• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BUCKOWSKI: vůbec nic zajímavého tam není, čekal jsem nějaké oznámení....
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Kingdom Come: Deliverance - Dev Stream
    https://youtu.be/1gp5J_GkWXA
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOJZEE: Taky ale na to krátce poté zařval, kokot.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DEEFHA: boty, tssss

The Man Who Ate An Airplane Piece By Piece
    https://www.ripleys.com/weird-news/mangetout/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CHRMLE: Těžko. Kdyby mělo být do dvou let něco venku, tak už by dávno něco ukázali. Však jak dlouho před vydáním pouštěli info o jedničce? Kdepak. Moje botky si udělají výlet ke kontejneru :-)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    DEEFHA: ja bych jeste nesmutnil... Meli sandbox, nastavili procesy, vylepsujou engine, grafiku, pridavaji mechanismy... Osobne bych cekal, ze to udelaji zpetne kompatibilni s 1 (cili rovnou remaster jednicky), kdyz uz je dalsi cast pribehu v sousednim panstvi... Cili technologicky se nasli, ted to vymazlit aby to nebyl pruser jak cyberpunk.
    Maj narvanou hromadu cashu, nabiraj lidi, tri roky jsou desitky tisic clovekohodin prace. I ten jejich editor je vybornej kus softwaru. Tipl bych ze maj takrka hotovo :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Btw Warhorse hledá Animátora, a berou prej kohokoliv :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Btw. zapomněl jsem na výročí - včera uplynuly už tři roky ode dne, kdy jsem se vsadil, že pokud do pěti let vznikne druhý díl KC:D, tak sežeru vlastní boty. Ty botky (Dr. Martens 1461) mám pořád ještě schované, ale už zbývají jen dva roky... Myslím, že si budu muset nechat zajít chuť :-)
    [DEEFHA @ Kingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.]
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOFI: uspech lock downu :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    Další úspěch českého Kingdom Come: Deliverance - INDIAN
    https://indian-tv.cz/clanek/dalsi-uspech-ceskeho-kingdom-come-deliverance-78eb3h
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BURKHAR: no ale já měl dokonce 16barev(později i 256) :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ELECTRICKOTA: Moje dětství bylo v rozlišení 720 x 348 na Monochromu. Až později byla VGA (tu měl ale tatys v práci a mohl jsem tam hrát Grand Prix od Accolade.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BURKHAR: rozlišení mého dětství :D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    CLUSMAN: 320x200
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    Pohoda na switchi to pojede urcite 60fps
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Já hrál jen PS4 (klasická verze bez PRO) a tam teda to běželo plynule, ale textury se kolikrát nedonahrály a byly tam rozmázlý zdi jak v době 3Dfx.
    Na PS5 jsem to zkoušel jen pustit, abych porovnal ten výkon prvotního spustění hry a ten tam je.
    PS5 by to rozhodně zvládla s lepšími detaily, než jak to běhalo na PS4 a to i v těch 60fps, ale s patchem teda nepočítám. Udělal by radost, ale moc peněz by jim to nepřineslo. Kdyby Warhorse bylo furt původní, tak by to možná udělali, ale nový majitel bude chtít spíš, aby to studio vydělalo nějaký prašule.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    VOZKA: To je dobrá haluz.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Heh. Na PC to teoreticky samozřejmě šlape líp, ale já jsem teď narazil na fakt zarážející bug.

Nemám pořádný gaming PC, především procesor je fakt sračka, takže mi jede KC jentaktak, na nízký až střední detaily okolo 40-50 fps mimo města a v Ratajích a Sázavě při loadování zóny padá dočasně někdy i pod 15 fps. Měl jsem plnou verzi zdarma z Epic Games Storu a protože jsem chtěl DLC, koupil jsem si Royal edici na Steamu, kde byla levnější a stejně mám většinu her tam.

Jenže Royal edice na Steamu se ve městech při loadování zón najednou trhá tak, že mi hra opakovaně mrzne na 0,5 - 4 vteřiny a je kvůli tomu komplet nehratelná. Existuje na to "fix" kterej zakáže procesu KC vytěžovat procesor na 100% ale omezí vytížení na 98% na jádro, potom hra běží cca stejně jako ta verze z Epic storu a je hratelná, jenže postupně přestane přehrávat zvuky, jako by je nestíhala streamovat z disku, a nakonec padne. 10/10 bug.

A teď ta zábavná věc: odstranil jsem na Steamu všechna DLC, verifikoval soubory, vypnul Steam overlay a zkontroloval verze. Obě dvě ty hry by teď měly být identické a běžet identicky. Ale neběží. Ticket na supportu je po dvou týdnech bez odpovědi, tak asi prostě zkusím sehnat Royal edici na warezu a zjistit jestli to dělá taky nebo ne, páč platit za ni znova s nejistým výsledkem je nesmysl.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ZELVAK23: Na PC to šlape 60 FPS v klidu.
    ZELVAK23
    ZELVAK23 --- ---
    BUCKOWSKI: Já bych ani enhancment grafiky nepotřeboval mě se ta hra líbila a líbí do teď, ale 60fps a ideálně HDR by tomu slušelo
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ZELVAK23: 60 fps by se mi asi líbilo, ale žádný enhancment grafiky bych neočekával; na druhou stranu nepočítám s tím, že bych tu hru pouštěl celou znovu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam