• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROLAND: Vitezny unor je datovan do obdobi mezi 17. a 25. unorem 1948, kdy si mimo jine komunisticka partaj vytvorila vlastni ozbrojenou slozku - Lidove milice. Ano, muzeme to prirovnat treba k hitlerovskym SA... on ten princip vlastne byl obdobny.
    K tem tvym jmenum ja doplnim treba Ondreje Vlcka... copak nam povis k nemu? :D Ano, neni tezke si najit jmena, ktera jsou... rekneme kontroverzni... ale pak tu mas dalsi jmena, ktera jsou velmi pozitivnim prikladem - a chapu, ze o nich se ty moc bavit nechces ;-) Ale svet neni jen cerny.
    Erarni penize ke svobode nepovedou. Jedine, co NZP skutecne podpori je inflace... protoze samozrejme skutecna hodnota takhle rozhazovanych penez pujde rapidne dolu. A ceny poleti nahoru, zeano ;-) Ostatne "trial" mas v neuvazenych vladnich krocich z poslednich let - i prumerne zdatny ekonom ti rekne, ze za soucasnou vlnou inflace jsou mimo jine i neuvazene kroky byvale vlady.... a to zdaleka nerozhazovali tolik, kolik by prezentovalo to tvy NZP.

    DZODZO: no kdyz namisto hospodskych kecu na internetu zajdes do hospody fyzicky a povedes ty reci tam, tak ty papirky udas naprosto v pohode :-) Par veceri v lepsich podnicich... a papirku se snadno zbavis.
    A zes skoncil u DPI... no jo, chtels to mit levne... a ona ta spekulaceholt Bohemce & spol nevysla... shit happens :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DANYSEK: Vítězný únor shledávám patřící pod Říjen. Pokud by nebyl on, pravděpodobně by nebyl ani onen únor. Aha takže příklad místo snažit se hledat invektiva je ospravedlňování. Zajímavé.
    Psal jsem téměř bez finančích prostředků, tedy bez Crowdfundingu. I když o jeden jsem se minulý rok pokusil.
    Ano třeba pan Bakala a nebo pan Písařík a jemu podobní s tebou souhlasí, to jsou velice úspěšní a vzoroví podnikatelé. Ano, skvostné vzory, všechna čest.

    Jak již jsem psal v NZP nevidím spásu, ale jako nějakou část řešení a možnost více se přiblížit k nějaké možné svobodnosti. Pokud ten zbytek nechceš nechat pojít hlady a nebo jej nezredukuješ jinou formou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROLAND: se divim, ze rovnou nezminis Vitezny unor, lidovy milicionari... :-) Ospravedlnovat nasili historii, to je slusnej fail. Uplnej taticek Putin...
    No, kazdopadne v hernim prumyslu litaj tezky prachy. I formou crowdfundingu se daj sehnat prachy na realizaci (zaplaceni) dobrejch napadu. Pokud prachy nemas, delas neco hodne spatne :-) To uz chapu, proc orodujes za NZP... neuspesni podnikatele to zda se vidi jako vlastni spasu :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DANYSEK: Francouzká Revoluce? Velká Řijnová? První světová atd. Druhá světová, která vlastně ve své podstatě, stále ještě ne úplně vyhasla, jen se přetransformovala?
    Opět používáš invektiva. Nejsem ani jedno a ani nebrečím, jen vidím a pozoruji věci jinak.
    Ano jsem neschopný. Hru co jsem navrhl a ještě ne plně dokončil i když je plně hratelná, která vznikla téměř bez finančních prostředků. Sehnal jsem si lidi, kteří byly ochotní do toho jít i s tím rizikem, že nedostanou zaplaceno. A přes dva roky se snažím najít řešení jak ji plně dokončit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROLAND: nasili spise nez ke zmene povede do lochu :-) Ale svym zpusobem to muze byt cesta k zajisteni zakladnich potreb. Najist ti tam daj a postel prideli tez :D
    A mylis se - zvlaste v IT schopni lidi bez titulu rozhodne problem se svym uplatnenim fakt nemaji a penez maji dost. Stejne tak to jde rict i o remesle. Takze jestli kvuli necemu brecis, znamena to jednoznacne jen to, ze ty sam jsesneschopny a neuspesny (truhlar i ajtak).
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DANYSEK: Některé změny, jinak než počátečním násilím bohužel zřejmě provést nelze, pokud by měla změna nastat co nejrychleji a nejefektivněji. Ale toho zastáncem nejsem, leda jako nouzové řešení.
    Monarchisté mi nejsou cizí a určitá forma monarchie tedy moderní formy je systémově funkční a života schopná.
    Stačí se podívat zde: https://worldhappiness.report/blog/in-a-lamentable-year-finland-again-is-the-happiest-country-in-the-world/
    Jistě můžeme rozporovat a polemizovat, ale 6 z 10 mají konstituční monarchii.
    Neměl bych s tím problém.

    Ano peníze jsou všeobecně uznávaný prostředek směny. Co mi na tom vadí je forma, způsob a že je to čím dál více jak to jen vyjádřit? Zkreslené, nehmatatelné?
    Lenost je sice strůjce pokroku, ale nic se nesmí přehánět.
    Technologie se stále vyvíjí a my se pomalu stáváme více jejich otroky a ztrácíme pomalu schopnost rozlišovat. Protože je to pro nás pohodlné. A tak nás skrze technologie může snáze ovládat jen hrstka těch, kteří mají ty technologie pod kontrolou.

    Pro tvé info: jsem vyučený truhlář a mám ukončenou elektrotechnickou průmyslovku v oblasti průmyslové automatizace. Navrhl svou první počítačovou hru po více jak 20 letech snažení se k tomu dostat. Na VŠ už mi jaksi nezbyla kapacita a také rozhodování jestli Matfyz, nebo Historii nebo nějakou Fylozofickou, která je mi asi nejblíže? Titul ze školy z tebe automaticky nedělá schopného a znalého. Ale dnešní společnost tak funguje. A tak může snáze titulovaný neschopný dostat přednost před schopným a netitulovaným. Běžná praxe a je jedno, že si vstupními testy prošel na výtečnou. Klasická neschopnost umět rozlišovat a tak to co je nejčastěji v negativním slova smyslu vidět se bere za bernou minci pravdy, místo vhodného výběru.
    Také mám ono slovní spojení spojeno převážně s tím negativním a i to tak vnímám. I když vím, že pravda a skutečnost je trochu jiná a jinde a snáze podléhám většinovému názoru, který může, ale i nemusí být ten správný a nebo jediný.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROLAND: Na papir si muzes psat co chces... :-) Ale na skutecnou zmenu ty (podle tebe neschopny) lidi musis presvedcit ve volbach... takze, za koho kam kandidujes? Rad bych zhodnotil tve schopnosti presvedcit vetsi skupinu lidi o tom, ze tvuj svetonazor je ten nejlepsi, co je muze potkat ;-) Ostatne ve volbach kandiduji vselimozne podivne subjekty, treba i nejaci Monarchiste... kde uz z nazvu muzes odvodit, co by radi :D Akorat presvedcili stezi 0,16% volicu... takove naprosto nevyznamne placnuti do vody. Proste podobni exoti jsou na okraji zajmu.

    ROLAND: Penize jsou vseobecne uznavany prostredek smeny. Protoze samozrejme pri slozitosti dnesni doby jaksi nejde umet vsechno. Na druhou stranu nezijeme v prostredi, kde by bylo vsech zdroju neomezene. Ergo kladivku musis to nakladani s omezenyma zdrojema nejak regulovat.
    Autonomni auta jsou jen maly stripek. A i kdyz nebudes potrebovat ridicak, porad je to vec vyzadujici tu a tam lidsky zasah, nejaky servis... ostatne blby automaticky prezouvani tu s nami je sotva rok. Ale stroj, co by ti treba automaticky vymenil osoupany brzdovy desticky zatim nikdo nedela. Aneb tvy teorie jsou jedna vec - ale realita a prakticke (masove) rozsireni vec druha. Auta s nejakou schopnosti autonomie mas ve vyssi tride, kterou si rozhodne neporidi kazdy (holt i vyvoj neni zadarmo - akorat ho spis tahne privatni sektor)...
    A porad tu mas cinnosti, ktere... ehm, zadny automat nevyresi. Vzpomen si na ma slova, az ti praskne voda v koupelne :D Ale muzes prekvapit a zamachrovat videem, jak ti prasklou trubku ve zdi meni nejaky robot... :-)
    ROLAND: Vysoka skola zivota? :D Zni to tak. No, tim ze budes psat na internet svy fantasmagorie fakt lepsiho usudku o svy osobe nedocilis ;-) Podle tech slintu soudim, ze ty sam jses na tom dost bidne... neuspesny zhrzely muz, co skrze nejakou fantasmagorii doufa v lepsi zivot :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: To jsem ti již nastínil a přiznal zde: ROLAND:
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROLAND: ceho se tak bojis?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: Sim city není MMO strategie. Nemáš interakci s lidmi. Nevládneš skupině desítek lidí.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROLAND: nejdriv si priznej svuj strach, ok?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: Nikoliv.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    no a strategicke hry bych vynechal, taky jsem hraval simcity a budoucnost lidstva z nej nevestim :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROLAND: . A nechtěj, vědět co by si přálo mé temné já.

    takze te ovlada jenom jakysi iracionalni strach, ktery jeste podporujes pohybem v informacni bublibne. ok. :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: Řekněme z temného já a z co kdyby? Z toho jak pomalu přicházíme o svobodu a možnosti volby. Z konfliktu. Vytváření iluzí, které považujeme za reálné. Bohatství které většinou poměřujeme tím, kdo má kolik peněz a jaké má postavení ve společnosti. Místo toho kdo a jaký člověk doopravdy je.

    MMO strategické hry krásně simulují a ukazují jak lidská společnost obvykle funguje a jak snadné je ji ovládat.

    Lidé s jiným názorem, nejsou lidé, ale nepřátelé. Kdo má jiný názor musí být odstraněn - izolován.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: Dlouhodobě pozoruji vývoj a tak dokážu částečně predikovat možnosti. Ale nevěnuji se tomu na plno. Takže možnost, že se zmýlím je velká. Ale beru to jako hru. A nechtěj, vědět co by si přálo mé temné já.
    Vývoj třeba číny my byl jasný už v 80 letech. A v tom jsem se nespletl a nastalo přesně to čeho jsem se tehdy obával. A kdy se teď zoufale hledá řešení jak z toho ven. A ta řešení jsou z mého pohledu žalostná.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROLAND: a ceho ty mas vlastne strach?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    DANYSEK: Zatím si mi zde nepředvedl nic jiného. Já se za ten horizont podívat umím, umím vytvořit i možné cesty. Úskalí je jen v tom kterou cestu zvolit?
    Pořád si ovládaný a řízený penězi a možná i strachem, který si odmítáš přiznat.

    Za chvíli nebudeš potřebovat ani řidičák, protože bude vše automaticky řízeno a „snazší“ do toho pak vnést chaos a možný kolaps. Ano nedostatek IT. Opět jen přelévání jednoho problému do druhého, místo nalezení rovnovážného stavu a dlouhodobě udržitelného systému. Je to jako chtít aby každý měl vysokou školu, když vidím a děsím se jaká individua z těch dnešních škol vylézají. Vytváření další virtuální umělé bubliny, bez pevného základu. Tak jako je celý současný ekonomycký systém, který se blíží ke svému kolapsu. Ukazatel inflace je jasný.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROLAND: podle me jedes jen nejaky dojmy, ktery ti nabihaji diky zivotu v jakesi podivne paranoidni socialni bubline. kde beres data k te tve udajne drtive vetsine populace.... tam mi jaksi unika nuance.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak znovu. Drtivá většina populace toho schopna není. Unikají ti jemné nuance a propojení, které za tím jsou. Na svobodné demokratické volby zapomeň ve své podstatě neexistují. To by ten systém musel vypadat úplně jinak.
    Sám jsem si pro sebe pokoušel navrhnout strukturu řízení (ještě nemám plně v základu dokončeno) a kromě zrušení politických stran bych do pomyslné hiearchistické pyramidy přidal jeden prvek, který je jak pod prezidentem tak i nad ním a je přímým kontrolním prvkem nebo nástrojem lidí. Můžeme ponechat zaběhlé období volby i když bych byl spíše pro dynamičtější formu. Kdy je možné jakýkoliv prvek během krátké doby ihned nahradit. A k tomu možnost kontroly a verifikace volby že s mým hlasem nebylo manipulováno.

    Pokud strach považuješ jako nástroj svobodného rozhodnutí a možnost výběru, který předkládá úzká skupina, tak pak ano volby byly svobodné a demokraticé.

    Ale s tím já rozhodně souhlasit nikdy nebudu.
    Ale svobodně ponechávám tobě tvůj názor.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROLAND: ja si zadny peceny holuby nepreju, ja si na svy zivobyti dokazu vydelat. A za ten horizont se podivas tezko - kdyz nebudes mit cestu, po ktery pujde jet... kdyz prachy potrebny na jejich stavbu promrhas v nesmyslech jako je nejaky nepodmineny zakladni prijem ;-)

    Jo, automatizaci (presneji robotizaci) se dnes zaklina stejne, jako uz v minulosti u predchozich vedeckotechnickych revolucich. O robotech se dnes rika to, co se pred mnoha desitkama let i o parnich strojich :-) Jiste - jsou pracovni mista, ktera budou zanikat, stejne jako prakticky zanikly vselijake profese (treba prave spojene s provozem parniho stroje). Na druhou stranu budou vznikat profese nove (a nebo proste u nekterych profesi vzroste poptavka po lidech). Jenom uz tolik nebude poptavka po nekvalifikovane sile - to jsou ty pozice, co budou zanika. Naopak poroste poptavka po kvalifikovane sile - zrovna v IT to je ostatne videt... ze proste nejsou lidi. Je nesmysl utracet za nejaky nikam nezacileny nepodmineny zakladni prijem, je potreba cilene investovat do vzdelavani...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam