• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISMontessori - mimino, batole, školkáč i školák
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zase dotaz: co když se na montessori škole ukáže, že dítě potřebuje klasický sešit pro poznámky z nové látky která se zrovna probírá? ( neboli kopie chování jak na státní škole). Naše montessori škola vydala přísný zákaz používání sešitu a zapisování si toho co učitelka říká. Prý toto se na jejich škole používat nebude. Můžu poprosit o nějaký názor jak je to jinde ( u pomalejších dětí co mají i papíry z PPP ). Fakt to tak strašně vadí a nejede přes to vlak? Ač by se měla respektovat povaha dítěte a jemu papírové zápisky prokazatelně hezky pomáhají v připomínání si látky, která je 1/3/9/20 měsíců stará a měl by ji člověk umět do konce života. Díky za vše co mi napíšete ( mluvím o 5tříde)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LENZIE: jen dodám, že v eshopech se to jmenuje známková hra. ...dnes jsem psala naší základce jestli by mi to mohli půjčit domů a už jsem si krabičku odnesla domů. Je to fakt parááááda :-)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    VERONIKA22: Ty jo, to jsem netušila, že existuje. To je úplně super :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    přátelé tak už jsem to našla a zdá se mi to naprosto náááádherné https://www.youtube.com/watch?v=NEEy80kEjxE
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Potřebovala bych vysvětlit jak se v montessori učí velké dělení např. 952:56= nemůžu přijít na žádný způsob jak to naučit dítě s řekneme IQ 79. Už jsem vymyslela způsob jak ho naučit 253:3= ale dělení dvouciferným fakt nevím. A to co učí ve škole fakt použít nemůže, to je děs...to bychom se učili 2 týdny a pak by to stejně ihned zapomnělo :-(
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Montessori institut dělá zdarma online kurz (3 odpoledne ve 3 týdnech) k přípravě prostředí doma pro batolata (0 - 3 roky)

    0-3 Montessori Environment Course with Heidi Philippart | Amiprague
    https://amiprague.cz/...ippart/?fbclid=IwAR0hye1_bDLY8HLSKK4ME82UH6rzy3P6LHNB1PtBlZUD5Cr2JmpbTnhuEYU
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ELIDOR: Jsem z Prahy 5 , takze Benjamin by tak daleko nebyl, ale je ho mozne navstevovat az od 9 mesice :( Ale ukladam :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    GIA_: asi by stalo upresnit jaka cast Prahy.
    kazdopadne my si nemuzeme vynachvalit https://benjaminklub.webnode.cz .. aktivity jsme meli od batolete, az nyni po posledni rocnik skolky .. maximalni spokojenost. pro uplnost nabidky: poradaji (nevim jak letos) i tabory, tam jsme byli 2x, ale urcite bych doporucil nejdriv od 3let, mozna o rok pozdeji. tam jsme byli spokojeni se vsim od benjamina, ale nevyhovoval nam personal arealu (zajistuje sluzby, stravu a ubytovani), nicmene to je 3 roky zpet a dnes to muze byt fajn.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    máte prosím někdo tip na dílničky v Praze pro 7 měsíční miminko? Ráda bych se synem nějakou navštívila.. Já bych se dozvěděla víc o monte a syn by se trošku zabavil, začínám mít pocit, že se semnou doma občas dost nudí :D Což ničemu nevadí, ale... :)
    Díky
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Dobrý den, nemá někdo na prodej velká tiskací písmena? (nemusí být konkrétně tato)
    Pohyblivá abeceda VELKÁ TISKACÍ ČR - www.samostatne-dite.cz
    Pohyblivá abeceda VELKÁ TISKACÍ ČR - www.samostatne-dite.cz
    https://www.samostatne-dite.cz/jazyk/pohybliva-abeceda-velka-tiskaci/
    děkuji
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, prosím je zde někdo kdo by měl Eknihy: Šilarová, J. Plstění ovčí vlny a Šilarová a J. Plstění ovčí vlny plsťění jehlou prosím? Tyto dvě: https://www.grada.cz/...IEiwA-JP5rGpqnU1PlcB_0G8Me-tXwIFosDBGwmW0eafqI4M5z4J_Kg2Vwa5kcxoCdDcQAvD_BwE https://www.grada.cz/...IEiwA-JP5rN8l-vv-jAUYufOloJ6mcCZO_CLgfajSU02KQOqlCTqciM66hNegrxoCZEYQAvD_BwE
    Na ceně či výměně se ráda domluvím. Děkuji
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: tvl si to po sobe ctu, ten posl. odstavec, a predstavuju si jak by to asi vypadalo, a vlastne si vubec nejsem jista, jakou message by to tem detem predalo:D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    a jeste bych se prosim chtela zeptat - nemate tip, kam v Brne s deckama v zime (indoor aktivity)? trochu zacinam byt nervozni kdyz si uvedomuju, ze uz zas ten cas prichazi a s triletou neni mozno byt doma nebo chodit ven jen na hodinku denne (a toho kojence potrebuju vzit taky). do klasickych heren nechci, neco jsme zlehka pochodily jeste kdyz byla mala, ale nejak me to proste nepritahuje. zaujaly me dilnicky prave u Ireny K., ale od dob, co se narodilo mimino, mam fakt problem s organizaci cehokoliv nez vyjit nekam az v momente, kdy se to hodi nam; v soucasne dobe je pro me zcela vylouceno predplatit neco pravidelneho a pravidelne v nejakou dobu nekam dochazet. (mozna se nabizi otazka, proc starsi nedam do skolky - vyzkouseno, zatim na to neni zrala)
    tak premyslim nad nejakym rozumnym a mistem, kam se da prijit idealne nezavazne a zaroven v nabidce je vic nez jen hromada klasickych hracek.
    nebo treba:D - kdyby se mi do posty ozvala nejaka silne introvertni maminka z Brna, ktera hleda nenasilnou a nezavaznou cestu jak druzit svoje (idealne taky introvertni) dite libovolneho pohlavi, tak u nas doma mohu nabidnout wifi, dobrou kavu, ovoce pro dite, a vubec si nemusime povidat:D proste aby se deti podruzily, v ramci moznosti.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    dekuji obema za tipy, pomohlo mne to utridit myslenky. mimojine ujasnit si, ze podnetu mame doma stale dost, akorat mame bordel:)
    starsi si totiz odjakziva hraje na pohled dost chaoticky, tak, ze vse vytahuje a roztahuje po celym byte, coz ma svoje benefity se samozabavitelnosti v cele, takze mi to "nevadi" (tuhle cast bych bohate rozvinula, ale radeji ne), ale vubec jsem si neuvedomila a uplne minula, ze do toho svyho mumraje nejak vclenila i veci, co hodne zajimaji kojence, a jsou spise pro nej, a jak to tak zacalo splyvat v ruznych zakoutich, tak to mimino o to prirozene ztraci zajem, pac v tom, chaosu na to proste nevidi (a ja ty posledni mesice, co mam i toho druhyho, sotva prezivam, takze na duslednou instalaci hracek a pomucek pro mimino uplne nemam). pritom takova trivialni a do oci bijici vec; jak rikam, jsem proste prilis unavena, aby mne to doslo.
    dalsi vec je, ze jsem vypozorovala, ze kdyz jsem s kojencem sama, dokaze si dlouhy casovy useky vyhrat s itemama, ktery jsem uz skoro povazovala za okoukany, zatimco kdyz jsme vsichni 3 pohromade, bazi spis po zacleneni do aktivit se starsi nez si nekde vedle obracet sisku, takze se to komplikuje uz z podstaty, ne proto, ze by nebylo dost podnetu.
    mnohem vic vydrzi u samostatne cinnosti v momente, kdy jsem s nim sama nez kdyz jsme pohromade. takze potom to vypada tak, ze chci se starsi delat nejakou napr. vytvarnou cinnost, a v podstate v zhruba pulminutovych intervalech musim odskakovat ke kojenci a vytahovat dalsi a dalsi veci (ktery ho v tehle sestave stejne moc nezaujmou), a po chvili mam chut se akorat tak zastrelit (nehlede na to, ze you and me quality time se starsi to proste neni ani nahodou, kdyz tu pozornost musim furt presmerovavat).

    YMLADRIS:diky, videla jsem:D ten balicek je u me v kategorii monte-guilty pleasure, pac jsem si ho koupila ciste pro poteseni (stejne jako kotel pomucek:) a odreagovani, kdyz jeste byl cas u kojeni a dite tehdy melo uz aspon cvrt roku. je to suprove udelany, skoda, ze neco takoveho nebylo, kdyz jsem cekala prvni decko, tehdy by mne to naramne prislo vhod (nejednou me pri sledovani napadlo).
    nicmene dik za pripomenuti, moje vyhorela pamet ho zaradila do kategorie videno-nacerpano, pritom jsem si uvedomila, ze si pamatuju hovno, a urcite mne neuskodi kouknout znova na ty tipy, kterych obsahuje hromadu; sice plno veci uz mam objevenych z doby starsi dcery, ale vsadim se, ze si nepamatuju zdaleka vsechno.
    LADY_MYSKA: dik za pripomenuti! kosiky objevu provozuju, ale zchaoticnela jsem natolik, ze jsem je uplne vyradila (resp. je pohltilo to vsecko okolo), pritom to ma furt obri potencial. ja jsem z tech decek uplne mimo. posledni dny premyslim nad odpovedi, cimz se mne vynoruji dalsi a dalsi moznosti, a rikam si, jak me to mohlo nenapadnout. no ostatne proto sem pisu o radu:)
    ad knizka - z minulosti mam prave tu verzi pro batolata a myslim, ze tohle neni uplne pro me. myslim, ze pri trose invence a googleni clovek vetsinu tech tipu objevi sam (a pak pri prolistovani tou verzi pro mimina jsou tam i veci jako prace s kavovymi zrnky, coz sice dobry, ale to je pro hodne velky mimina - to moje je ve fazi, kdy zere uplne vsechno vcetne vlasu z kartace, takzeee... rozumis).
    micek nevypada spatne, nad tim se zamyslim (on totiz oball vubec nezaujal, tak si rikam, zda na to nebude reagovat podobne). kazdopadne diky za tvuj cas!
    mezitim hodne zaujalo tohle https://mandala-montessori.eu/...oebel-dary/455-froebel-dar-1-barevne-mekke-micky-0853302003060.html (fakt se uz poste biju do hlavy, ze jsem loni vyhodila kopu klubek prize po babicce, pac mi to roky prekazelo doma a nejak jsem s tim nevymyslela nic kloudnyho - nevim, cim jsem tehdy premyslela, jedno velky wtf).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Myslim tenhle ci podobny
    Non-toxic úchopový míček Hvězdy - www.samostatne-dite.cz
    https://www.samostatne-dite.cz/jeste-lezim--ale-teste-se/non-toxic-uchopovy-micek-hvezdy/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PISISKVOR: treba by pomohla tahle knizka https://www.svojtka.cz/shop/kniha/4252-60-montessori-aktivit-pro-miminko ( mam pocit, ze jsem ji posledne videla i u nas v knihovne)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PISISKVOR: asi bych udelala kosik objevu ( kos do ktereho das veci, ktere dite samo muze objevovat a ty uznas za bezpecne - treba kolicek na pradlo, varecku, vetsi kamen atd.)
    Pokud rada taha veci, tak navazak stuzky a provazky na derovany micek ci odkapavace z ikeii
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PISISKVOR: nevim zda ti to nejak pomuze nebo nepomuze, ale udelaly jsme o prvnim roce v montessori stylu komplexni balicek. Otazka, co presne zaujme konkretni dite, se mi ale zda tezko zodpoveditelna. https://www.montessori-praxe.cz/...line-balicky-o-montessori-metode/prvni-rok-s-montessori-prodejka/
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: jeste doplnim - nejake veci mimino uz ma, treba krabicku s suplikem na vkladani micku (to porad miluje), pak takovy ten dreveny krouzek na zahnute tycce, u toho taky dokaze stravit chvili (ale uz je to vsecko pomalu okoukane, mame to uz celkem dlouho) a tak podobne. zajima se i o veci, co ma starsi, ale porad je ve fazi kdy vetsi seskupeni veci spis rozhaze a vic tomu nevenuje.
    tim chci rict, ze co se tyce pomucek, neco uz mame, a neptam se na konkretni polozky co si muzu vylistovat v eshopu, spis by me zajimaly pripadne zkusenosti ostatnich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam