• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Pobavila mě zmínka o kolegovi Vávrovi někde v půlce otázek k
    Martin Klíma: Počítačové hry, historie a prožívání dějin
    https://www.youtube.com/watch?v=cdzTsWF3c2A
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    ULRIK: To je takový to Danovo typický fanfaronství, však toho bylo i ve Fightclubech, jak prodal víc her než Fargo (když byla řeč o Wastelandu na KS), "v Bethešdě dělaj kreténi" atd. Já z toho mám srandu, ale chápu že ty zainteresnované lidi to asi dost štve...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ULRIK: tak nejvic se zasmali vyvojari M1 kdyz sem jim poslal tu uzasnou reportaz o Hellbovi jak vlastne udelal celou M1 uplne sam. On je vlastne takovej ceskej Kim Cong Un ceske herni sceny
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    TRAGED: Tak na Libušíně proběhl za posledních pár let slušný vývoj a nejhorší tragédi už naštěstí nejezdí. V hlavní roli letos budou husiti (Pražský svaz), tak snad nafotí i něco tématického.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Jestli to bude stredovek ala Libusin, tak to potes :-)
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    release day delay announced

Kingdom Come: Deliverance - Video Update #10
    https://www.youtube.com/watch?v=a-hkBz52C7o
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SIRLOON: jezismarja, to domino z Dellu - 8:14, to boli...
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    SIRLOON: ALL OUT OF FUCKS TO GIVE! Pěkný tričko.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    asi chapu proc to video vzniklo, ale radeji bych videl, co za ty prachy udelali, ne jen jak si nakoupili novy kramy a vybavili kancly :( Touhle dobou uz budou venku a scenar by mel bejt davno napsanej. Jestli 2 tydny pisou quest, tak pak ho jeste musi minimalne stejnou dobu skriptovat a to same pak plati o ladeni. A jeden zasah do AI jim muze rozjebat ty skripty komplet a muzou zacit predelavat od piky

Kingdom Come: Deliverance - One Year after Kickstarter!
    https://www.youtube.com/watch?v=SXFeRnTxsvw
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    i s originalnim komentarem z G+:
    Na posledním GDS jsem se rozpovídal o tom, jak přistupujeme k umělé inteligenci v #KingdomComeDeliverance Zpětně mám pocit, že jsem se mohl rozjet trochu rychleji a stihnout tak i ty techničtější věci, ale pro základní vhled do systémů pro ty, které to zajímá, to snad stačí aspoň takhle. :) Teď nám jen držte palce, ať to stihneme (aspoň trochu), a ať se nám to nerozsype (ještě víc).

GDS 2014: Viktor Bocan - Umělá inteligence obyvatel otevřeného světa
    https://www.youtube.com/watch?v=QewizbnbPZg
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    COLON: To mně zase přijde vyšetřování zajímavější než klohnění.
    COLON
    COLON --- ---
    MICHALFRIDRICH: no mě především přijde hrozná nuda ten quest okolo - vidláka bolí břicho a uděláme z toho vyšetřování kdo ho čím přiotrávil - přitom sračku mohl dostat z čehokoliv - kdyby to bylo jen o demonstraci toho léčení tak fér - máš srajdu, já ti umíchám nějakej sajrajt, budu shánět ingredience a pak to uklohním - OK. Ale vyšetřovat kdo to byl, kdo lže a kdo měl jakej důvod mi přijde na hlavu. Budu vyslýchat bambilión lidí, vyšetřovat, sledovat atd. jen proto abych zjistil z čeho frajera bolí břicho? Přijde mi to jak odpolední cvičení nebo nějakej test game designera. Ale jako ukázkový quest ve hře to je teda dost smutná podívaná...
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    MICHALFRIDRICH: Nedá mi to hodit sem takovou úvahu o mixování a vaření elexírů. Nemám tucha jak to udělat technicky, čistě prakticky vycházím z poznatků o tom, jak valná většina z nás např. připravuje jídlo, etc. Základ je většinou velice jednoduchý, stačí pár surovin - např. brambory, omastek, kmín - což ale není elexír, ale snad se z toho dá chytit ta pointa. Po základu můžu rozjet jinou minihru a to tu, kde už jen v rámci quick time eventu ovlivňuji další vlastnosti elexíru. Např. pokud mám v inventáři lysohlávku, tak dostanu možnost UP s odpovídajím micro nástiněm rozvětvení, což mistrně využiji v další okamžim, kdy přijde nabídka na rulík zlomocný, takže si dám DOWN. Pak už jen koukám na stats té "věci". Ale protože je to KCD, tak stats nevidím, vidím např jenom sytost určité barvy v lektvaru a od toho mohu odvozovat.
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    SIRLOON: Tak snad to ještě pořeší, protože tohle, co ukázali, zatím není sranda. Není to hra. Je to ukrutně pomalé a výsledek je *sic* jako ve skyrimu. Ta původní myšlenka kterou Dan hodil v tom kritizován videu mi přišla daleko zajímavější.
    Když na to tak koukám, tak dostal stopku skrze scriptování animací a assetů k tomu. Tohle je nějakej divnej game design. Ať to je tak jak říkal! 250 rostlin a nazdar. Já třeba nepotřebuji obrázek a animaci míchání. To je hrozně uhozené a zbytečné.
    Btw. ve finále si beztak musím číst 0,5-2 minuty v almanachu, jak na uvaření lektvaru, a pak si dám dalších pár (2-8) minut skrze výrobu (včetně omylů). Bude hra počítat, že jsem lektvar původně dělal 5 minut a příště mi odpustí nedostatky?
    A ještě jedna pro mně důležitá věc -> Pokud bude potřeba elixírů ve hře malá (tím pádem méně času strávených u alch. pece), jakou logiku tahle minihra má? Pokud bude nutnost elexírů velká, tak co se stane poté? 40 hodin u alchymické soustavy? Pls no.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MICHALFRIDRICH: proskakal sem to na 10 ruznych mist a vsude zacinal zvuk cimsi jako aaa nebo eee
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    MICHALFRIDRICH: nekde tech 30 hodin hrani vzit musi
    MICHALFRIDRICH
    MICHALFRIDRICH --- ---
    Quest – Borec má sračku a půl dne mu mícháš lektvar. A vlastně proč ne, je to docela změna oproti jinejm hrám :)
    Kingdom Come: Deliverance - introducing the Alchemy quest in Early Alpha
    https://www.youtube.com/watch?v=Mk2nHG9XsLQ
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JULIAN: ten blondatej podrzprdel je proste divnej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam