BETTTKA: mám jí asi týden v kindlu a ještě jsem se k ní nedostal... prý je dobrá... uvidím... je to trošku mimo můj šálek čaje, tahle četba, ale dám to... třeba tam bude alespoň jedna dobrá věta :-)
A ano, přesně tak se k tomu pokouším stavět - aby věděl... jenže mám nějak pocit, že je to slabé... protože ten náš kluk nepotřebuje snad nic dělat urgentně - večeřet nemusí, místo hračky vytáhne knížku - snadno najde cestu, jak vystoupit ze stanoveného rámce (který je tak jako tak umělý). Navíc si nejsem dvakrát jistý, jak ve třech letech chápeš nastavení pravidel... ze svých vzpomínek vidím nekonečnou objevnou pohodu - oklešťovanou dospělými podle dospěláckých pravidel (kterým jsem ani rozumět nechtěl neb mi přišli trapné už od mala)... vlastně mu tu pohodu vůbec nechci narušovat a vlastně mu ani nechci vnucovat svá pravidla (ty ruce si nemusí přeci mýt pokaždé a hned...) a teď se zasmějete - chci přeci jenom, aby mě poslechl! :-))) a nebyla u toho scéna... nevím... čím více se tam nořím, tím více mi vychází, že to je o vztahu mezi námi... malý si potřebuje s tátou zablbnout... možná je to tím, že pracuji a nejsem s ním tak často, jak bych(om) potřeboval(i). Na tom zamakám... když jsme spolu v lese a jde mu o kejhák - bacha na tu díru ať tam nespadneš! - slyší to moc dobře a také okamžitě reaguje v dobrém... jakoby rizika, která si je schopen uvědomit - vyhodnocuje a je to OK... ovšem co je mimo jeho zkušenost - tam má nastoupit moje zkušenost - a já bych si sakra přál, aby tu mojí zkušenost bral v potaz i když jí nerozumí... no, když se kouknu na sebe :-)) raději bych neměl pokračovat :-)