• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISMontessori - mimino, batole, školkáč i školák
    “Pomoz mi, abych to dokázal sám – abych to dokázala sama.” "Tato prosba, s níž se malé dítě obrátilo k Marii Montessori, se stala hlavním krédem její pedagogiky. Úkolem dospělých není formovat dítě, odstraňovat mu z cesty překážky, nebo jím dokonce manipulovat, ale udělat vše pro to, aby vlastními silami a svým tempem získávalo nové vědomosti a dovednosti a vrůstalo do světa, který ho obklopuje." Diskuse pro všechny, které zajimá montessori přístup, ať už pro miminka, batolata, školkáče ši školáky. Sdílení tipů na tzv. připravené prostředí (děcko se inspiruje a něčím se zabývá), aktivity, co je kde zajímavého po netu, literatura... Lidi, kteří montessori rozumí, a mohou nás poučit, jsou zvláště vítáni!

    rozbalit záhlaví
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MULTICAT: Aha, dobrý postřeh. My máme v kuchyni staré parkety, tak ono se to vždycky o cosi zasekne. Gumu máme na jídelní židličce a štokrleti.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: my je mame taky, a ja jen doplnim zkusenost od nas - synovi nekolikrat podklouzly a docela strasidelne spadnul. podkluzuji jak na prkenne podlaze, tak na dlazdicich, tak by to pripadne chtelo nejaky protiskluzovy podlozky zespodu. A ted si tisickrat za den stejne pristavuje obycejnou zidli :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SISTA: Máme schůdky z IKEA http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30178879/ které docela dobře tu funkci plní. Pokud by ses bála pádu z nich a chtěla zábradlíčko, nějaký šikovný člověk by určitě udělal. Myslím že kdesi zmiňovala ID VENIKA že takhle to mají vyrobené.
    SISTA
    SISTA --- ---
    YMLADRIS: Jojo, vím, jen jsem zvykla kupovat z druhy ruky, tak jsem si říkala, ze se tu zeptám, kdyby náhodou:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    YMLADRIS: omlouvam se, popletla jsem to.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LADY_MYSKA: učící věž jsou bezpečné schůdky k lince
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SISTA: na fb ve skupine montessori bazar obcas nejaci truhlari hazou inzeraty
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    SISTA: pomucky doma nemam, ale myslis ruzovou vez?
    SISTA
    SISTA --- ---
    Neprodává někdo, prosím, ucici věž?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    VERONIKA22: nedávno jsem u kamarádky viděla mléčné barvy, nevím jestli to bylo přímo tohle, ale asi bych se toxicity nebála
    Mlékovky - barvy pro život
    https://www.mlekovky.cz/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONI: jééé moc děkuji za odkaz
    MONI
    MONI --- ---
    VERONIKA22: hledej barvy schválené pro nátěry dětského nábytku a hraček, tj. zdravotně nezávadné, viz např. https://www.colorlak.cz/rady-a-navody/cim-natrit-detske-hracky-a-nabytek
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Chtěla bych se poradit, ještě nikdy jsem nelakovala/nemalovala na dřevo. Říkala jsem si, že v obi nakoupím nějaké dřevěné polotovary a potřebovala bych poradit - jakými vrstvami se to má správně ošetřit aby to nebylo jedovaté a taky jak pak s tou barvou aby se to jen nevpíjelo a nakonec to asi i nějak přelakovat? Předem moc a moc díky za každý odkaz či alespoň mini návod :o)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    WANTON: nepomůže, angličtina je mi zcela cizí
    WANTON
    WANTON --- ---
    SOLEI: Třeba pomůže trocha teorie. :-)

    stefan-molyneux | Peaceful Parenting Information
    http://www.peacefulparenting.info/tag/stefan-molyneux/

    An Introduction to Peaceful Parenting :)
    https://www.youtube.com/watch?v=EXMKRJyedmg
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    HYSTERIA: tohle je hodne caste a dostat se tohoto zacarovaneho kola je velmi tezke. Sama vidim, ze sice jsem dal nez nasi, ale i jejich nektere chyby opakuji na svem potomstvu.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WITCHIE: no uprimne si myslim, ze tohle je vec, kterou pravdepodobne znal od svych rodicu a neprijde mu to tudiz divne. samotnou me vliv vychovy rodicu prekvapil, kdyz mi moje o 12 let mladsi sestra rekla,ze se ke svymu diteti chovam jak nase mama k ni :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SOLEI: Tak ono asi nikdy nejde 'jet' podle nějaké knihy či principu, vždycky je to hodně individuální plus nelze brát jednu teorii jako bernou minci. Já občas nějakou tu knihu teda přečtu a vezmu si z toho co se mi hodí. S tím trestáním - ono někdy nemusí jít ani o fyzické trestání, stačí použít slova na adresu dítěte, která bolí, nebo obyčejná ignorace.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SOLEI: Nijak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam