• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX: Zrovna podle několika starších epizod Modráka to vypadá tak, že Viktor na Nyxu už pár let mezi námi je.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Nový rozhovor s Viktorem.

Btw pokud tu je někdo z Warhorse, tak Viktorovi prosím vyřiďte, ať přestane hubnout, že o něho doma máme starost :D

Modrák & Friends Live - Design Kingdom Come: Deliverance II s Viktorem Bocanem
    https://www.youtube.com/watch?v=9ZrsH-Kigk4
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AAZAZEL: jo, to imho sedí, obourucní duelist jsem taky nedal na první pokus
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    AIAX: myslim ze tam chteli hodit rovnou 1.2, stable debugovana s holicem apod.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Buďte rádi že tam nezůstalo to denuvo jak bylo původně v plánu ...
    AIAX
    AIAX --- ---
    ERRTU: Až po dvou měsících. Jednička vyšla na GOGu myslím po dvou týdnech.

Proč to zpoždění, když to stejně nakonec nemělo to Denuvo? Že by nechtěli ředit hráčstvo na Steamu a zbytečně si nesnižovat pozici v žebříčku nejhranějších her? Upřímně, kdyby to vyšlo na Steamu a na GOGu ve stejný den, taky bych si to radši koupil na GOGu.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    hell yeeeah!!! timto prestavam vysirat s gogem :D

VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    BUCKOWSKI: až po ukončení hlavního příběhu jde překovat na M kvalitu, ale musí to být ten původní, takže nepřekovávat na 3jku - jak jsem tak vygooglil.
    DIOM
    DIOM --- ---
    jedine na cem imo zalezi je pocet bodu ve skillu (da se naboostit jeste kovarskou zasterou a rukavicemi) ..v pozdejsi fazi hry uz jsem koval na master snad uplne vsechno a klidne jsem to mohl i pripalit ..otacet se to nemusi, spis jen kovat v rytmu a pokazde zmenit misto uhozu kladiva
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    BUCKOWSKI: tak jsem ted projel spoustu prispevku od ruznych lidi a zaver by znel asi nejak takto:
    nikdo nevi jak to ma byt spravne. nekdo rika ze rytmus je zasadni, nekdo ze neni potreba vubec, ale je dulezite neprepalit ocel a nekovat kdyz uz je cervena. nekdo ze to je bug, dalsi tvrdi ze s rostouci kvalitou mece je to tezsi. nekdo psal ze to zkousel 3x a nic, pak si dal lektvar na kovani a vykoval to napoprve.

cim lepsi zbran tim tezsi vyroba mi prijde ze je pravda, delal jsem pro prachy za sebou as 7 sekyr a vsechny 4.level, pak jsem si chtel vykovat ten rytirsky kratky a dal jsem to jen na 3.level
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AAZAZEL: na lvl. 4 (vyžaduje PERK) se může v pohodě i znovu nahřát - já to obvykle dělám dělám dle tutorialu - projedu třeba 2x až třikrát z jedné strany, otočím a když je potřeba, tak nahřeju znovu. Běžně se mi daří lvl. 4 vyrobit. Ale u zmíněného questového meče ne. Pískání taky jen občas, ale přesto většinou lvl 4 dám. Lvl. 3 u běžných věcí mám v případě, že přepálím v peci.

Dobrej učitě je. Ten vykovaný lvl 3 má lepší statistiky než dosud nejlepší obouruční meč, co jsem našel nebo sám vykoval na lvl 4.
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    BUCKOWSKI: sorry za neodpoved neb tebou zmineny mec jsem jeste nekoval, ale obecne ke kovani:
    co jsem vypozoroval tak je treba to udelat najednou (nenahrivat znova ocel), obcas si musi piskat, ale rozhodne neni treba po celou dobu kovani a 100% neni potreba vec otacet, staci kovat jen z jedne strany.

Je ten mec fakt dobry? Ted jsem cerstve v pribehu kde ho mam a mam vykovany kratky mec, ktery je lepsi (tusim ze se jmenuje rytirsky, navod jsem koupil na Troskach), ale porovnavam 4. level rytirskeho vs 3. level
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Pro sychr schovávám
    Povedlo se někomu překovat meč po tátovi od táty do kvality 4 (MJ). Já prostě udělám jen lvl 3. Víc ani náhodou. Aniž bych dělal nějakou zjevnou chybu, tak furt Jindra hlásí - už je to skoro zkurvený.
    Na Redditu jsem četl, že prostě vyšší kvalita nelze, leda až po ukončení hlavního příběhu. Já už to zkoušel asi 10x, tak jen jestli se na to mám vysrat nebo jestli to opravdu nejde.

Taky jsem četl, že stačí bouchat na dvě místa - prostě trochu poposunout a vůbec není potřeba přejíždět celou plochu. To jsem nezkoušel. Hlavní je, aby si Jindra pískal a bouchat prý do rytmu....

Případně jaké máte vy zkušenosti s kovářským řemeslem?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Je nejaka fan-online verze toho codexu z KCD2?
    TOFI
    TOFI --- ---
    Docela vtipný
    3. Daniel Vávra - Show Jana Krause 19. 3. 2025
    https://youtu.be/pFNv0ZuIbic?si=k3cckBKOB1N2L0WF
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Jen tu nechám myšlenku, která se mi zabydlela v hlavě: Baby Reindeer, ale s Jindřichem a Doubravkou, která si ho najde v každý příběhový misi a snaží se ho sbalit bez ohledu na okolnosti.
    WERT
    WERT --- ---
    FRIZER: Ja jsem nemel aktivovany zadny perk, tak jsem si to pozapinal a pak jsem to udelal. :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    WERT: Full plate armor a k tomu master strike...napoprve hotovo...navic Kubenka pomaha ne. Co se mi ale osvedcilo v jinych soubojich kdyz jsem byl marnejsi Jindra...stav se tak, aby si ostatni vzajemne prekazeli a vzdy na tebe utocil jen jedem, max. dva. V te uzce ulicce by to mel jit...ale chapu, ve hre jsou takoveto pribehove momenty asi tri, ktere muzou byt na palici.
    WERT
    WERT --- ---
    OT: jsem v KH bitce v uličce s armadou vojaku, při pogromu... a hraju to asi po stopadesaty a tohle nelze vyhrat, je na to nejakej figl?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já se přiznám, že hraju teprve jedničku, ale dostat tyhle dva achievementy v jednu chvíli... Je vidět, že ti vesnický faráři umějí chlastat. :-)

screenshot
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    tak mě se v noci nainstaloval na ps5 nový update a hlavní poznatek je, v první verzi po update se mi "naloadovala" asi za 10 sekund a teď už to jede asi minutu
    to bych se po.... jako za časů KCD I na PS4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam