• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    BOBBYLON: jsem programator a na to kde budou textury v jakym rozliseni jsem mel nulovej vliv, takze mne to nijak neurazi :) nicmene argumentovat jednim screenshotem kde je low-res textura ... garantuju ti, ze takovej jsem schopen najit v prakticky jakykoliv first-person hre i z roku 2018, kdyz se budu trosku snazit a ocekaval bych, ze vsem co hrajou hry je tohle snad jasny. Porovnavat W3 a KC:D je v tomhle nonsense, prave proto, ze ve first-person hre je daleko jednodussi se k necemu kamerou takhle priblizit, Witcher muze mit klidne textury s polovicnim rozlisenim nez KC:D a diky tomu, ze jsi s kamerou vyrazne dal, tak ti to neprijde. Proste bych byl rad abyste to brali v kontextu zanru a technologie a porovnavali porovnatelne.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    MIKEE: pardon, vim, ze si na KC:D delal 3D, ale timhle se prece neda argumentovat. Jak na PS4pro vypada W3 a pak tohle? Podobna grafika odpovida dobe jeste tak rok pred Skyrimem
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    CLAVEN: S cim to presne porovnavas? Pokud s HZD, Last of Us nebo jiny first-party tituly, tak jasne, ty maj uroven optimalizace hodne jinde, ale to tak nejak plati obecne v porovnani se vsim co nema primou podporu od Sony (nebo to za sebou nema nejakyho vydavatelskyho giganta co ma idealne moznost v pripade potreby poskytnout zkuseny lidi z jinyho podstudia).
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JVMLOK: šerm 1 vs. 1 je asi okej, trochu divný, ale môže to byť nedostatkom praxe.
    Unarmed boj je veľmi zlý, rovnako ako šerm s viacerými protivníkmi.

A lockpicking minihra je neuveriteľne kokotská, aspoň teda na gamepade, možno to bude na klávesnici lepšie.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CLAVEN: co ty souboje?
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Guys nenahodite sem anketu, kolik si myslite, ze to prumerne dostane? :)
    GORG
    GORG --- ---
    SADY: http://www.dictionary.com/browse/definition snazim se drzet zabehle definice slova definice :) jednoznačné určení významu pojmu

SADY: to je na debatu jinam. prikladny je myslim, jak vyvojar Kingdom Come je oznacovan za nacka. tohle zkratkovite mysleni se nese celym tematem
    SADY
    SADY --- ---
    GORG: myslis zkratkovite mysleni diskutujicich ohledne Davida Duka, prokazatelneho KKK velesaska, jehozto aktivisticka mrtvola ozila na vlne soucasneho praviciveho populismu a podpore trempa? zkratkovite mysleni included, ale ne od tech co sledujou jeho uzasnou aktivisticko-politickou karieru, zkus to do vlastnich rad, treba se trefis
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SADY
    SADY --- ---
    GORG: tak vysvetli pojem definice tak, aby platil ve smyslu, jak jej chapes ty.. opravdu by me to zajimalo
    DAHY
    DAHY --- ---
    GORG: Presne. David Duke je vlastne takovej Dan Landa. V mladi si trosku zablbnul a dodnes mu to na nyxu budou lidi omlacovat o hlavu. Uronil jsem slzu.
    GORG
    GORG --- ---
    LA_PIOVRA: To jsou bohuzel dojmy a pojmy. Sefkouzelnik KKK zní dramatičtěji,než je, atd.
    offtopic ale škoda takového zkratkovitého myšlení.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    GANDHI: pochybujem o tom. Ale hin sa hukáže v utorok.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ja bych u grafiky pockal na PC verzi - i kdyz AC:O vypadalo v zasade srovnatelne. Ale vrta mi hlavou vyjadreni fanboyu na youtubu o tom, jak skvele to vypada ve 4K
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    A tak zase grafika je to první čeho si člověk všimne a to poslední co řeší když se do hry ponoří,já bych jim přál úspěch, ale jsem skeptickej, a ten soubojový systém mi pride retardovany snad půjde hrát stealth s lukem
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MIKEE: Ale no tak. Nejaké open worldy som už na tej PS4 hral a toto je fakt zastaralosťou enginu/textúr/modelov, nie obmedzeniami konzoly.

Že je neinteraktivita design rozhodnutie, to chápem, len je divné, keď máš vedľa seba štyri úplne rovnaké truhly a 3 sú neinteraktívne.

Znovu - nie je to hrozná hra. Len od toho nečakajte hru z roku 2018. Čakajte hru z obdobia 2008-2010 a veľkú časť mojich výčitiek môžete ignorovať.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    CLAVEN: ad grafika: i ps4 pro ma efektivne jen lehce pres 5GB volne pameti, to proste neni mnoho :( ad neinteraktivni predmety: to je rekl bych vic designove rozhodnuti nez cokoliv jineho, nema to byt elder scrolls kde muzes sebrat kazdou blbost jen proto abys ji mohl odnest k nejblizsimu obchodnikovi prodat a jiny smysl nema
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Ok, dojmy z KC:D po šiestich hodinách.
    Pre kontext - hrám na PS4 Pro na 4k paneli, retail verziu opatchovanú na 1.01, čo je podľa niektorých zdrojov Day 1 patch, podľa iných nie a Day 1 patch bude až 1.02.

Dobré stránky:
    - Hra vyzerá byť fakt veľká, ako rozlohou, tak aj časom (vraj to má byť okolo 50 hodín minimálne, ja som každopádne po 6 hodinách len na úplnom začiatku po úvode).
    - Stredoveko ladené UI a mapa sa mi páčia (aj keď UI trochu kopíruje Oblivion).
    - Príbeh zatiaľ vyzerá byť celkom ok, aj keď hojne využíva tropes a klišé.
    - Hra podľa všetkého obsahuje hromadu systémov, skrytých aj zjavných, aj keď ťažko povedať, ako veľmi a ako často budú mať dopad na samotný gameplay.
    - Worldbuilding je solídny, mestá a dediny v hre naozaj pôsobia ako autentické (a autenticky špinavé) stredoveké mestá a dediny.
    - Na mojej konzoli má hra dobrý performance, nevšimol som si žiadne prepady fps ani záseky.

Zlé stránky:
    - Grafika je veľmi zastaralá, hra pôsobí, ako keby vyšla najneskôr v 2010.
    - Modely a animácie sú veľmi neatraktívne, zvlášť viditeľné to je v cutscénach, pripomína mi to TES: Oblivion.
    - Svet je veľký, ale z drvivej väčšiny mŕtvý - s 99% NPC sa nedá nijak interagovať, do mnohých domov sa nedá vojsť, 99% predmetov je neinteraktívnych (čím sa stráca porovnanie s Elder Scrolls).
    - Narazil som na hromadu bugov, preskočené animácie, zaseknuté NPC, opakovanie dialógu v cutscénach, nespočet grafických problémov (clipping, doskakovanie textúr, zmeny oblečenia v cutscéne, divné čierne obrazovky medzi strihmi atď.).
    - Dialóg je väčšinou plochý a nijak zvlášť dobre napísaný, aj keď som zaznamenal nejaké výkyvy na hore aj dole ako v kvalite scenára, tak v kvalite dabingu. Celkový príbeh hry samozrejme hodnotiť zatiaľ nemôžem.
    - Lockpicking minigame je fakt hrozne moc zlá.

Tl;dr - nie je to najlepšia hra na svete, dokonca to ani zďaleka nebude najlepšia hra roka. Na druhú stranu, môže to stáť za nákup v nejakej zľave, už len pre ten stredoveký nádych. Keby som to mal hodnotiť hneď teraz, dal by som 7/10.
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    diky .. podan info s prvniho seznameni :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DASTY1: Tezko rict, ale vazne ti preju dobrou zabavu :)
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    JVMLOK: budou potreba ?! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam