• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISHNAAutomatický trading/boti/burzy
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    PATRIKSIMA: neverim nikomu kdo v dnesni dobe neni ani schopnej udelat web pres SSL :) to uz si radsi zaplatim 3commas nebo neco podobnyho
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    HANT: No tak to jedu teď, ale když bych chtěl ject třeba 1000 symbolů, tak je to hodně identit.. :-/
    HANT
    HANT --- ---
    KRISHNA: Zkusenost rika, ze je potreba vice uctu / identit :)
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Umíte někdo nějak víc s binance api? Potřeboval bych nějaký automatický throttler, nebo aspoň indikátor, kdy se blížim k limitu, kdy mě zabanujou. Taky jsem se nikde nedočetl, jestli ty api weights jsou based on IP only, nebo jestli to je based on IP + account ID.
    Tzn. jestli když budu tlouct do API poloviční rychlostí ze 2 různých IP (ale na stejný account), jestli mě taky zabanujou, nebo budu OK.
    POINTOPS
    POINTOPS --- ---
    Ahoj, rád bych nabídnul možnost poolovat poplatky na Bitfinexu.

Napsal jsem to teda sem? [POINTOPS @ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency] , možná ne uplně dobře.

Myslím, že pro bota / algoritmus je to s malými poplatky dobrá kombinace, na takové to domácí vyškrabávání crazy kmitů.

Používám Bitfinex Honeyframework cca rok, rád se podělím o pár zkušeností. Jsou ale spíš technické, jak to nastavit.

BTW knihovny jsou publikovány opensource, btw: www.github.com/bitfinexcom a navíc přímo ten jejich bundle umožňuje psát si vlastní boty / strategie přímo v nástroji.

Dík za přečtení, Mirek
    chal-miseznam.cz
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: já vim no, ale nemůžu si pomoct, navíc crypto furt nějak neni skutečný mi přijde.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Zajimavy. Za sebe bych asi nenechal nakladat se svymi penezi necim, co nevim, jak funguje.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    a ty placený indikátory pochopitelně nejsou opensource, takže bych to beztak nemohl přepsat
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: jo, to je pochopitelně inteligentnější přístup, ale já se takhle rozhodl backtestovat některý placený indikátory, co na tradingview mam, resp. řekl bych, že bude efektivnější dát seleniu hromadu indikátorů, ať se s nima nějak popere, než každej z nich přepisovat z pinescriptu do něčeho smysluplnýho. Za prvé asi nejsem tak dobrej programátor a za druhé i kdybych byl, tak furt nerozumim tomu, jak fungujou ty indikátory. Takže by mě to stálo nekonečný množství času se tyhle dvě věci doučit. Což by určitě nebylo ku škodě, ale asi na to teď nemam tolik čas, tak radši takhle brute-forcuju už postavený indikátory i když je to drbání se pravou rukou za levym uchem, třeba to něco hodí :))
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Jako jestli to to vydelava, tak super.
    Z technickyho hlediska bych se poohlednul po api, natahal data do databaze a backtest bych zkusil udelat v programovacim jazyku, kde by iterace trvaka max. v radech minut spise desitky vterin, podle poctu dat v historii.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: correct

GIOMIKY: Tak já na tom dlouhodobě taky ještě furt nevydělávám, ale baví mě se přibližovat té představě.
    Jak říkáš, fundament neovlivní žádnej bot, ale ve chvíli, kdy fundament rozjede nějaké momentum, tak to už se pak většinou chová předvídatelně, resp. tak, jako vždycky předtim.
    Co se týče těch šancí na výhru, tak já jsem se taky dlouhou dobu honil za botama, který maj co největší úspěšnost (dlouho mi trvalo pochopit, že pravděpodobnost > 50% se automaticky NErovná výhra). Paradoxně mi teď nejvíc vydělává bot, kterej má úspěšnost jenom 35%, protože sice často prohrává, ale má risk/reward ratio dost vysoko, takže když prohraje, tak to neni moc, ale když vyhraje, tak to pokreje všechny ztráty a ještě něco zbyde.

btw, už to jede 2 dny a ještě tak další 4 pojede, zatim to posbíralo 600MB textu :)))

Selenium automated backtesting
    https://www.youtube.com/watch?v=SKJ2dbmbNV8
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Osobne si myslim, ze bot musi byt postaven tak, aby mel vyhodu na trhu. Kdyz najdes zakonitost typu na tomhle trhu je 50%+ pravdepodobnost, ze v pripade, ze mi indikator ukaze nizke / vysoke hodnoty, tak se cena posune, dobry. Ale jednak to dela kazdej, za druhe indikatory pocitac z poslednich x svicek a za treti jsou neocekavane idalosti, kdy ti to nezafunguje. Zastavam nazor, ze sance na vyhru / prohru je 50 na 50. A kdyz vychylis kratkodobe pravdepodobnost vyhry na svoji stranu, tak vzroste pravdepodobnost a velikost prohru. Nehlede na brokera, kterej udelabvsechno proto, aby's nevydelal.
    Za sebe fakt nevim, mam slaby ruce, kdyz mi bot vydelaval, tal jsem ho vypunal. Blbou hlavu, takze kdyz mi prodelaval, tak jsem menil strategii. No ale horouci srdce a s tim, co jsem si mohl dovolit prodelat jsem si uzil kopec srandy.
    Hodne stesti.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Když budeš průběžně upravovat hodnoty, tak to nebude jedna strategie, ale n strategií, kdy po každé úpravě ti vznikne nová. Ale myšlenka je to výborná.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: jono, přesně timhle směrem nějak uvažuju, že můžu udělat tisíce modelů toho, jak to bylo v minulosti, ale stejně tim nepředpovim budoucnost :))
    Což mě ale dovedlo k myšlence, že to holt budu mít puštěný furt a budu dokola pouštět analýzu za poslední třeba týden, která bude automaticky upravovat hodnoty minimálně pro ATR multiplier
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Bacha ma overfitting. Kdyz to zoptimalizujes na datech za posledni rok nebo tak, tak so hezky zoptimalizoval model, ale neznamena to, ze ti to rok bude fungovat. Podminky nabtrhu se menej. A optimalizaci dosahnes toho, ze kdyby se trh choval jako tenkrat, tak by ti to fungovalo.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Tak nic, už jsem si to napsal v tom selenium, kupodivu to nebylo vůbec složitý.
    Teď už jen počkat, co z toho vyleze, jak je tradingview pomalý a ty výpočty trvaj, tak proklikat všechny kombinace jenom na těhle sedmi inputech bude trvat tak dva dny :)))

KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Mám pár víc nebo míň funkčních strategií na tradingview, některý z nich jsou docela složitý a jde u nich nastavit spousta parametrů.
    Řekněme různé kombinace hodnot RSI + periody v Ichimoku cloud + různé pivot pointy
    Nejlepší kombinace strategií nacházím zpravidla omylem, že někam zadám špatnou value, tak jsem si říkal, jestli nevíte o nějakém automatizovaném způsobu, jak do různých polí v tradingview pine script backtesteru zadat různé hodnoty?
    Mám nějaký selenium script na automatizaci alarmů, asi bych ho zvládl vykostit a použít i na tohle, ale vsadim se, že už někde bude něco hotovýho. Nevíte? :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    HANT: hmm, tak příště. díky :-)
    HANT
    HANT --- ---
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    HANT: sakra, to jsem nestihl :-) co v tom bylo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam