• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Vzhledem k tomu ze v Mafii byla cestina dobra, tak ja si to dam taky v cestine. Vzdycky si to muzu dat za rok znovu..az to bude opatchovany..v anglictine a s titulkama.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AIAX: Ja se teda taky odvazim tvrdit ze vetsina lidi 40 plus AJ ovlada a mladsi generace tuplem. Kazdopadne budu hrat v cestine uz jen kvuli nadavkam a pro tu prcu...anglictina mi k Troskam nesedi...navic naposledy jsem slysel cestinu v NHL2000? Na PS 1 a ve Warcraft 3.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONZA09: "Většina lidí doufám, že anglicky umí"

Já bych si tipl, že většina hráčů umí alespoň pár slov.

Ale odsud k "můžu hrát hru typu KCD v angličtině a užít si ji rovnocenně s dabingem" je fakt dlouhá cesta.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    AIAX: Tomu se mi nechce věřit. Gaming je mainstream zábava pro uplně každýho. Většina lidí doufám, že anglicky umí. Vždyť je angličtina uplně všude. Tím spíš lidi, co hry hrajou od mala, tak se IMHO v 90s naučili víc anglicky hraním her, koukáním na filmy a posloucháním muziky, než chozením do školy. A dnešní děti anglicky umí snad už od mala, když čumí od školky let na internet. Ještě to dokážu pochopit u starší generace, která Aj neměla ve škole a nepotřebuje jí k práci.

Ad Vašut. Slyšel si ho někdy mluvit na libovolný téma?
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONZA09:
    - 90% českých hráčů neumí anglicky
    - z těch, kteří umí, část neumí tak dobře, aby si užila v originále velké, ukecané RPG
    - co máš zas proboha proti Vašutovi?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Spousta native english speakeru v subredditu r/kingdomcome hraje nebo chce hrat hru s CZ audiem a EN titulky, je to pro ne vec immersion.
    Bavi me jak lidi konzumujou nasi historii po svym a jak newbie friendly je ten subreddit :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZAL: Diverzitu jistě ne, ale češtinu klidně jo. :) Třeba u toho Matcha od Fioly mi ten českej dabing přijde úplně tragickej.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZA09: Asi budeš muset akceptovat skutečnost, že to hodně lidí ocení, ikdyž ti to nedává smysl, tak už to na světě chodí. :-)
    Já anglicky zvláště rodilým mluvčím rozumím blbě a nepatřim mezi lidi, co všechno potřebujou konzumovat v angličtině. A současná čeština je jistě blíž tý středověký, než angličtina.

Zaklínače jsem hrál v Polštině, protože holt atmosféra, JRPG hraju v Japonštině. Na světě se nemluví jen jednou řečí a existujou i různý kultury, přeci bys nehaněl diverzitu! ;-)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BTW když to má být historický přesný, tak pochybuju, že se v ty době mluvilo dnešní češtinou.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Na ten čínskej dabing jsem se ptal kvůli tomu, že bych to snad streamování v Čínštině na protest proti úplně každýmu, kdo to bude days one hrát s českým dabingem a u toho se rozplývat, jak je to úžasný, že to to je v Čechách a mluví se tam česky. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jako mě přijde stejně na hlavu dělat v roce 2025 největší devizu hry z toho, že má českej dabing. 90 procent lidí stejně umí anglicky. Vašut je zmrd.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Hlasove mi to prislo v pohode ale ty animace v cutscenach, pohyb a oci me zarazily. Ale pri hrani to cloveku tolik uz asi neprijde, u jednicky si nepamatuju, ze by me to nejak zasadne rusilo, tak to snad bude v poho i tady.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MATHEZ: Jasně, akorát já si prostě Čmaňu, Nárožnýho atd. v tomhle moc neumím představit, no.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MATHEZ: jj, s tou cestinou to vypada dost otresne
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    JAMILLOS: narozny, vetchy, vasut, dvorak, zednicek (viz. link imdb); pokud maji dostatecnou anglictinu tak to daji sami, ti z nich co neumi vyslovnost tak akorat odrikaji repliky a dabér s lepší angličtinou se pak trefí do lipsyncu; je to standardni proces

Kingdom Come: Deliverance II (Video Game 2025) - Full Cast & Crew - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt32149577/fullcredits/?ref_=tt_ov_st#cast
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MATHEZ: Ono to je stejně zajímavý. Mají tam bejt Vetchý, Nárožný nebo Vašut. Ale lipsynch teda bude v angličtině, a tudíž pak do toho museli dabovat sami sebe...
    BAT
    BAT --- ---
    ERRTU: Presne tak.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    JAMILLOS: to ani neni dilema; lipsync je v angličtině, při hraní hry v češtině se neubráním stejným pocitům jako při poslechu Žbirkovy verze nějaké písničky od Beatles.
    Poslechnu si češtinu kvůli dabérům, ale hrát to budu v anglině.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Je to ještě daleko, ale už teď jsem rozpolcenej, jestli si to dát v angličtině jako vždy (s titulkama, protože to přečtu dřív, než to řeknou, a můžu to odkliknout), nebo v češtině, neb na dabing hodně pějou chválu a logicky se to tam samozřejmě víc hodí...
    Obecně to zatím teda vypadá skvěle.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Eurasie byla vzdy ve valce s Oceanii!
    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam