• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEAMON: mozno si pleties LA mesto s LA metropolitnou zonou:

    Los Angeles metropolitan area Facts for Kids
    https://kids.kiddle.co/Los_Angeles_metropolitan_area
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    XCHAOS: Si to aj cital hej?

    The $24m LA program, introduced as part of Mayor Eric Garcetti’s budget proposal, released on Tuesday, would provide $1,000 a month to 2,000 families for a year if passed by the city council.

    LA ma 12 447 000 obyvatelov..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Los Angeles could become largest US city to trial universal basic income | Los Angeles | The Guardian
    https://www.theguardian.com/us-news/2021/apr/21/los-angeles-universal-basic-income
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prosimte, petihvezdickovy hotel tim je dneska kazdej druhej hotel. proste chtej, aby k nim nejezdili socky, co maj hluboko do kapsy nebo chtej nacerno makat. navic je tam pekne magicke slovicko AŽ, ktere znas jiste i z reklamnich letaku ruznych ISP, rychlost AZ :D :D :D

    navic, je tam program i pro polosocky

    Vládní program také počítá s příspěvkem 150 eur (3900 korun) pro turisty ubytované ve čtyřhvězdičkovém hotelu a 100 eur (2600 korun) pro cestující, kteří se ubytují v tříhvězdičkovém hotelu.

    to je takovy to, kdyz ctes jenom titulky :D :D :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GIOMIKY: tak hospitality je strašlivě marně placený, na to, jaký jsou tam požadavky a nároky na výkon. V Čechách to jede taky, půlka servírek a barmanů zjistila, že dělat osm hodin denně za nekrácenej plat a luxusem typu placená dovolená a nemocenská má taky něco do sebe a dvakrát se jim vracet nechce...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: tak jsem fakt zvědav, jestli dřív prorazí samořídící auta, nebo jestlil budou lidi překvapený masivním odlivem white-collar jobs (tedy právě, že spousta kancelářských profesí až po programátory zjistí, že je z práce vyhodil online formulář...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kdo pojede na Maltu, dostane až pět tisíc kapesné. Má to však háček - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/malta-turismus-kapesne-leto.A210410_084144_zahranicni_klf

    podmíněná základní příjem pro bohaté, kteří ho nepotřebují :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    US Job Hiring Roars Back Faster Than Employers, Economist Expected - Bloomberg
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-06/u-s-jobs-come-roaring-back-surprising-employers-and-economists?sref=G3KZUlEH

    Nedostatek zadatelu o praci by se dal taky vykladat tak, ze po tech vsech podporach se nikomu moc nechce pracovat.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    OMNIHASH: ta představa o tom, jak neschopní nebudou mít co dělat a umřou hlady tady je od vždy, zatim se nestala.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CYNIK: buď (blbě) trollíš, nebo máš problémy s psaným textem...
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    OMNIHASH: Ok, takže se to neděje a myslí si to komora.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CYNIK: to není pravda... u pásu zvládnul dělat každej, kdo zvládnul stát a opakovat osm hodin nějakej pohyb. Dneska už jsou ti takovýdle pracovníci k ničemu, a pokud ne, tak i tvoje firma míří nezadržitelně ke krachu. To se týká valný většiny low-end prací (a spousty high-end), málokterou z nich nejde zautomatiozovat za zlomek nákladů a starostí, co máš s těma lumenama, co jí dělaj dneska. Odhadem tak půlku českejch právníků může nahradit pořádnej skript na vyhledávání příslušnejch jurikátů, minimálně si to myslí jejich profesní komora.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    OMNIHASH: ale tohle se týkalo lidí vždy na hranici mentální retardace, přesto to furt jede. Navíc všichni ti mentálně retardovaní benefitují z toho, že i z jejich extrémně neproduktivní práce si mohou kupovat víc a víc díky produktivnímu vývoji v celé ekonomice okolo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CYNIK: ne nemaj, pokud jí nezadotuješ. Zatím se to týká lidí na hranici mentální retardace, ale trend je dost zřejmej.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    XCHAOS: co to kecáš?

    od osmnáctého století neustále automatizujeme práci a furt nějak mají i ti největší lame lidi práci.
    Jediné, co jim ti práci bere jsou zákony o minimální mzdě.
    Stačí prostě nechat lidi dělat cokoliv a zároveň automatizovat tj. ti chudí si prostě díky nárůstu kupní síly díky automatizaci pořídí víc.

    Nějak nechápu, proč by slacné ai (a že já ho v práci taky dělám) mělo být nějaký problém pro low-skilled. Naopak, akorát jim to vše zlevní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYNIK: fajn. tak jaký low-skill a medium-skill jobs příležitosti se podle tebe otevírají? protože je tu spousta řečí, jak všichni bez ohledu kvalifikace mají jít někam makat; větší a větší množství pracovních sil ale není konkurenceschopných: posíláš je na trh práce, která by z logiky trhu ani neměla existovat. Ok, UFO je posílá místo toho gamblit s krypytoměnami, skvělý nápad... ale kromě jistého prvku náhodnosti (části ZP by stejně nekvalifikovaná sociální síla narvala do loterií, ve kterých by si sázeli na základě horoskopů, apod. - toto se od kryptoměn příliš neliší...) toto není principiálně odlišné od ZP: akorát část kvalifikované pracovní síly nahypuješ, že by měli svoje výdělky ukládat do kryptoměn, a s těmi pak necháš nekvalifikovanou pracovní sílu gamblit v očekávání věčného růstu..
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    XCHAOS: hrozně debilní názor :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Employment Rose Among Those in Free Money Experiment - Slashdot
    https://news.slashdot.org/...y/21/03/05/1645243/employment-rose-among-those-in-free-money-experiment
    UBI is eventually going to be a necessity, due in no small part to people who post here. Automation and robotics are going to replace most low skill and many medium skill jobs. Previously the farmer could always go screw on lug nuts when the tractor took their place, and so on. Now there is no low skill job market opening up. Sure, some of them could get education and become programmers or pharmacists, but Facebook is having AI write and review programs already, and the only thing keeping pharmacists from being replaced by robots is the inertia of the insurance industry. Tests have been conducted even with high skill jobs like cancer pathologists and contract lawyers. An AI can screen a biopsy slide and make a more accurate diagnosis with many types of cancer than an experienced pathologist in 1/10th the time. 100 errors were inserted in a pile of contracts, a team of contract lawyers found 70-some in eight hours, a trained AI found 80+ in 45 minutes.

    There are only going to be two choices that I can see in the future a decade from now, UBI or families starving under bridges.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nicmene asi je smutny fakt, ze hromada dnes zijicich lidi je proste odsouzena k tomu, aby prozili svuj zivot zbytecnymi diskusemi o hovne na internetu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je picovina, ale i ty sis mohl sebrat ze zeme par lacinych bitcoinu a ted z nich financovat napriklad piratsky institut nzp ci piratskych technologicky ustav, kde bys realizoval sve vize solarnich slapacich letadel a tak.

    fakt si myslim, ze by bylo lepsi, kdyby sis nasel jine tema. tohle ti naprosto vubec nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam