• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    AIAX
    AIAX --- ---
    NOOLY: Co víš, klidně už to může být ve stejném stavu jako při vydání jednička. Neboli bych to hned bral, občasný glič sem, občasný glič tam.
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    MINERWA: Věř mi, že ve stavu, jak je to teď, bys to ještě hrát nechtěla:]
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    NOOLY: aha, ona byla sbírka
    já to nechci zadarmo, ale chci to už!!! jako na co máme čekat?
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    MINERWA: https://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance Koukni na možnosti příspěvku v pravém sloupci. Ti, co dali aspoň £125, budou mít KCD 2 zadax.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TOFI: tomu vůbec nerozumim:
    "Tuto výsadu však bude mít jen část podporovatelů první hry. Jak totiž následně po uveřejnění e-mailu potvrdil PR manažer Warhorse Studios Tobias Stolz-Zwilling, nabídka se týká pouze podporovatelů na úrovni Duke a vyšší (King, Emperor, Wenzel der Faule, Pope, Illuminatus a Saint), tedy těch, kteří první hru podpořili minimálně 200 dolary (150 eury)."
    TOFI
    TOFI --- ---
    Podporovatelé Kingdom Come: Deliverance obdrží druhý díl zdarma » Vortex
    https://www.vortex.cz/podporovatele-kingdom-come-deliverance-obdrzi-druhy-dil-zdarma/
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BAT: asi už byl mrtvej, říkala jsem si, však jsem bojovala jenom se dvěma, co tady dělá ta třetí mrtvola
    BAT
    BAT --- ---
    MINERWA: A neni mozne, ze uz mrtvy byl? ze sis to jen v tom svem radeni nevsimla?

Ja vim jen o jednom Vizkovi, nejaky kupec z Prahy, a ten figuruje v urcitem questu - strucne a bez spoileru:
    Jeho mrtvolnost nicemu vadit nebude.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    “VŠE“ co ZATÍM víme o KINGDOM COME: DELIVERANCE 2
    https://www.youtube.com/watch?v=UuOI-smHfSo
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BAT: tak jasně, mě hrozně štvalo, že jsem si tam někam pěkně jela a najednou mě schodili z Šedivky nějací dementi, s Kanthakou se mi nic takovýho nestává, navíc má obrovskou výdrž a rychlá je taky dost
    takže u mě je kuráž na 1. místě, já jsem hroznej srab, najdu nějakej lapčí tábor a řežu je tam jméno nejméno, včera jsem tam zabila nějakýho Vízka, kterej normálně v lapčím táboře byl, doufám, že ho nebudu potřebovat, budu?
    BAT
    BAT --- ---
    Ale predpokladam, ze se tu asi vetsina shodneme aspon na tom, ze zrovna "Kuraz", je ta nejmin dulezita vlastnost.

Ja si ani nepamatuju, jestli me kdy ve hre kun nejak plasil kvuli nepratelum.
    Bud si to nepamatuju, nebo kdyz uz na takove situace dojde, asi uz jsem mel vzdycky dost vysoky jezdecky um (a herbalismus na perk s kytkama pod sedlem), ze uz na te kurazi nezalezelo.
    BAT
    BAT --- ---
    AIAX: Zalezi jak clovek hraje.

Pro me je vydrz kone dulezita, protoze me irituje zastavovat kazdych 250 metru po ceste ze Sazavy do Rataji, atp.
    Kun s nevetsi vydrzi ma takovych zastavek trosku mene, a slo je i z velke casti eliminovat tim, ze se obcas sejdou se slozitym terenem ve kterem uz nepusobi hloupe najednou zpomalit na krok.

Nosnost je pro me nejmin dulezita, protoze nepraktikuju takove to:
    "povrazdim tabor banditu, nalozim vsechny jejich veci od brneni po trenky, a jedu to prodat do mesta"
    ...ja vozim trochu jidla, tmavej set obleceni do kteryho se prekulim na plizeni, a jednu/dve nahradni zbrane.
    A to uveze i ten nejhorsi kun ve hre, az mam nekdy strach, ze kdyz na nem nebudu sedet, vznese se jak balonek a odleti do pr...ibyslavic.

Jestli si nekdo naklada kone k prasknuti, tak to pro ne bude nosnost dulezita vlastnost - ale ja myslel, ze se tu takovemu stylu vetsina lidi snazi vyhnout, neb kdyz se za 2 dny stane Henry miliardarem, hra dost prestane davat smysl.
    AIAX
    AIAX --- ---
    BAT: Ani výdrž není super důležitá, i průměrná bohatě stačí na dlouhý sprint, a navíc se hodně rychle obnovuje. Jediné dvě vlastnosti, které stojí za to si hlídat, jsou rychlost a nosnost.
    BAT
    BAT --- ---
    MINERWA: Ja bych rekl, ze treba zrovna "kuraz", je u tech koni asi ta nejmin dulezita vlastnost.
    Plasnost se da negovat zvysovanim jezdeckeho umeni a perkem s kytkama.
    Ja bych ty vlastnosti seradil od nejdulezitejsi po nejmene dulezite takto:
    1. Rychlost
    2. Vydrz
    3. Nosnost
    4. Kuraz
    5. Zdravi
    ...s tim, ze se to muze trochu menit hlavne mezi top 2, okrajove 3 vlastnostma podle toho jak planujes hrat, a kuraz bude vzdycky na 4/5 miste.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    AIAX: jasně, ale když se výhody sečtou
    Kanthaka (5th in Speed, 15th in Capacity, 1st in Courage, 5th in Stamina)

a když jsem se zeptala google

What is the best horse in Kingdom Come: Deliverance?
    Kingdom Come: Deliverance - Best Mounts

1 Kanthaka

When Henry wishes to mount a horse and let out a battle cry before rushing into combat, Kanthaka is the best available option in Kingdom Come: Deliverance. With a courage level of 20, Kanthaka is the bravest of all horses, sharing the spot with Agro, who is only made available through the game's DLC.28. 4. 2024

takže je nejlepší, dík ;))
    TOFI
    TOFI --- ---
    AIAX
    AIAX --- ---
    MINERWA: Žádný kůň nemá všechny vlastnosti nejlepší, záleží, co hlavně chceš. Já hrál Hardcore, tam je zdaleka nejdůležitější rychlost, páč nefunguje fast travel. Nosnost je samozřejmě taky důležitá. Staminu a strach bych moc neřešil, tam docela stačí i průměrné hodnoty.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    AIAX: koukala jsem na něj a něco tam měl míň, stamina nebo nosnost, Kanthaka má obrovskou výdrž a taky se nebojí jako Jenda
    AIAX
    AIAX --- ---
    MINERWA: Nejlepší je Jenda (Merhojed) nebo Agro (Přibyslavice DLC).
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    AIAX: tu Skalici jsem měla takhle při prvním průchodu taky, takže mi došlo, že druhej průchod nemám obírat tamní mrtvoly, a je to v poho, akorát v Rovný je to zamračený, asi jsem to s tím knězem nepobrala
    Opravdu je nejlepší kůň Kanthaka?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SAMIEL: Fakt nevím. Nebo je to trofej za všechny ty Boží muka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam