failure který se týkal Žižkova, máme už týden odstraněnou (i když teda ne konkrétně ten výpadek, co si nám vyčítal minule, tam se na tom ještě maká). Protože jsem se asi týden nebránil tvém trollingu (v těch Pirátech si mi vyprovokoval až poznámkou o Suchdolu, ale tam jde asi spíš o technikálii, kdy se snažíš podsunout mě nebo Pirátům jasný názor, který tam ale právě není a nemají ho ani jiné strany, jinak by obchvat už stál), tak jsem doladil nějaké opravy ve svém shapovači a natovači, který teď kombinaci obou dvou funkčností hladce zvládá na 10ti různých vlanech (a tím pádem vytváří skvělou redundanci pro případ, že se část provozu rozhodne téct jinudy).
Ale chápu, že to, že takovou věc dělám skoro zadarmo, ze mě dělá zlého parazita... oproti hodným oligarchům, kteří umí čerpat dotace. (právě ty dotace by měly místo do kapes oligarchů jít třeba do fondu na ZP... představ si pro začátek třeba celoevropskou změnu struktury evropských dotací v tom směru, že místo zemědělských dotací bude všude v EU vyplácen ZP... tady dostaneš představu, o čem mluvím, když mluvím o nutnosti reformovat EU...)