• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISMontessori - mimino, batole, školkáč i školák
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SOLEI: Tak ono asi nikdy nejde 'jet' podle nějaké knihy či principu, vždycky je to hodně individuální plus nelze brát jednu teorii jako bernou minci. Já občas nějakou tu knihu teda přečtu a vezmu si z toho co se mi hodí. S tím trestáním - ono někdy nemusí jít ani o fyzické trestání, stačí použít slova na adresu dítěte, která bolí, nebo obyčejná ignorace.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SOLEI: Nijak
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SOLEI: nehlede na to ze kdo mlati dite - proutkem jeste k tomu (???!), tj zcela programove, je - v mych ocich - kreten bez ohledu na to jakou metodu vyznava
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SOLEI: to me teda nadzvedlo ze zidle. Kolega keca a o Montessori zjevne slysel akorat z rychliku.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mne to přišlo divne. Sice žádné metody výchovy nestuduji a jen občas si přečtu nějaký tip na postup v diskusi, jedu intuitivně, jsem přesvědčená že pokud bych si něco nastudovala a neshodovalo by se to s mým já, tak bych to stejné nedodržovala dost poctivě. Většinou se zpětně dozvídám, že něco je vlastně nějaká metoda. Ale já fakt nevidím důvod zmlatit děcko protože nechce spát. Nejspíš by mi nebylo moc dobře kdyby mne někdo někam zavřel, zbil a nechal samotnou ve tmě, tak proč to dělat decku které se teprve učí.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: Tohle ja nechapu. Vetsina chlapu by zenu "neuhodila ani kvetinou", ale dvoulety dite klidne a jeste si to obhajujou... To nema s vychovou a nastavovanim hranic nic spolecnyho.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SOLEI: jestli si to tim spis kolega neomlouva, velmi pochybuji, ze by fyzicke nasili a ponizovani deti bylo soucasti vedeni podle montessori a vubec podle cehokoli jineho...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak se bití shoduje s Montessori? Kolega v práci tvrdí že tuto metodu preferuje, ale na děcko (2roky)má proutek a neváhá švihnout a to i v případech kdy se mi to vážně moc nezdá - když večer v pokojíku zlobí tak jde dá mu na zadek a pak je klid.
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    LADY_MYSKA:
    RADKUVAVATAR:
    Díky. Syn je zapsán, chodí na adaptační dny a zatím je úplně spokojený, tak snad to takhle půjde dál. Měnili bychom školu jen v případě, že bychom se stěhovali někam, kde by montessori možnost nebyla.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    THURINGWETHIL: Dítě bych nepřesouval z montessori na běžnou školu a nechal ho v montessori, jak dlouho to půjde... :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOTENCE:
    ALDEMIK:

    sice pozde, ale treba se bude hodit nekomu novemu. Moc se mi tyhle sady libi a znacka leifheit je v nasi domacnosti dost zastoupena
    http://www.leifheit-shop.cz/hracky-1
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    THURINGWETHIL: predne je nutno rici, ze to je vzdy o ucitelce, kolektivu a skole.

    Uz v prvni tride hodne zalezi, jak si tam cele skupenstvi sedne a jak se budou respektovat a pracovat spolu.
    Ja mam dite ve druhe tride Monte a tam si to celkove nesedlo, ale to jen tak okrajove.
    Na nasi skole se odchazi vetsinou ve 4 tride do bezne skoly at uz gympl, matematecke tridy a nebo Waldorf a co vim, tak pretup bez problemu, jen porad plati, jaka ucitelka nasledne deti povede a jaky kolektiv spoluzaku dite narazi.

    A hlavne, Monte uci zit pritomnosti a resit veci, az nastanout, takze pokud zvazujete, dite bych prihlasila a az nasledne podle situaci bych se rozhodovala, co dal.

    Preji stastnou volbu
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    Rozhovor s absolventkami montessori ZŠ a jejich vystoupení na TEDx Bratislava
    První absolventky Montessori - Blog ZŠ Montessori
    http://blog.zsmontessori.net/clanek/prvni-absolventky-montessori
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s přecházením dětí z montessori školy do klasické základky? Uvažujeme dát prvňáka do montessori třídy, ale netuším, jak by to bylo při případném přestupu jinam. A mám z toho lehké obavy. :/
    BETTTKA
    BETTTKA --- ---
    THERY: Andílek na Praze 5. Vzorová škola mezinárodního montessori vzdělávacího centra, navazuje na školku a dětskou skupinu a všichni učitelé mají kurzy právě od vzdělávacího centra. www.rcandilek.cz
    Kousek od Prahy je Mozaika,
    THERY
    THERY --- ---
    Máte někdo přehled, jaké jsou v Praze základní montessori školy? Znám Duhovku, Kouzelné školy a Dlouhý lán, něco dalšího? Případně reference na kteroukoli z nich se hodí ;)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: Nevím, proč odkaz nefunguje, tak zasílám znovu: http://www.erapomaharegionum.cz/...veni-nove-ucebny-pro-zaky-druheho-stupne-zakladni-skoly-na-rovine

    Tady je více informací, o co jde:
    Projekt na nákup pomůcek pro Montessori školu Na rovině se dostal do hlavní části Era pomáhá regionům, ve které se nachází vždy 4 projekty. Dle pravidel musí žadatel vybrat alespoň 5000 korun českých, a to minimálně od pěti různých dárců.
    Příspěvky budou poté přidělovány na základě dosažených výsledků jednotlivých úspěšných žadatelů, a to podle pravidla „čím více vyberete od veřejnosti, tím vyšší dar získáte“ (tzn. ta organizace, která vybere nejvyšší částku, obdrží 50 000 Kč, druhá nejúspěšnější organizace obdrží 40 000 Kč, třetí organizace získá příspěvek ve výši 35 000 Kč a čtvrtá organizace získá 25 000 Kč). Sbírka běží do 6. 1. 2016.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Prosím vás, pokud můžete postrádat 100 Kč (či i méně), zda byste zvážili poslat je jako příspěvek Montessori škole Na rovině. Osobně ji znám a jsem velmi nadšena z jejich přístupu k praktické, všesmyslové výuce, která respektuje rozdíly mezi jednotlivými dětmi. Škola Na rovině se právě účastní soutěže o získání finančních prostředků na nákup pomůcek na praktickou výuku fyziky. Organizátor soutěže má pravděpodobně v úmyslu podporovat občanskou angažovanost a tak Na rovině nyní potřebuje větší množství malých dárců. Mockrát děkuji a budu též vděčná, pokud byste prosbu poslali dál.

    Vybavení nové učebny pro žáky druhého stupně Základní školy Na rovině | Pomáhámeregionům.cz
    http://www.erapomaharegionum.cz/...zaky-druheho-stupne-zakladni-skoly-na-rovine?amount=100&_fid=934k

    stránky školy: http://narovine.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam