já se přiznám, že furt k tomu mám schizoidní přístup a pocity.
na jednu stranu mne Vávra fakt sere. Ty jeho projevy jsou na pěst. To není pankáč, to je prostě prase.
Ale ta hra – mně se ta hra fakt líbí a to čím dál více. Líbí se mi krajina, líbí se mi postavy a když jsem přežil ksichty na začátku andromedy, tak tady mi přijdou vlastně v pohodě, občas to cukne, ale krčím rameny. Nepovažuju to za alphu a omegu. Navíc tady to není tak strašný jak u BioWare.
Ty středověké Čechy jsou prostě krásný. Že ta grafika bude jakoby starší – opět, je mi to jedno, já mám stylizace rád a ani GTA jsem nehrál protože má photorealistickou grafiku a taky jsem tu hru nakonec nezavrhl jen pro ni, ale protože mi to nakonec přišlo prostě blbý. Kingdom Come je prostě krásný, protože tu krajinu převedli zjevně hezky a dobře. Stavby taky.
Kingdom COme mi přijde po všech stránkách jako něco, co chci hrát. Ale hlavně to musí vyjít. V současnosti už je čím dál víc her v EA co využívají Unreal 4, kterje umí funkční a pěkný biomy a podporuje VR a tím s eposouvají standardy zase někam dál a jinam a jestli se KC bude odkládat, tak už prostě by to bylo akorát milé retro. Musí to hlavně vydat.
Taky se vám přiznám, že v době kdy vyšlo 100 Vávrovejch důvodů o Skyrimu, tak jsem si je objektivně vyhodnotil jako vlastně správný výtky, protože takový chyby tam prostě jsou (mám ve Skyrimu tak tisíc hodin). Zejména to o tom, že tam visej někde kostlivci a všude je zhnilý maso, uprostřed na stole leží mrtvola a vedle v místnosti bydlí lidi a tváří se jakoby nic. To je nejen úchylný a někdo z bethesdy je zjevně úchylák (to samé je ve falloutech), ale taky vám to brání se víc vžít do toho prostředí, protože je to prostě nechutný a hrozně to bije do očí.
Problém ale je, že to není braný jako kritika Skyrimu, ale jako postoj velkýho chytráka, kterej se sám takhle ke světu chová. Takže já ani spousta lidí ani nechce říct – ale jo, dyk to tak je. A je to tak už od morrowindu a kdyby na to při práci mysleli, mohli to dávno v Bethesdě odstranit. Protože to velkej chytrák hned bere, že má pravdu o světě a vesmíru vůbec – a to nemá, je to jen zabedněný rasista.
Takže když to někomu ukazuju, jeho jméno odstraňuju. A doufám, že postava co je v KC udělaná podle něj půjde přemodovat (nejlíp na černocha) nebo zabít.