KC:D možná láká u nás i zájemce, kteří jinak hry nehrají, a zřídili si teď jen kvůli tomu účet na steamu. Jeden z nich jsem i já (můj motiv je, že se přátelím s jedním z producentů, takže jsem jen zvědav, co můj kamarád po těch letech vytvořil). Tak možná jen jedna nehráčská zkušenost z tohoto pohledu po půl dni hraní; třeba je nějaký stejný laik jako já, který netuší, co ho čeká.
Nečekal jsem, že hru vůbec spustím na svém 2 roky starém office PC (CPU i5, grafická karta jen nějaká interní Intel 2GB), byl jsem připraven hru vrátit hned na steam. Hra mi ale běží úplně plynule (samozřejmě všechna grafická nastavení jsou na "nízké"). Paradoxně jediné, kde se mi trochu škubala, bylo při přehrávání video sekvencí.
Nechal jsem hrát 11-letého syna a jen jsem se koukal; za ty 3 - 4 hodiny se bez velkého opakování dostal k úvodním titulkům. Řekl bych, že umřel celkově tak 15 - 20 x, takže řešení našel celkem brzy.
Jak dítku, tak mně se ta úvodní část hry velice líbila. Nenarazili jsme na nějaké herní záseky. Občasný drobný úlet jako strážný bez hlavy, nebo koukání do dutého vnitřku stromu skrz kůru mě netrápí.
Odpočívání a jídlo mi nepřipadalo dramaticky časté. Pokud jde o boje, syn vyhrál ty, kde bych čekal, a prohrál taktéž. Zatím jsme nic nepáčili.
Předpokládám, že po úvodních titulcích teprve ty těžké věci začnou, ale úvod nás naladil pozitivně. Líbí se mi realistické, dospělé a mužné vyprávění příběhu a dobré postavy. Tak jako v realitě člověk vidí, že čím výš společensky postava je, tím déle napřed přemýšlí, než začne mluvit.