• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO - debata a komentáře
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: dvě generace mladší.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ACKO: Mezi tím, že "matka vypadá dobře a mladě" a mezi tím, že někdo vypadá o celou generaci mladší, je dost podstatný rozdíl.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: Takže vzájmu duševního zdraví svého potomstva si matka nemůže dovolit vypadat dobře a mladě? Tak to je velmi smutný pohled na života běh. Já spíš vidím problém v tom, když matka je od přírody krásná a dcera moc krásy nepobere, ale to jsou věci, se kterými se nic moc dělat nedá.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A pro pořádek dodávám, že to se nevztahuje na případy, kdy čtyřicítka vypadá na třicet (super, chci taky!), ale kdy na těch třicet vypadá pětašedesátnice.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ILLUZE, SITH: Nikdo nenutí staré dámy, aby se o berli, v hadrech a zvrásnělé belhaly ulicemi, nicméně podle mého není-li na matce znát, že je o generaci starší, než její potomstvo, a ještě je-li k tomu velmi krásná, může to nadělat na těch dětech pěknou paseku.
    SITH
    SITH --- ---
    ILLUZE: a dnešní čtyřicetileté ženy vypadají mnohdy lépe i než jejich 15ti leté dcery :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ARGANNAH: ano, populace stárne... ale dnešní generace už není o padesátiletých důchodcích, sedmdesátiletá paní vůbec nemusí být zavřená s hůlčičkou ve svém bytě, jak to bylo dříve

    dnešní čtyřicetileté ženy vypadají mnohdy mnohem lépe než čtyřicítky ze sedmdesátých let, natož pak šedesátnice
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ARGANNAH: v tom pripade obdivuju tvoje umeni vzdalene diagnostiky.

    (A pardon za tu hrubku v minulem prispevku.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ESTEN: ano.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ARGANNAH: debata zacala tim, ze by tak podle tebe vypadat "nemela". Ja se ptal, co tim myslis. Takze odpoved je, ze to podle tebe skodi jejimu psychyckemu zdravi a k tomu jejim detem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ESTEN: Jistě, je to můj názor. Tím celá ta debata začala, že na to mám nějaký názor a ptám se, jestli jsem sama. Co ti na tom vadí? A pokud jde o její děti, viditelně v té rodině jedou pěkná psycha a vůbec bych se nedivila, kdyby to skutečně bylo o tom, jak radikálně se jejich matka vymezuje co do vztahu k ideálu krásy. Můžeme samozřejmě diskutovat, jestli to je tím nebo není, samozřejmě se nikam nedostaneme, protože o tom ani jeden z nás nic bližšího neví, ale mně tahle situace prostě moc zdravá nepřipadá.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ARGANNAH: "mít mysl sedmdesátileté babičky zavřenou v těle sexy třicátnice*) musí být naprosté psycho" -- ale to je jenom tvoje interpretace a odsouzeni. Ja zase nevidim proc by to melo bejt "naprosté psycho". A zda se mi to, nebo naznacujes, ze deti jsou transgender a transvetita protoze jejich mati vypada mladsi, nez je? A jestli ne (jak uprimne doufam), jak to souvisi s tematem?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ESTEN: Tak jako ryze esteticky se mi to vlastně ve skutečnosti líbí (teda ta retušlá odpózovaná pěkně nasvětlená verze, pochybuju, že by se mi líbila i ta skutečná Cher), o to nejde. Ale existuje něco jako životní fáze, způsob, jakým zevnějšek odpovídá vnitřnímu světu, a mít mysl sedmdesátileté babičky zavřenou v těle sexy třicátnice*) musí být naprosté psycho především pro ni a v druhé řadě pak i pro její děti. Taky všichni víme, co si prožily (kdo neví, tak starší je obézní transgender FtoM, druhé bylo svého času slavný transvestita holedbající se v novinách, že je krásnější než matka).

    ILLUZE: Ty v téhle společnosti vidíš nějaký kult stáří???
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DRAGON: Cher se živí zpěvem a prezentací své osoby na veřejnosti - pokud by jela na "přirozenost", tak si v businessu ani neškrtne. V mnoha podobných případech to není o nepřijetí faktu stárnutí sebe samého, ale o nepřijetí kultu stáří okolím a především médii.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DRAGON: neprijde mi to zas tak hrozny. A to, ze se snazi vypadat mladsi nez je, jeste neni znak toho, ze neni srovnana se svym starim. Dela to vetsina zen v zapadnim svete, s vetsim ci mensim uspechem, a ja s tim nemam problem. Krome toho, prirozenost se precenuje. Uz jen to, ze se dozivame takovyho veku je zcela neprirozeny, tak nevidim zasadni duvod proti tem neprijemnejm znakum prirozenosti bojovat i na jinejch frontach .)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ESTEN: promin, chapu a podporuju, ze kazdej ma svoji volbu, ale ta zenska evidentne neumi prijmout jednoduchej a troufnu si tvrdit, zakladni fakt zivota a to je ten, ze starne. Jestli se to nekomu libi nebo nelibi je uplne ukradeny. Kdyz si nekdo natahne kuzi na ksichte jak bublinu ze zvejkacky, je to samozrejme jeho vec, nicmene to neni nic prirozenyho, jestli v tom ty vidis tu prirozenost, tak ti gratuluju, to ses frajer no :)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ARGANNAH: proc? Co to znamena "nemela"? Ze tobe se to nelibi, nebo ze to podle tebe odporuje nejakymu transcendentalnimu vkusu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ARGANNAH: nejsi
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ad cher: jsem fakt sama, komu připadá, že sedmdesátiletá stařenka by takhle vypadat už neměla?
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    GLUMIK: to byla řečnická
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam