• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jo, na vyšších lvlech plížení jdou omráčit a okrást stráže, doporučuju sejv předtím. Někdy se to nepovede. Ukradené zbraně a brnění si můžete schovat do truhly doma a pak si pro něj přijít. Docela fajn do začátku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    myslím že problém je nepochopení toho, že ze začátku je jindra opravdu kopyto a neumí nic. Je potřeba trochu power gamingu. Než opouštím skalice, jak je ta přelomová scéna kdy utíkáš poprvé před kumánama mám jindru docela silnýho. Lukostřelba jde natrénovat na ovcích které se respawnují. Dobrý je sbírat maso, to upéct, tím ztratí status kradeného a jde prodat. Pak trénovat sílu sbíráním bylinek. Posbírat všechny bylinky ve vesnici a na lvl deset bylinkářství při sbírání bylinek posilujete i sílu. Dá se tam dobře nacvičit plížení, stačí pořád dokola omračovat toho týpka co u vašeho baráku přehazuje seno vidlema. Omráčit, počkat, omráčit, počkat. Leveluje se stealth.

Takhle se daj skalice opustit docela přelevelovanej. Je to trochu jinej styl hraní, poprvé jsem to hrál klasicky, bez hardění a skončil jsem před koncem, jak jsou ty noční mise s kumánama a obléhání talmbergu...Teď to zkouším takhle a nejsou nikde problémy.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MISEC: Boj musíš trénovat, po nějakém nalevlení se například s Bernardem na cvičišti je to výrazně jednodušší, a po naučení se master strikes triviální. Na oponenty v těžkém brnění fungují líp tupé zbraně než meče. A taky se vyplácí chodit v noci, kdy obvykle banditi spí (obecně, nevím jak s touhle misí) a i když se vzbudí, nemají na sobě brnění.
    MISEC
    MISEC --- ---
    Neviem ci to je ta ista misia ale ja som skoncil na takej kde treba v lese najst zlodejov a zabit, bol tam lucistnik a dvaka s mecom, naporcovali ma ako nic. Skusal som to viac krat a nic moc. Blbe bolo este to ze od posledneho ulozenia hry som musel tych banditov hladat v lese a vzdy boli nielke inde sa mi zdalo. Tak som tu hru vzdal, kedze to bolo viac trapenia ako zabavy. Hra ako taka sa mi pacila ale ten boj to u mna zabil :/.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Zrovna dneska, par minut nazpatek, sem ho sundal asi po tydnu grindu lukostrelnice-Bernard-oprava vystroje a leceni a tak porad dokola :-) Nakonec sem ho dostal tim lukem, ktery mam na urovni 10, palcat 7 a celkove bojovst moc neumim, ale sem rad, ze se to posunulo ;-)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    PATRON: jj, v normal modu nema helmu, takze to celkem jde... nebo vezmi to nejtezsi (palice, sekera) a jeden dva lucky striky na hlavu a objevi se hezka animace s mecem...
    to bylo mozna trosicku zklamani, jsem doufal, ze budou ruzny smrti podle toho co mu udelas... kdyz uz je to jedina smrt, ktera se stat musi :D
    PATRON
    PATRON --- ---
    HONZAL: lukem jde porazit docela snadno.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: Zkousel sem jen utect a to asi nejde. Jeste muzu zkusit lukostrelbu, tu aspon trochu umim.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: neda se nejak otravit, nebo odlakat? Kdyz nejsi trenovany v boji, treba se ti ho chce sledovat jak travi den, a podle toho se rozhodnout co dal.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak jsem měl chvíli pauzu a pokračuju. Jenže jsem se dostal v questu Doupě zmijí do slepýho bodu - jsem asi naprosto netrénovanej v boji a hlavní Lapka je neporazitelnej. Boj sem doteď nijak netrénoval.

Takže předpokládam, že musim najít starší save a te´d nějaký čas jenom bojovat s Bernardem na Kolbišti? Zkusil sem to jednou a skončilo to krvácenim atd., tak sem si řikal, že je na to ještě čas...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    na konzoli mi fungovalo najít si ten sweat spot a když byl daleko od středu, tak to přerušit a začít znovu - bliž u středu to je jednodušší - kratší pohyb
    samosebou to nejde dělat, pokud jsou v okolí lidi, ale při nácviku je to dobrý - jakmile se to Jindra trochu naučí, tak už to jde samo
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak uz to mam v pazi, mam sice homeoffice a mel bych pracovat, ale do vecera sem cekat nevydrzel
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    REDSNAKE: Já si to chci dát alepspoň na poprvé právě realisticky, jako bych tu postavu hrál sám. Ani nekoukam na nějaký tipy, jak to dělam u jiných her. Ale tohle mi nedalo no :-) Resp. asi mi stačí info, že to i na konzolích/controlerech nějak jde
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONZAL: nojo, na první průchod jsem taky hrál za hodnýho, teď jedu na pána truhel.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: Tam jsem byl, ale zničil sem nevím kolik paklíčů a pak už žádné neměl, tak jsem prostě pokračoval v hlavní linii. Teď by se mi ale hodilo umět zámek otevřít, protože v side questu Žofiina svatba je Vltavín nejspíš u dvou lapků v truhle s jednoduchým zámkem

REDSNAKE: Když já jedu celkem správňáka, omračovat vesničany, to by mě mrzelo! :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jinak stačí se na ty zámky chvíli zaměřit, doporučuju si naskillovat plížení, což jde ještě před napadením kumánama tím, že omračuješ vesničany, oni se vždycky za chvíli vzpamatujou a pak zas omráčit a takhle do zblbnutí. Když tě nikdo neuvidí, není za to postih a oni neví kdo je sejmul.
    Pak v noci projít pár vesnic, odemykat všechno na co narazíš a ty levely skáčou skoro samy..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: U strejdy ze Mlejna si uz byl?
    Kingdom Come: Deliverance - How To Lockpick With Ease & Consistency!
    https://www.youtube.com/watch?v=kwXWOdhkZmU
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: kdyz jsem naposledy zkousel otevrit ty primitivni vlozkove zamky v realite, tak mi prvni trval asi 2 minuty, a druhy asi 2 hodiny. Taky to byl kopec frustrace .. zalezi, jak moc to chces ;)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: coz o to, v RPG se nikdy neprofikuju jako Thief, ale aspo zaklad by to asi chtelo. Resp ted delam side quest, kde by stacilo vylomit jednoduchy zamek

REDSNAKE: Tak u lukostrelby sem postup videl. Jen ty lockpicky - v nejaky recenzi nekdo cosi naznacoval, ze na controleru se to neda. Ale tak zjevne to jde a je to o skillu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONZAL: Na konzoli jsem to nikdy nehral ale lidi sistezujou ina souboje atd… je potreba si uvedomit ze jindraje ze zacatku proste lempl a ten progres kdy se zlepsujes je fakt citit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam