• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISMontessori - mimino, batole, školkáč i školák
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LEJIMADA: Razitka mam nekde schovana, vidis, zkusim vytahnout, diky za tip.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VENIKA: nase ditko uz je starsi, ale kdyz jsem to resila, naklekla jsem na irenu kubantovou at o monte matematice udela seminar, .. lidi to hodne bavilo takze jsme pak natocili i video ke koupi, kdyztak zde

    Videozáznamy seminářů - Montessori v praxi
    http://www.montessori-praxe.cz/videozaznamy-seminaru/

    obdobne cteni psani dle monte, ale tam ja jdu jinou cestou, nechavam decko delat si co chce
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    VENIKA: u nás měla a mají ohromný úspěch razítka písmenek. Madlence jsem předepsala nějaké slovo a ona pak pod to natiskala to samé. Časem takto "opisovala" právě různé nápisy a krátké texty z dětských knížek. Neskutečně ji to bavilo. Teď (5let) má období, že vyrábí úřední dokumenty a vyplňuje všelijaké doklady. Vše samozřejmě náležitě orazítkované :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Je to tu trochu (dost) mrtve, ale zkusim.
    Nas triletak je aktualne v obdobi cisel a pismenek, cisla uz teda zna dlouho, ale ted sklada desitky a stovky. S pismenkama je to pomalejsi, ma hodne vizualni pamet, takze si pamatuje nektere napisy, jak vypadaji, pismenka uz nektera dava taky.
    Mate/pouzivate nejake pomucky, jak ho v tom podporit? Donekonecna cteme znacky, cenovky atd, ale rada bych vic, z nej ten zajem ted uplne tryska a je videt, jak moc chce.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    Do rychleb se hledá třetí montessori učitel. Kdybyste o někom věděli, případně měli to tak nasdílet, ideálně do mezinárodních montessori skupin, tak budu moc ráda.

    Je to do státní školy, funguje to tam moc pěkně, pomůžou s ubytováním - není potřeba mít montessori výcvik, ten vám naopak zaplatí. Je potřeba mít aprobaci nebo alespoň započaté studium na první stupeň.

    Plus plynulá angličtina, ideální pro případné rodilé mluvčí - tam se to s tou aprobací bude řešit operativně.

    Montessori job Czech Republic - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1buqFH_uf8QUFaWdKebRh4erCVB5YB5_2jMm3HLrh9XI/edit
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    A čím by si vyhrálo devítiměsíční miminko? Máte tip?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    něco takového jsme s tím třeba dělali, nebo ty jednodimenzionální se dají postavit na sebe opačně, takže jsou pak všechny ve stejné rovině... až se uvidím s lidmi, kteří zaštitují montessori pedagogiku v rámci našich předškolních klubů, tak se na to ještě vyptám .)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LADY_MYSKA: no tak třeba hnědé schody a růžová věž jsou taky dvě různý pomůcky, ale existují činnosti, ve kterých se propojí a dává to smysl, takže by taky nebylo ideální, kdyby tam byla třeba nějaká odchylka ve velikosti.
    Propojení těch přírodních a barevných válečků ale není z mojí hlavy, takto nám to ukázala Mária Kozelková, která absolvovala ty německé kurzy, i ten pán z toho druhého eshopu říkal, že do sebe zapadají, že u nich ve školce to také používají společně. Nepoukazuje na to i fakt, že mají ty stejné rozměry?
    Každopádně to ukazuje, že se to v těch různých kurzech představuje různě, což ale neomlouvá přístup té paní z toho prvního eshopu.
    Jinak vytahuje se to tak, že se to obrátí na stůl, dřevo s otvory se zvedne a barevné válečky zůstanou stát na stole seřazené podle velikosti...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ale chapu a respektuji, ze si kazdy si kazdy, kazdou pomucku upravi podle vlastni potreby.
    Mi prijde, ze se nasledne valecky musí spatne vyndavat. A pokud plati, ze dite urcita aktivita bavi, dokud se v ni nezdokonali a pak uz nemá potrebu se k ni vracet, tedy sem tam jen ze zajmu, jestli porad funguje tak, jak si pamatuje. Proc by dite pokracovala v necem, co uz umi, jen ne prirodnim provedeni, ale barevnem?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRKODLAK: netusim, co myslis plnym kurzem. Ja jsem byla na kurzu v Montessori-brno.cz a mam Montessori pedagogiku I, dal jsem se nedostala pro nedostatek casu. Ale i ve skole, co chodi potomek, jsou to dve ruzne pomucky.
    Prvni stupen jsou valce a pokud tohle dite zvlada, prechazi na barevne valecky, ktere sklada na predlohy a do ruznych obrazcu. Tak nejak bych opravdu tyhle dve pomucky nespojovala dohromady.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LADY_MYSKA: a to normalne na tom plnym kurzu?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRKODLAK: aha, mi bylo tohle predstaveno jako samostatna pomucka a valce zase jina.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LADY_MYSKA: jasne, proste valce. ke kazdymu z nich je ale ještě sada barevnych valecku, jen bez uchytu. kupujou se zvlast
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRKODLAK: Myslis ty 4 valce, kam se vkladaji valecky ruzne delky ci sirky? Pokud ano, tak v tehle variante znam jen prirodni provedeni
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LADY_MYSKA: no jedna z nejklasictejsich pomucek - drevenne valecky s uchyty a k nim barevne valecky bez uchytu, ktere do der pasuji
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRKODLAK: to je velice zvlastni, několik objednávek jsem tam udelala a vse vzdy bez problemu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRKODLAK: Prosim te, o jake hracce pises?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam