• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    AIAX: kdybys hral AC byla by jeste spokojenejsi:p
    AIAX
    AIAX --- ---
    Pobavil tweet:

"Navrhl jsem ženě, že jí nějak vynahradím ten víkend, co jsem prakticky proseděl (a ještě prosedim) u KCD2. Že si jako někam zajedeme, uděláme si to hezký a tak...

Když jsem navrhl, že bychom mohli zajet na Trosky, normálně po mně chtěla hodit klíče.

Člověk se nezavděčí fakt..."

Pobavilo hlavně protože nemlich to samé se stalo u nás. Akorát když já jsem řekl, že si na jaře zajedeme do Českého ráje, tak manželka spokojeně řekla: "No vidíš, že to jde, když se chce." :D

Takže jo, má sice furt hemzy, že hraju hry, což mě štve, ale jinak dobrý :D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Nevim, v Lednu jsem si dal kus jednicky...na PS, souboje byly peklo...gamepad na nic, komba se nedarily...na PC pred lety to bylo v poho. Ted ve dvojce na gamepadu je ten response uplne o nicem jinym. Jo, ze zacatku to lehce drhlo ale po kocourovi a s vorechem je to paradni. Turnaje vyhravam...kampy cistim...na Troskovicich me nic neprekvapi. Mit takovej soubojak treba ve Skyrimu na seru blahem....hra je skvela...ale kdyby na me z kapradi vybehl obri pavouk nebo Troll, tak jeste lepsi.

Jinak jsem pred prvnim bodem bez navratu a koukal jsem v noci s otevrenou hubou...ty questy se pekne kosati, jsou dobre napsane...naposledy jsem si je takhle uzival v Cyberpunku a Zaklinaci...immerse wow.
    KRUDD
    KRUDD --- ---
    mám teda přesně opačnou zkušenost (ale KCD1 jsem hrál nedávno, mohli to nějak debuffovat), jednička souboje hodně těžký, resp. celkem se dalo 1to1, ale když jsem šel do skupiny 3 borců v plátech, dostal jsem čočku i když jsem byl skoro na max

naopak v KCD2 je ten soubojovej systém přeci jen trošku lehčí mi zatím příjde, aspoň se zbraněma, na pěsti se mi zdá, že obtížnost přidali, v KCD1 to bylo hodně jednoduchý i na základním levelu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    AIAX: Ja dva bandity na ceste obchazim protoze je to fakt pro me zatim konecna. Ale jsem uplne na zacatku, ted tepr jsem nasel vorecha
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AIAX: Já myslím, že v KCD 1 je Jindra na začátku hodně velký jelito a ani neví, jak má pořádně držet zbraň.
    Nepamatuji si, o jakém střetu mluvíš. Třeba tam bylo něco ultra snadnýho, ale dva dobře ozbrojený lupiči najednou byli dost oříšek i v dalších fázich hry. Pamatuju si vyšetřování v tom hřebčíně.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Btw v jedničce, co pamatuju, není hráč až zas takové jelito, přinejmenším v soubojích. Třeba ještě v prologu, když se vracíš do Skalice pohřbít rodiče, máš v cestě dva, tři bandity, které umlátíš úplně jednoduše i na prvním levelu. Ve dvojce jsem žádné takové uber-easy nepřátele nepotkal.

Jednak jsou banditi málokdy sami, většinou jsou po trojicích a víc, a jednak mají vždycky v partě nějakého šéfa, který ti natrhne prdel, pokud nejsi aspoň trochu vylevelovaný. V prvních pár hodinách pro mě bylo skoro nemožné levelovat zabíjením banditů, protože jsem na ně prostě neměl. Musel jsem drtit trénink s Kocourem, případně se občas přicmrdnout k nějakému boji v rámci questů, kde nás bylo víc (třeba ta vyjížďka se Semínem a Sukem).

Už jsem o dost lepší, ale i teď mě banditi v půlce případů dostanou. Takže jo, combat je v early game určitě o něco těží. Už se těším na Hardcore :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    MEDWYN:
    - vlků ve středověku bylo samozřejmě mnohem víc než dnes; ale cítím tvou bolest, jedu na ten veganský achievement kdy nesmíš celou hru zabít žádné zvíře a sníst žádné maso a bojovat s vlky na pěsti je děs
    - já se právě divím, jak málo mě během fast travelu přepadávají; nějaký event mě zastaví skoro vždycky, ale většinou jde jít dál
    - Šedivka je k ničemu, to shazování mě sere taky; nejlepší je koupit si lepšího koně, ale ten stojí přes litr, to hned tak neseženeš; ale vždycky můžeš ukrást a zavést cikánovi k převychování (dost broken mechanika IMO, ukrást koně je dětsky jednoduché a převychování tě stojí čtvrtinu; neměli to tam dávat)
    - Kocour mi přišel cca stejný jako Bernard, vcelku snesitelný, nevim
    - za mě je sejvovice na té hře to nejlepší, spamovat F5-F9 podle mě degraduje 30% zážitku, ale každému co jeho jest
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    MEDWYN:
    a) za celou hru me napadl ivlci asi 6x, a 400let zpet jich tu bulo jiste set sakra víc
    b) vycisti si kempy po ceste, necestuj ve tmě
    c) kup si poradnyho kone, je to kun zadarmo a podle toho to tak vypada, da se to vylepsit itemy a perky
    d) jo to sedí
    e) chápu, ale ta hra má díky tomu svoje kouzlo, ktere je zejmena zezacatku dost nasrávací

Jednicku jsem nemel rad, a všechny mechaniky byly ve vsem podstatně hur fungující, QoL se zleposilo signifikatně.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MEDWYN: Jak sileny jelito "ten" hrac je.
    PETINY
    PETINY --- ---
    Klíč k luku je nenatahovat tětivu na 100%, ale pustit to těsně před, než začně uskakovat ruka. 9/10 bullseye.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Podle me tu initial obtiznost boje prestrelili.

a) Kdyz budes chodit tyden (tolik mam zhruba in game free roam casu za sebou) po Ceskym raji, napadne te kazdy den aspon jednou vlk? V 500m sirokem lesiku mezi Troskovicema a Želejovem?

b) To same fast travel. 3x denne te prepadnou banditi nebo aspon potkas pocestneho, ktery je v 30% taky jen lapka. Jasny, sem tam urcite, ale ty pravdepodobnosti tyvole...

c) Kretenska Sedivka misto aby trochu pridala a odjela od ohrozovatelu, shodi na zem rovnou doprostred hordy lapku a vlku a ti te umlati na 2 seky. Tuhle me jeden lapka honil az do centra Troskovic, kde ho zabili strazni a jeste se mi vysmival, ze si na nej sam netroufnu. Kdyby ti lapkove aspon nejak intenzivne hrozili a lomozili, ale ne. Objedeme je tryskem, rikam si "konecne", a po 15 metrech pekne "hyjee" a sup na zada. No, ma ten stat nebojacnosti asi tak 12 nebo kolik. A nebo ma kazda skupina lapku carostrelce s lukem co ji streli do prdele? Jak se chovaji kone co maji ten stat na urovni 4?

d) Pri Kocourovi jsem rval nahlas na pocitac. Ta hra ti vubec nevysvetli, co delas blbe. Rekne "nahoru, doprava, doleva". Tak to udelas, a kokot na tebe "Vzdyt to zkousis z druhyho smeru" ... atd. Muze rict treba: "Musis rychlejs, presun shora doprava musi byt plynuly". Kocour je pravdepodobne nejhorsi pedagog na svete.

e) Na savegame mechaniku kaslu, jsem casual hrac a odmitam se frustrovat videohrou. Mod. A dost mozna pridam i autosave mod po 10 minutach nebo tak neco.

Jednicku jsem miloval. Tak nevim, jestli jsem vymekl, nebo si uz nepamatuju jak sileny jelito ten hrac na zacatku je.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ELECTRICKOTA: No uz jsem to dal, ale tvl..
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    REDSNAKE: Opakuj do zblbnutí, ja to dokonce resetoval protoze jsem si myslel ze bug(není). Vtipný je že při opravdovým souboji mi ty komba vyjdou většinou hned :)
    FRIZER: Střílím z kuše, a přijde mi to těžký tak akorát, luk jsem ještě ani nezkusil.
    MEDWYN: To mi povídej, několikrát jsem i rage kvitnul protože save před půlhodinou že, ale našel jsem si cestu přes hraní kostek, kde se da docela dobre vydelat, vyroba a pak prodej lektvaru mi taky vynesl dost a ted kovu veci, a dlouhy mece se daj prodat uz za supr peniz. A už dokažu vyřídit na jakž takž na pohodu bandu lapků.
    AIAX: V tehle smlouvách bývá rozdělení zisků, co jde majiteli/akcionářům, co jde do rezerv a co se vrací na další růst firmy či další investice, takže může být.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIAX: ja mam pocit ze se z toho da vykoupit, kdyz nahazis prachy do ty kasy u bailiffa/scribe
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MEDWYN: na ty vlky strasne pomuze kdyz si sezenes nejakej poradnej armor na nohy, pak je to easy mode.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Jinak jsem nekde zahledl kritiku lukostrelby...nechapu co s tim ty lidi delaj...parkrat zajdu na strelnici a ze sesti lapku stanujicich pod skalama jsou behem chvili jehlacci...mistrovskej uder od Kocoura je taky parada.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    AVATAREK: No, ja jsem na zacatku (asi tak 15h?) a zabije me uplne kazdej. I jeden vozralej lapka a nebo kolemjdouci vlk. Musim nafarmit stats a git gud.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    alespoň jsem si nacheezoval ve mlíně thieving, když už nic :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DOUPLE: Na pc s gamepadem. Uz jsem myslel ze to fakt nedam ale nakonec se za hra slitovala. Ale jako ouvej
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    REDSNAKE: jestlo na PC s mysi, tak musis fakt v rychlym sledu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam