• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    AIAX
    AIAX --- ---
    DIOM: Jo slyšel jsem, ale kdy to nastane? Doufám, že ne až v poslední čtvrtině hry.
    DIOM
    DIOM --- ---
    AIAX: Šedivka s perkem "Zlatá Šedivka" je top notch kobyla za 4k grošů ..holka se odvděčí, když jí neopustíš .)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AIAX: stačí mít k tomu vyprošťovák a můžeš sejvovat až do aleluja :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONCKA: Hele pochopils vůbec, v čem je hlavní vtip sejvovice? Je to alkohol. To prostě nemůžeš spamovat co dvě minuty. Musíš s tím šetřit, i když toho máš neomezené množství.

Naprosto geniálně tě donutí odhadovat, jestli v ten který moment fakt potřebuješ nezbytně sejvnout, nebo se ještě obejdeš.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AIAX: jakej je rozdíl v degradaci zážitku, když sejvovice si víceméně člověk může nagrindovat neomezené množství? Ten mod akorát ušetří čas za grind.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    Po 40h si musim dat pauzu, protoze uz me serou vsichni ti vidlaci a retardi se ktertejma musim mluvit.. Jinak peju chvalu a radim mezi top RPG tj jasny. K par detailum bych mel vyhrady, ale jsou nicovaty v pomeru k tomu, co je v te hre dobre. Ale tak treba, kdyz se umeju a zmenim outfit, tak mam zas spinavy ruce. Taky me sere, ze me kazdej zdravi typem jako "Co tu zas chces, ty zmrde?", i kdyz jsem ho doted nepotkal.. a jestli jsem omylem na druhy strane vesnice cornul pred rokem chleba se sejrem, tak ted me hejti cely siroky okoli. Nerikam, ze je ten reputacni system prehrocenej, ale je, ale tak na to jsem byl pripravenej.. Ale jinak teda musim rict, co se tyce settingu, tak to je fakt pecka. Priroda, lesy, skaly a vesnicky, hrady, tvrze.. Asi pred rokem jsem byl na Troskach a tedka ve hre, kdyz jsem tam poprve vesel, tak me to az dojalo.. Cela hra je jako takova interaktivni navsteva skanzenu. 10/10
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Tak zatím mě to dost baví, i když teda bez koně jsem trochu trpěl. Soubojovej systém mi trochu dělá problémy, ale hlavně proto, že jsem hodně naučenej na starej. Zatím mě zabili jednou, což celkem odpovídá Henryho stavu na začátku hry.

Co mě fakt hodně příjemně překvapilo je, jak hladce to běží na mojem obyč noťasu.

A jinak nalezeny 2 bugy, jeden vtipnej grafickej a jeden absurdní, kdy mě zajatec obvinil z krádeže ...

TOFI
    TOFI --- ---
    Vinohradská 12: Český zářez v herním superbyznysu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/kultura/ceske-hry-jsou-miliardovy-byznys-kingdom-come-2-se-postara-o-rekord-veri_2502100600_nel
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    SULTHAN: lapku bylo kotel urcite, jeden kral ozrala nekde v hajzlu, duhej kral to tam objizdi s tlupou madaru. Idelani doba na to byt lapkou!
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já měl u toho kocoura problém vůbec máchnout mečem, nechápu vykašlal, jsem se na to za dvě minuty..
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AIAX: Vlků ve středověku bylo víc, což ovšem vůbec neznamená, že na člověka útočili. Koneckonců těch lapků taky zas tolik nebylo. Jenže to je prostě důsledek toho, jak se do historických okolností musí přidat nějaká ta hratelnost a random encounters.

Jinak samozřejmě obtížnost je věc silně subjektivní. Já se taky považuju spíše za casual hráče. Na hrách mě baví immersion a příběh. Nepotřebuju se 10x (u některých her i 100x) vracet k jednomu souboji, protože ho nezvládám zahrát.
    Rozumné hry chápou, že různí hráči chtějí odlišné zážitky a umožní obtížnost nastavit. A pak jsou hardcore hry, kde to nastavit nejde vůbec. KCD2 je takový middle ground. Nastavit nenechají, ale zase to není hardcore. Třeba Elden Ring jsem smazal hned po tutoriálu.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LEDOFREDO: To co popisujes je jen technika...tam to chce jen tri ok pokusy ne...to bylo na par vterin...master strike je protiuder z druhe strany, kdy na vas nekdo utoci a misto bloku utocite tez. Hele, ja fakt nevim...proste neco delate spatne...bud tim blbe krouzite, mate rozhozene nacasovani....nebo blbe staty....ja sel za kocourem az po spouste dalsich vedlejsaku....

Chapu asi kde je problem ale, spousta lidi jede hlavni linku nebo questy dle doby zadani....kocour je jeden z prvnich questu na ktere lze narazit...takze tam jde spousta lidi jako uplny nymand....ja rubal dlouho sekerou a stitem, pak trenoval mec, a az pak sel za kocourem...

Takze nekdo se k nemu dostane do peti hodin hrani a nekdo az po 20+.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Potreboval bych vyresit bug, kdy to po smrti zustane zaseknuty na gameover obrazovce a nejde se z toho dostat jinak nez killnutim procesu.
    Nesetkali ste se s tim nekdo?
    PC
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GANDHI: IP patri Warhorsu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEDOFREDO: Podle me je to bugle nebo fakt debilbe udelane. Ja to nakonec nejak po haluzi udelal ale delal jsem presne co mi hra rekla a funguje to tak na jeden z tisice pokusu
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FRIZER: a nemuzes mi prosimte popsat jak na gamepadu udelat ten master strike u kocoura zhora, zprava, zleva ? ... protoze ja sem na PSku na 0/2 a stravil sem tim pres hodinu , kocour uz mi snizil i reputaci :D ... fakt nevim co s tim a podle ruznych komentaru u videi atd. nejsem zdaleka sam
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    AIAX: kdybys hral AC byla by jeste spokojenejsi:p
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vtipnej moment kazdopadne byl kdyz se mi rozbilo pri boji s bandty valecne kladivo takovym zpusobem, ze jsem je oak mlatil po hlave uz jen pahejlem ty nasady 🙂 super detail
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AIAX: k tomu zastavovani po ceste - hraju hodne stealth/archery a i brzky marksman/survival perky te vytahnou v podstate z kazdy situace, projevujou se i ve fast travelu. 20% na sprint je uplnej ulet, pokud bezis nalehko, tak je z toho dobra aragorn arkada :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Pobavil tweet:

"Navrhl jsem ženě, že jí nějak vynahradím ten víkend, co jsem prakticky proseděl (a ještě prosedim) u KCD2. Že si jako někam zajedeme, uděláme si to hezký a tak...

Když jsem navrhl, že bychom mohli zajet na Trosky, normálně po mně chtěla hodit klíče.

Člověk se nezavděčí fakt..."

Pobavilo hlavně protože nemlich to samé se stalo u nás. Akorát když já jsem řekl, že si na jaře zajedeme do Českého ráje, tak manželka spokojeně řekla: "No vidíš, že to jde, když se chce." :D

Takže jo, má sice furt hemzy, že hraju hry, což mě štve, ale jinak dobrý :D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Nevim, v Lednu jsem si dal kus jednicky...na PS, souboje byly peklo...gamepad na nic, komba se nedarily...na PC pred lety to bylo v poho. Ted ve dvojce na gamepadu je ten response uplne o nicem jinym. Jo, ze zacatku to lehce drhlo ale po kocourovi a s vorechem je to paradni. Turnaje vyhravam...kampy cistim...na Troskovicich me nic neprekvapi. Mit takovej soubojak treba ve Skyrimu na seru blahem....hra je skvela...ale kdyby na me z kapradi vybehl obri pavouk nebo Troll, tak jeste lepsi.

Jinak jsem pred prvnim bodem bez navratu a koukal jsem v noci s otevrenou hubou...ty questy se pekne kosati, jsou dobre napsane...naposledy jsem si je takhle uzival v Cyberpunku a Zaklinaci...immerse wow.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam