• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JULIAN: Nebudu. V podstate jsem rekl vsecko co jsem k tematu mel, budu se bavit necim prijemnejsim. Mj. plesnivej bucek taky nebudu olizovat abych zjistil, jestli jsou ty spory kancerogenni.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    JVMLOK: Takze ty neveris, ze je vavra schopnej udelat kvalitni komplexni pribeh, ale misto toho, aby sis to overil, tak na to radeji budes jen plivat?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ONDREX: Tohle neni ani tak o nazorech, i kdyz i v tom hraji roli. Vavra v podstate zrdcadli fundamentalismus islamskejch magoru, a to, ze je to nas vlastni fundamentalista me nijak zvlast neuklidnuje. Shodnou vlastnosti fundamentalistu, krom toho ze usilovne volaji po navratu tradicnich hodnot a dovolavaji se korenu vlastni civilizace jako neceho nedotknutelnyho a vuci ccasu inertniho je fakt, ze vyhledavaji a nabizeji jednoducha reseni slozitych problemu. Muj osobni prdel nazor je ze je to proto, ze nejsou slozitejsich uvah schopni a misto nemoci resi symptomy, i kdyz jim pacient umira na stole.
    Mam rad kvalitni pribehovy RPG, ktery obsahujou rozvetvenej pribeh se spoustou voleb a zadna moznost neni uplne cernobila. Jak mam verit, ze idiot Vavrova razeni dokaze v roli game´designera udelat neco podobnyho? Sere pes na to jestli ma kadibudky a jestli vesnican probuzenej zlodejem ma chytrej script kterej urci, ze misto aby drzel hubu a zalezl pod postel bezi na naves burcovat cetnictvo. Neverim je Vavra schopnej prinyst opravdu komplexni pribeh bez prvoplanovitejch zkratek, a bohuzel jsem k tmu zaveru dosel az na zaklade jeho vystupovani davno potom, co sesbiral prachy na projekt, na kterčej jsem taky prispel. Takze se KDC bude valet nekde v supliku na steamu mezi stovkou dalsich titulu, ktery me nezajimaji, misto abych se tesil ze si konecne tenhle titul zahraju. Radsi si dam neco s trpaslikama. Sice to nejni uplne stredovek, ale aspon to ma sympaticky vyvojare.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    MAGE: to se už právěže stalo.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Se zpožděním Kingdom Come bez DRM • Eurogamer.cz
    http://www.eurogamer.cz/articles/2018-02-05-se-zpo-dnim-kingdom-come-bez-drm
    Na službě GOG.com bude k dispozici digitální verze Kingdom Come Deliverance bez jakékoli DRM ochrany. Polský obchod to hrdě oznámil na produktové stránce.

Vtip je v tom, že to nebude 14. února, kdy je celosvětová premiéra tohoto očekávaného středověkého RPG, nýbrž až 27. února, tedy s přibližně dvoutýdenním zpožděním oproti standardní verzi hry.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    JULIAN: nove projetí první hodky,
    https://m.youtube.com/watch?v=9ccVyvx1cWI.
    ONDREX
    ONDREX --- ---
    JVMLOK: ok, doporuč něco on topic (co hrát podobného :) ..
    jinak zrovna kolem té kauzy se hodí to rčení, že názory jsou jako díry v zadku.. každej je má, takže není třeba je řešit moc :)
    MAGE
    MAGE --- ---
    GANDHI: koukate na to jen z jedne strany, co kdyz ty jeho nazory naopak nekoho pritahly?
    A vubec bud ta hra bude dobra nebo nebude a to jestli je DV podle vas idiot je druhotne.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    CLUSMAN: uz je nekde nejaka verze k videni?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Jinak samozřejmě, že Dan Vávra nebude sám exot, mezi tou hromadou kreativních lidí co pracuje na hrách. Vsadil bych se, že v těch studiích je takových lidí celá řada a že tam bude i třeba dost komunistů. Ale stejně to kupujeme – kdo z nás ví, kolik členů KKK dělalo na Bioshocku? :))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JVMLOK: pro mne za mne, at si sni třeba o przneni malejch deti - ale je od nej hodne neprofesionalni, ze to taha i na mista, kde tim muze poskodit dobre jmeno tymu a ohrozit prodej jejich hry. Coz v pripade hry která uz solidni část prodala v ramci predprodeju, at uz na steamu nebo skrz crowdfunding, muze znamenat hodne.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NOOLY: mozna to bude znit divne, ale to by mi prislo nefer :(
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JULIAN: protoze kdybych vedel co je to za zmrda tak bych ty prachy neposilal. mam co hrat i bez toho, v crowdfundingu vidim moznost podporit partu nadsencu co by si radi splnili sen, a Vavrovy sny o pistalach a bubnech se mi plnit nechce.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Kdyby chtel nejaky fanousek mistruv autogram :-)

CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    jo a taky jak to zni
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    doufam ze day 1 patch poladi doskakovani textur, jinak jsem prijeme prekvapen, jak to vypada
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ja si to snad zahraju i kvuli tomu, abych videl co za moudra Vavra propasoval do scenare...
    MAART
    MAART --- ---
    Diky vsem, uz chapu. Kazdopadne Vavru jsem si lehce prolustroval a je to teda slušnej exemplář.
    Nicmene viz Daysir. Ta hra neni jen on, ale cg etc team. Jestli von ma v hlave nasrano, uz je asi celkem jedno. A muze tam byt jedina obava, ze clovek jeho typu ty prachy muze, pak poslat jinejm lidem jeho typu, aby svet vypadal vic dle jejich typu. Ale snad ne.

Kurva, clovek uz si ani nemuze nikoho zamordovat ve stredovekym lesiku, aby nenarazil na blbou narodni politicku)
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    KVIIIK: já si to třeba kvůli tomu koupím, páč tak nějak věřím, že většina toho týmu fakt ví co dělá.

Na druhou stranu třeba úplně cílený spiny vašeho PR jako poslední kampaň po českých médiích "česká hra jde do světa, ale světu vadí absence černochů" jsou něco, po čem už ta chuť fakt trpkne, no.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    D1RABBIT: to ale děláš to, co zase jiní tvrdí, že tak není. Sdružuješ dohromady Vávru a jeho práci s názory, těch sto lidí a úspěch hry v tom smyslu, že když to bude úspěšné, tak jsou ty názory správné.

Tak to ale není.

Ani já ani většina lidí (kromě několika nemocných jedinců, který straší černoši ve hrách) to fakt nebudeme hrát jako zhmotnění těch názorů, ani jejich důkaz nebo vyvrácení :D

Celý je to jen o tom, jak jsou ty postoje provokativní a jakým způsobem byly a jsou prezentovaný zbytečně konfrontačně. Ti lidi pak řešej, že prezentuje takovejdle projekt takovejdle člověk a bojej se, nakolik se to odrazilo ve hře. Proto vyšla v Německu ta vysvětlení od obou, že nijak.

české blogy ignoruj, to jsou skutečně spekulace o hyperkorektní cizině, kde mučí bílé muže.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    JInak v Německu Vávra přiznal, že občas dost tlačí na pilu a bejvá zbytečně zpruzelej, což je pravda. Von totiž má právo si myslet co chce, problém byl (a snad už není) v tý prezentaci.

Jako uvědomte si, že to Warhorse nabízí svůj produkt nějakým zájemcům/klientům. To, že českým buranům nevadí řeči o negrech neznamená, že další zákazníci co žijí jinde jsou na nějaký takový nabízení si něčeho co si mají koupit za 60 euro zvědaví. Musíte svý způsoby přizpůsobit daný kulturní oblasti, toho jak tam ti lidi jednaj a žijou. To vy tam něco prodáváte, takže tomu musíte přizpůsobit svý chování. A ne se chovat přehnaně a pak enchat nějaký podivný blogery, aby to tu intepretovali jako nějakou "hyperkorektnost". Nasrat si lidi od kterých chcete prachy je blbost, ne odvaha. Řeči o černoších si měli nechat na potom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam