DANYSEK: Některé změny, jinak než počátečním násilím bohužel zřejmě provést nelze, pokud by měla změna nastat co nejrychleji a nejefektivněji. Ale toho zastáncem nejsem, leda jako nouzové řešení.
Monarchisté mi nejsou cizí a určitá forma monarchie tedy moderní formy je systémově funkční a života schopná.
Stačí se podívat zde:
https://worldhappiness.report/blog/in-a-lamentable-year-finland-again-is-the-happiest-country-in-the-world/Jistě můžeme rozporovat a polemizovat, ale 6 z 10 mají konstituční monarchii.
Neměl bych s tím problém.
Ano peníze jsou všeobecně uznávaný prostředek směny. Co mi na tom vadí je forma, způsob a že je to čím dál více jak to jen vyjádřit? Zkreslené, nehmatatelné?
Lenost je sice strůjce pokroku, ale nic se nesmí přehánět.
Technologie se stále vyvíjí a my se pomalu stáváme více jejich otroky a ztrácíme pomalu schopnost rozlišovat. Protože je to pro nás pohodlné. A tak nás skrze technologie může snáze ovládat jen hrstka těch, kteří mají ty technologie pod kontrolou.
Pro tvé info: jsem vyučený truhlář a mám ukončenou elektrotechnickou průmyslovku v oblasti průmyslové automatizace. Navrhl svou první počítačovou hru po více jak 20 letech snažení se k tomu dostat. Na VŠ už mi jaksi nezbyla kapacita a také rozhodování jestli Matfyz, nebo Historii nebo nějakou Fylozofickou, která je mi asi nejblíže? Titul ze školy z tebe automaticky nedělá schopného a znalého. Ale dnešní společnost tak funguje. A tak může snáze titulovaný neschopný dostat přednost před schopným a netitulovaným. Běžná praxe a je jedno, že si vstupními testy prošel na výtečnou. Klasická neschopnost umět rozlišovat a tak to co je nejčastěji v negativním slova smyslu vidět se bere za bernou minci pravdy, místo vhodného výběru.
Také mám ono slovní spojení spojeno převážně s tím negativním a i to tak vnímám. I když vím, že pravda a skutečnost je trochu jiná a jinde a snáze podléhám většinovému názoru, který může, ale i nemusí být ten správný a nebo jediný.