• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO - debata a komentáře
    TUILE
    TUILE --- ---
    BULKA1: napis aspon nyxovi, aby ti povolil prejmenovat prefix diskuze. mohlo by to zacinat stejne jako ta ke kter se vaze, aby to clovek mel hezky pekne u sebe (tj treba pred a po - zde jsou povoleny kecy)
    TAARA
    TAARA --- ---
    MALATI: nojo ber to tak, je to obrazkovej klub, vidim novy prispevky, tesim se, kliknu a kecy, dalsi novy prispevky, kliknu a zase kecy... no po treti zase.. tak uz tam zas dlouho nepujdu...

    to nemeni nic na tom, ze se clovek s diskuse neco dovi, ale kdyz uz se tam pak nazory opakuji.. je to docela nuda.. a to neni jenom k tomuhle tematu, uz to tady probehlo vickrat, lidi chteli debatovat.. tak muzou tady :-)
    BULKA1
    BULKA1 --- ---
    Nebojte se:) komentáře jsou samozřejmě povolený, ale v určitý míře, když si přečtete záhlaví, dozvíte se, že jsem to nezatrhla úplně, jen se to prostě omezí... myslím, že 4-5 komentářů je akorát a zbytek se prostě bude přesouvat sem.. Jeden klik vás přeci nezabije:)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MADIETTA: ale jo, např fotky holek z nyxu jsou tu i rozdělené na obrázkové a plkací a pak tu je klub dohromady.

    jinak ke změně v hlavnim klubu za mě taky palec dolu, každemu schopnemu uživateli nyxu toužicimu jen po obrázcích a ne po textu stačí do filtru napsat img, ale chapu, že to nejspiš neumi, nebo se ji prostě nechce.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALATI: duplicitní diskusi ti asi admin nezaloží.

    Za mě je to taky krok špatným směrem, mně naopak přijde zajímavé, když je obrázek a k němu se rozvine nějaká diskuse, protože teprve pak (se mi zdá), je to auditko něčím inspirativní. Hromady oplusovaných obrázků bez jediného komentáře, to můžu chodit do nějakých slintáren typu "štíhlé holky" nebo "selfies holek z nyxu".
    MALATI
    MALATI --- ---
    TAARA:
    GLUMIK: Jasně, roztahaný témata přes x stránek, kdy už každej opakuje to samý byla nuda, ale bylo jich pomálu - naopak občas se z diskuzí daly dozvědět opravdu zajímavý informace - vzpomínám si třeba na tu o chovných stanicích. To je fakt šok a pokud bych přímo nevyhledávala témata ochrany pejsků, nevím, jestli by to ke mě došlo...

    A co takhle založit podobný téma s povolenou diskuzí? (Udělala bych to, ale nevím moc jak...)
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    GLUMIK: Něco jako jinak zajímavá "diskuse" Čechy kuriozní, kterou okupuje jedna velmi podivná osoba a pár jejích skalních příznivců...
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Ze jo, bylo by krasny, kdyby na nyxu byla nejaka funkce, ktera by umoznila zobrazit jenom prispevky s obrazkama -- pro ty, koho debata nezajima. Mohla by se jmenovat treba filtr. A taky by to chtelo nejak predem upozornit, jestli jsou v klubu mezi novyma prispevkama nejaky obrazky. Mohlo by se to zobrazovat treba hned u odkazu na klub v bookmarcich. Pak bychom tenhle klub vubec nepotrebovali!
    GLUMIK
    GLUMIK --- ---
    TAARA: No to je právě otázka, jestli většinu zajímaj nebo ne... Já jsem se třeba právě v Před a po kolikrát dozvěděl zajímavý věci (samozřejmě, že tam byly i zbytečnosti, ale tak to prostě je) a celkem mě to bavilo číst. A teď se tam každej bude bát ceknout a bude to nuda (abych sledoval 2 auditka a pořád překlikával, o čem je řeč...nevím, to mě nebaví.):/

    Možná by anketa napověděla, kolika lidem tam kecy vadily... Ale jak jsem psal, je to věc BULKA1, jen mě se prostě takové razantní utnutí mluvení v Před a po nelíbí. To je celé.;)
    TAARA
    TAARA --- ---
    GLUMIK: no myslim ze spis jde o rozsahly debaty na nejake tema, ktery pak vetsinu ani nezajimaj
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GLUMIK: dychat tam muzes. neboj. jen tam o tom nepis.
    GLUMIK
    GLUMIK --- ---
    No nevím... Aby na Před a po nezačala být nuda a nezačlo to upadat, když se tam nesmí ani dýchat... Je to samozřejmě věc a právo BULKA1:, ale za mě palec dolu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    podobná logika, jako když se kdosi rozčiloval, že jsou o nich zprávy jak jsou aktivní proti podmínkám ve vězení a žádné zprávy o tom, že byli se svými dětmi a že jsou to zaručeně špatné matky.

    Protože správná matka se především pozná tak, že tahá novináře do rodiny a nechává se fotit libajíc dětičky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [ GREGI @ PŘED A PO ] Protože Samucevičová dostala podmínku. STrašlivá povrchnost.
    BULKA1
    BULKA1 --- ---
    A ted si klidně konverzujte:)
    BULKA1
    BULKA1 --- ---

    WILLOW --- --- 13:28:31 17.1.2014 --- 00:26 :: diskuze :: Debata k diskuzi "PŘED a PO"1 odpověď⚑
    zmenu k open space jsem zazil uz nekolikrat a musim ric ze nikdy to nevedlo k lepsimu ...
    ani co se tyce efektivnosti prace... spis naopak ... a to nemluvim o rusivim elemtu na pozadi...
    ...spis me prekvapila ta podobnost snasim otevrenym spaizem :)

    GENTIANA --- --- 13:23:25 17.1.20142 odpovědi⚑
    ESTEN: na to, aby ses vyrovnal s tím, že jsou věci, se kterýma nic nenaděláš, nepotřebuješ vědět, že existuje Habeš. Na to stačí, že ti umře někdo, koho máš rád. Na to, abys zavezl vagon granulí do psího útulku nebo bojoval za zrušení sirotčinců a podporu zfunkčnění dysfunkčních rodin, nepotřebuješ vědět, že existuje Habeš. Na to, aby sis vzal babičku dom ze starobince, nepotřebuješ vědět, že existuje Habeš. Na to, abys byl dobrým a soucitným člověkem, můžeš strávit celý život v Kyselé Lhotě, počet trvalých obyvatel 1200, a nedostat se dál, než do okresního města, aniž bys kdy slyšel o asyrské všelidové vzpouře, zemětřesení v Papui, výbuchu fotovoltaické elektrárny v Zanzibaru a dešti myší v Novém Kristianstadtu.

    RENFRI --- --- 13:01:32 17.1.20141 odpověď⚑
    PISKVOR: Jo, to je samozrejme spatne, tady v tomhle pripade je to tak na hrane, proste v tomhle stavu je to dobry (fotka zkresluje), ale uz ani clovek navic. U nas to je jinak, toho prostoru je mnohem vic, ale hlavne neni na velke otevrene plose, ale je clenity, coz je samozrejme vyhoda.

    PISKVOR --- --- 12:44:33 17.1.2014 --- 04:042 odpovědi (+4)⚑
    RENFRI: Ono taky s tím openspacem: zažil jsem stěhování do jednoho. Navržený to bylo pěkně, a dokonce by to i mohlo fungovat - jenže vrchní velení rozhodlo, že je třeba šetřit, a nacpalo tam jedenapůlkrát tolik stolů, aby se tam vešlo o půlku víc lidí. No, úspěšně vyrobili dobytčák.

    RENFRI --- --- 12:29:36 17.1.20142 odpovědi (+1)⚑
    WILLOW: Nemyslim si, ze by se teprv z openspacu staval v CR hit, ta doba je uz davno pryc. Presto zustava faktem, ze jsou urcite druhy prace, na ktere je openspace skutecne vhodny, to rikam jako clovek, co sel z vlastni luxusni kancelare do openspacu (ne tohoto) a jsem skutecne spokojena.


    MRAVENECEK:
    SLEPE_CREVO: Bratislava
    BULKA1
    BULKA1 --- ---

    MAR_TINA --- --- 10:00:57 17.1.2014 (+1)⚑
    KAIAFOX: protože chce vyhrát Czech press photo a tajně si myslí na World press photo, žádné překvapení.

    LOPIK --- --- 9:57:25 17.1.2014 --- 01:02 :: diskuze :: Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1⚑
    Jsou na světě i mistři, co pro dobrou "žurnalistiku" udělaj i víc než že by jen naaranžovali nějakou mrtvolu - http://en.wikipedia.org/wiki/Wallace_Souza

    SARAJ --- --- 9:55:23 17.1.2014 --- 00:11 :: nejnovější příspěvky⚑
    ADAMFC: myslim, ze vetsina lidi ani nepremysli - nevi o tom, jak ta fotka vznika...neco tak absurdniho totiz beznyho cloveka proste nenapadne.

    KAIAFOX --- --- 9:50:40 17.1.2014 --- 00:24 :: sledované diskuze1 odpověď (+10)⚑
    DRAGON: s timto souhlasim, jen je sokujici, ze beznou praxi (trebas maestro Sibik to dela zcela bezne..), ze si fotograf instaluje mrtve lidi do kompozice...neni to jen pozorovatel/ zprostredkovatel urcitych informaci, ale primo do nich zasahuje.. neni to autenticke, je to divadlo a to neni spravne

    FILTHY_SAD_EMO --- --- 9:27:44 17.1.2014 --- 03:49 :: diskuze :: PŘED A PO (+1)⚑
    ADAMFC: samozřejmě je morálnější ten, kdo si ji kupuje. (Já taky nečtu blesk kvůli mrtvé holčičce, co někde v Habeši rabovala obrazy, ale kvůli novinkám o Ivetě B.)

    ADAMFC --- --- 9:19:09 17.1.2014 --- 02:22 :: diskuze :: GIF - MOC PĚKNÝ JEDEN GIF V JEDNOM PŘÍSP2 odpovědi⚑
    WRNQ: poptávka a nabídka. Dokud to budou lidi číst a platit za to, tak můžeš na fotografy apelovat, jak chceš. Je morálnější prostitutka nebo ten, kdo si ji kupuje?

    KANAREK1 --- --- 9:18:19 17.1.2014 (+1)⚑
    MEANDER: Je to nutné vědět, jelikož je to jistá obrana proti tomu, aby se to dělo i u nás doma. Když budeš vědět, jak to funguje a vypadá v zemích, kde se ti válej mrtvoly na chodníku, třeba něco uděláš až se ti to bude pokoušet zavádět nějaká politika tady. OK?
    To, že jsme pohodlný národ a raději jen sedíme, čekáme a stačí nám sliby neznamená, že je to dobré řešení.

    KLAIR --- --- 9:04:32 17.1.2014 --- 01:43 :: sledované diskuze (+1)⚑
    To vím, že takhle někdo popisoval, že natočit úmrtí nějakého tuleního mláďátka je pro komunitu tuleňů výrazně výhodnější, protože lidi pak pošlou peníze na záchranu, nebo se seberou a jdou je pomalovat barvou, takže pro lovce kožešin pak už nemají cenu. Nebo prostě něco takového.

    WRNQ --- --- 9:01:50 17.1.20141 odpověď (+3)⚑
    WRNQ: Tím chci říct, že asi můžem těžko změnit, co se děje na druhým konci světa, ale i ten druhej konec světa je dneska vcelku blízko, aniž si to uvědomujeme. Ti fotografové se pak ohánějí nějakýma morálníma apelama, ale v podstatě to jsou mnohdy hyeny, nic víc.
    BULKA1
    BULKA1 --- ---

    MALATI --- --- 9:00:42 17.1.2014⚑
    Neskutečné proměny: Díky make-upu se z obyčejných žen stávají sexy krásky | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/...eskutecne-promeny-diky-make-upu-se-z-obycejnych-zen-stavaji-sexy-krasky.html

    WRNQ --- --- 8:59:27 17.1.20141 odpověď⚑
    Jedna věc je mrtvá holka, druhá věc je to, co prováděj ty fotografové. Nedávno jsem jela z Bělehradu vlakem s jedním Slovákem, nedozvěděla jsem se všechno, ale je to evidetně nějakej sniper/žoldák, kterej pracuje jako ozbrojenej doprovod v oblastech jako je Sýrie, Afgánistán atd. Vyprávěl, jak jednou on a 5 dalších lidí, který měli chránit jednu válečnou fotografku, která byla evidentně tak kamikadze, že se v Kongu vrhala do pouličních přestřelek, aby ulovila fotku a vůbec jí nevadilo, že riskuje to, že vlastně ohrožuje dalších 6 lidí, kteří jsou placení a zodpovědní za její život. To vše pro pár tisíc doláčů, kvůli ničemu jinýmu to oni nedělají.

    FRONEMA --- --- 8:31:21 17.1.2014 --- 20:41 :: sledované diskuze (+2)⚑
    imho informace jsou dobra vec, jedine nebezpeci je ze pokud jsou prilis jednodruhove z nejakeho konce sveta, ze si pak clovek vytvari predsudky. doporucuju vyborne video na to tema
    Chimamanda Adichie: Nebezpečí jediného příběhu | Video on TED.com
    Chimamanda Adichie: Nebezpečí jediného příběhu | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/cs/chimamanda_adichie_the_danger_of_a_single_story.html

    GARBAGE --- --- 8:03:33 17.1.2014⚑
    SFD http://www.chinasmack.com/2010/pictures/filthy-india-photos-chinese-netizen-reactions.html3

    ESTEN --- --- 0:54:34 17.1.2014 --- 05:52 :: historie navštívených diskuzí⚑
    ZCR: souhlasim, proto jsem zminoval tu schopnost novy informace kriticky zpracovat. Dokonale predzvejkany je nedostanes nikdy, tohle je holt jen blizko tomu druhymu extremu.

    Tak. A pro dnesek koncim .)

    ZCR --- --- 0:51:49 17.1.20141 odpověď (+6)⚑
    ESTEN: mám dojem, že celosvětově vyprodukuje rubrika Černá kronika takový objem zpráv, že bys to ani nestíhala přečíst... ostatně pěkně to vyniklo, když do médií proniklo to znásilnění v Indii... najednou se dostal do povědomí PROBLÉM, a jakoby reálně hrozilo, že se teď dozvíme o každém dalším znásilnění, ke kterému v Indii dojde... JENŽE, když se člověk podívá na statistiky, zjistí, že i těch přiznaných je tam přes padesát denně. Podobná absurdita je, že média tvrdošíjně informují o každém spadlém letadýlku, bez ohledu na počet obětí, a přitom jsou ta čísla, opět vzato statisticky, směšná málem i s denním počtem obětí automobilových nehod v ČR. Nemlich to samé každá blbá větší bouřka kdekoli pomsvětě. Kam tím mířím - k tomu, že takhle dochází ne ke zvýšení povědomí o nějakých negativních jevech (všimni si obecně naprosto nulového analytického obsahu těch zpráv), se kterými většinou stejně moc nenaděláme, protože to v mnoha případech a zcela ne-cynicky není náš problém, nýbrž ke klasickému informačně-přetíženému zkratu "Podívej, no to je hrozný, co se dneska děje, to nemá obdoby, to za nás nebejvalo."

    ESTEN --- --- 0:51:30 17.1.2014 --- 05:52 :: historie navštívených diskuzí⚑
    MADIETTA: mno, uz jsem si chtel secist minusy a jit spat, ale na tohle ti jeste odpovim. Ten clanek je o pomeru mnozstvi novych informaci a schopnosti je zpracovat. Stejne tak bys mi misto odkazovani na wikipedii mohla vysvetlit, ze na svete je tolik informaci, ze je za zivot nikdo zpracovat nedokaze, a mela bys naprostou pravdu. Ale reseni neni (cimz chci rict, ze podle me by nemelo byt) vybrat si jednu (dve, patnact, tisic) oblasti, kterym se budu venovat, a informace z tech ostatnich oblasti vytesnim hned potom, co si o nich udelam rychlej obrazek. Reseni je mit prakticky priority, ale nikdy ne absolutni. Prijimat novy informace na vsech frontach, i kdyz treba ruznou rychlosti.

    SFD --- --- 0:40:53 17.1.2014⚑
    CARODEJNICE: ironie. V me puvodni reakci, ktera tuhle relativne zbytecnou debatu zapocala, slo primarne o to, ze jsem nechapal proc proboha fotografa ktery snimek poridil oznacovat za zmetka? ... o tom jak fotografie prospeje zivotum naslednejch divaku se to netykalo.

    ZCR --- --- 0:38:48 17.1.2014 (+1)⚑
    MADIETTA: (For the album by Alien Sex Fiend, see Information Overload (album).)

    MADIETTA --- --- 0:38:08 17.1.20142 odpovědi (+2)⚑
    ESTEN:
    Information overload - Wikipedia, the free encyclopedia
    Information overload - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Information_overload
    BULKA1
    BULKA1 --- ---

    ESTEN --- --- 0:35:41 17.1.2014 --- 04:51 :: historie navštívených diskuzí3 odpovědi (+1)⚑
    MADIETTA: no vidis, ja si myslim, ze nic jako prilis mnoho informaci neexistuje. Otupeni nepovazuju za skodlivy, pokud si ho uvedomujes. A vyrovnat se s nemoznosti ovlivnit nektery skutecnosti se taky vetsina lidi v prubehu zivota nauci.

    S tim, ze je dulezitejsi se venovat blizsimu prostoru, zcela souhlasim. Nesouhlasim s uzaviranim se pred zbytkem sveta se slovy "no jo, ja vim, ale co nadelam, radsi si tim nebudu kazit naladu".

    Na tu posledni otazku se ti tady radsi ani nebudu pokouset odpovedet, to bylo na dlouho.

    MADIETTA --- --- 0:28:24 17.1.20141 odpověď (+5)⚑
    ESTEN: přemíra informací není přínosná, nýbrž škodlivá. Přijímáme miliony informací a buď vůči takovýmto zprávám naprosto otupíme, nebo nás budou zcela zbytečně znepokojovat (protože se odehrávají předaleko od nás a ve skutečnosti je nemůžeme nijak ovlivnit), nebo se nad nimi budeme natolik citově angažovat, že nebudeme mít prostor na angažování nad něčím, co je skutečně potřeba.

    Člověk by se měl zajímat především o to, co se děje v JEHO prostoru, a ten se snažit smysluplně ovlivňovat.

    CO KONKRÉTNĚ vám dala informace, že na jiném kontinentě se zabíjejí lidé a mrtvoly se válejí na ulici? Co s tím uděláte?

    ESTEN --- --- 0:11:40 17.1.2014 --- 04:51 :: historie navštívených diskuzí1 odpověď (-5)⚑
    MEANDER: pokud nevolis, nehadas se v hospode o zahranicni politice nebo se treba nemusis rozhodovat ktery charite posilat desetinu svyho platu, tak se klidne, pro me za me, pred realitou naseho zleho sveta zavirej do svy pohodlny bubliny stesti. My ostatni bychom se meli snazit tech informaci prijimat co nejvic (a co nejkriticteji), abychom pak v ty hospode treba nebyli uplne za voly.

    CARODEJNICE --- --- 23:33:43 16.1.20141 odpověď (+2)⚑
    DRAGON: Klidně můžeme pokračovat... : "protoze tady vetsina lidi zije, jak kdyby se je ty sracky ... nijak netykaly" Tedy, můj dotaz: Jak se Tě to týká? Jak ta informace změnila Tvůj život, případně Tvoje chování? (Protože, podle mého - a podle dost lidí, kteří "tomu" rozumí - informace, či nějaké "špekulace" mají smysl pouze tehdy, změní-li něco.)

    Má ta informace (teda fotka mrtvé ženské) efekt takový, že se pár lidí poplácá po zádech a povzdechem "fajn" se uklidní, že se nemají tak špatně, a že všichni v okolí, kteří řeší nějaké starosti "jsou debilové, protože támhle někde se válí mrtvoly na ulici". Kolik je potřeba fotek mrtvých žen, aby život takového člověka byl spokojený...?

    GENTIANA --- --- 23:22:37 16.1.2014 (+12)⚑
    MEANDER: jsem si dost jista, že nad mrtvou holkou očkovaný běloch uroní slzu, že to je smutňoučké a odškrtne si, že dnes udělal něco pro dobro své duše. Případně si nad hromadou odpadků před a po pohladí tutéž dušičku, že von není zaostalý Etnik z kolonií.

    A to všechno je takové hygienické a příjemné - vzít si pytel a rukavice a jít někde okolo rodného činžáku posbírat místní smetí, to by se jeden mohl ušpinit a kdyby ho viděli sousedi, mysleli by si, že je trapnej a venku fouká vítr a kdo ví, jestli by to teploučko u srdíška bylo takové, jako když se rozkokoší na internetu.

    MEANDER --- --- 23:02:57 16.1.20143 odpovědi (+10)⚑
    Chodí sem velká spousta naprosto strašných informací z celého světa. Jestli ono je to všechno opravdu nutné vědět, to by mě vážně zajímalo. I polovina toho všeho dovede člověku přivodit pocit, že na této planetě už nechce žít. To, že vím o další hrůze, co se stala někde na druhé straně světa, nezmění vůbec nic. Nezlepší se situace na místě, kde se ta hrůza stala, a ze mě to lepšího člověka taky neudělá. K čemu to?

    DRAGON --- --- 22:42:20 16.1.20142 odpovědi (+18)⚑
    ja sem rad, ze tyhle fotky projdou az ke mne, respektive k lidem sem, protoze tady vetsina lidi zije, jak kdyby se je ty sracky (at uz je tahle konkretni fotka cokoliv), co se vsude v dalce dejou, nijak netykaly. Ze tu holcicku nekdo naaranzoval, aby ta fotka vypadala jeste drsnejc, to uz je vec jina.
    Bylo by skvely, kdyby si lidi na svete mohli na chvilku prohodit mista, to bych tady aspon pak porad neposlouchal od okoli (a je zvlastni ze vetsinou od toho okoli, ktery bylo nejdal na Balatonu), jak to tu stoji hrozne za hovno a jak se mame spatne. sorry za ot.

    CARODEJNICE --- --- 21:01:46 16.1.2014 (+2)⚑
    VOZKA: Myslím, že je zajímavý myšlenkový pochod, kdy dotyčný vidí mrtvou ženskou z druhé půlky světa a řekne si "fajn". O tom, jestli je dobré nebo není dobré mít srovnání jsem nikde nic nepsala.
    BULKA1
    BULKA1 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam