• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAT: To tam právě že nešlo.
    BAT
    BAT --- ---
    TAPINA: Strategickicka prace nohou, jinak zvana utek? :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nepodceňujte bojovou přípravu :o) Já teď měla v jednom místě docela zásek, nebudu prozrazovat kde, Jindra byl vocas v bitvě, kde měl už trošku předvést výkon. Ale nakonec jsem to jistou strategií dala.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAT: ja myslim ze jsou v misc.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    MRTS: To jsem měl úplně stejně, jako pískal jsem si, že se mi to povedlo, ani mě nerozhodilo, že mě pak vysmála za výkon :-D
    MRTS
    MRTS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Také jen "tu druhou".

Tu trochu zakřiknutou, jak jí tam dohazovala její máma. Ta jak tancovala mizerně...

A nakonec s "výkonem" v seníku spokojená nebyla. Zajímalo by mě, jestli na to je také potřeba nějaký skill, nebo tak je prostě jen napsaný scénář ;)
    BAT
    BAT --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Taky by me zajimalo.
    Zkousel jsem to na Mysku, ale bud to tam hned nejde, nebo jsem to nejak potento.
    A ty dcerce co neumi tancovat jsem se pak vyhybal (po tanci), a ne protoze neumi tancovat :-D
    Jinak souhlasi... vsechno jak v realu :-DD
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Povedlo se vám na svatbě někoho zbalit? A případně koho? Já chtěl jednu a povedla se mi tak druhá...klasika, taky jako v reálu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAT: Mě to tam strašně bavilo, procházet se mezi lidma, kecat s nima, užírat dobrůtky, pochlastávat... prostě jako v reálu :o)
    BAT
    BAT --- ---
    Ta svatba v Semine je vyborna.
    Asi nejlepsi udalost podobneho typu co jsem videl zpodobnenou ve hre.
    Neresim realisticnost obradu a podobne veci o kterych nic nevim, ale jak to na mne, hrace, celkove pusobilo.

Pobihani mezi svatebcany a reseni souvisejicich tasku a situaci mi navodilo vybornou atmosferu a dojem toho typickeho chaosu co podobne akce provazi.
    Celou dobu me to drzelo tak akorat napnuteho, s obavami abych neco nepodelal, a zaroven to bylo zabavne.

I takova ptakovina jako hlidani Vostatka aby se neozral, kdy jsem ve chvilich "klidu" mezi ostatnimi situacemi pobihal po celem dvore a hledal kam se zase zasil.
    Misto nej nachazel ostatni hosty a videl jak se v prubehu casu meni jejich stav (nejen Krejzl, ale na to jak me stval tim svym bullshitovanim, vse odpusteno :)).
    A Vostatek porad nikde, a ja uz nevedel kam se kouknout, prohledal jsem i vsechny zakazane prostory, vsechny mistnosti a pokoje...
    Az jsem si konecne vpomnel na misto venku ktere jsem vynechal, a on tam samozrejme byl.
    Jak se mi ulevilo ve chvili kdy jsem ho konecne nasel, a hned sup resit neco jineho...

A super animace. Ty musim zvlast pochvalit.
    Z tance v prvni osobe jsem se sice v prvnim okamziku malem poblil, ale aspon mi to pripomnelo, ze musim zmenit FOV a pak uz bylo dobre.

Cela akce, od zacatku az do konce, vynikajici zabava.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    BAT: namyslenej spratek se chova jako namyslenej spratek dokud mu nezacnou odbijet posledni hodiny zivota, pak zjihne.
    WH moc nepocitali s tim ze lidi na trosecku obehnou vsechno nez pujdou na tu svatbu, ja Hanse taky objevil az na konci...az se dostanes v pribehu o trosku dal, tak bude zrejme ze nektere veci se na Trosecku staly, protoze pribeh potrebuje abys byl v urcitem case v urcite situaci...
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    hele je ten vandrujici opilec nad seminem k necemu jinemu nez k rozbiti huby a vyhnani pote co vas na nej upozorni pasacek ovci? me google-fu selhalo, vlezl jsem mu do squatu, pockal az se nasere, rozbil mu hubu, vyhnal ho. pro dobrou miru jsem ho jeste chvilku pronasledoval abych mu vybral kapsy.
    ten klic co ma proste k nicemu neni! prsten super, ma nejvetsi bonus k charisma z meho vybaveni. ozdobne spendliky jsem prodal... a ted tam stojim zmatenej jako travolta v gifu s pulp fiction a rikam si jestli se mi neco nebuglo. ani to nebyl quest, jen me upozornil ovcak ze tam prudi nakej nalitej vagus a bylo by dobry s nim neco udelat. zadny dialog z ovcakem po vyhnani squatera neni k dispozici.
    BAT
    BAT --- ---
    Myslim, ze me ceka uz jen posledni quest pro Gulese, a pak uz jen vybrat jestli s kovarem nebo s mlynarem.
    Je neco na co dat pozor, co urcite udelat, neco co nekde najit/vykopat, neco ukrast, atp., nez budu pokracovat dal?

Questy uz zadny nikde nevidim, objel jsem co se da, a zda se ze nikdo uz nic nechce.
    Snad s vyjimkou dalsich pasaku ovci pro ktere muzu jit zabijet vlky, ale to je "aktivita", tak z toho asi nic zajimavyho nevypadne, ze?

Jeste me napada, ze jsem moc nehral kostky, i kdyz jsou v kazde hospode i v Semine oznacene na mape.
    Prijdu o neco, kdyz ty kostky nebudu moc hrat?
    BAT
    BAT --- ---
    Tak jsem nasel Hanse, a bylo to zvlastni shledani...
    Ja na sobe vohoz, brneni, a vyzbroj za nekolik tisic, v kapse 10K grosu, a v truhle u kovare jeste haraburdi na prodej minimalne za stejne tolik.
    K tomu zajistenej prislib od kovare i mlynare, kteri oba jen cekaji az jim reknu ze muzeme jit, a krome main questu uz jen posledni ukol pro hajnyho.
    A Hans, sam nemajic daleko do zebraka, se mnou mluvi jak kdybych byl level 1 noob co nema na chleba, a jak je nutny aby on pokracoval v tom co dela, aby si jednoho dne mohl koupit pekny hadry, pac jinak se dal nedostaneme.

Asi jsem musel questy delat obracene nez tvurci zamysleli, ze jsem na Hanse a tenhle rozhovor narazil defakto na konci naseho "pobytu" v Troskach, a ten rozhovor tak moc nedava smysl.
    Mel to nekdo podobne?
    BAT
    BAT --- ---
    Zrovna jsem dokoncil quest pro ktery jsem potreboval otravene maso, ale nakonec nebyl duvod ho pouzit, takze mi zbylo.
    A jaka nahoda... cestou zpatky do vesnice mne na ceste zastavi dva vagabundi, a pomerne vyhruzne se dozaduji neceho k jidlu.

Kdyby se zeptali slusne, asi by dostali spalek uzenyho a chleba, a mozna i dobry vino bych jim k tomu pridal.
    Ale jejich vystupovani mi pripomnelo, ze mam v inventari porad to otravene maso... :)
    Trochu me zklamalo, ze ho hned nesnedli a proste odesli, ale jak odchazeli, jeden z nich to okomentovat slovy "no vidis, prece jen jsou na svete jeste dobry lidi" :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BAT: Asi jo, nejspíš ani nemusíš vyhrát. Já ai dávala pozor, aby to byl fakt čestný souboj 1v1, protože jak omylem praštíš toho druhýho, tak pak po tobě jdou oba, a zdá se, že to tím skončilo.
    BAT
    BAT --- ---
    DEVIL: Raven Feathers co jsou v inventari pod kategorii "Alchemy"?
    Nebo je jeste jiny druh havranich per pod kategorii "Miscellaneous"?
    ...kazdopadne si to ohlidam, dik za info.
    BAT
    BAT --- ---
    Jeste k tomu Jardovi...
    Ted jsem je potkal znovu (poctvrty), a dal jsem se do reci s tim jeho kamosem/promoterem.
    Kdyz me vyzval at mu vzdam hold, tak jsem souhlasil a Henry mu popral, ale ten kamos pak ze stejne musime boxovat, tak jsem Jardu zase slozil (ale NEZABIL).
    No a ten jeho kamos jak je to mozny, nacez nasledoval kratky rozhovor, a tim to skoncilo.

Pointa:
    Rozdil mezi predchozimi encountery je v tom, ze jsem je tentokrat nezabil, ale udelal jsem to tak jak hra zrejme chce.
    Predchozi encountery jsem je vzdycky zabil - poprve jsem myslel, ze je to jen jiny typ banditu (kdyz rekl pay tribute nebo bude boj, tak jsem neotalel a rozsekal je mecem), podruhe ani na tu rec nedoslo a oba sli hned po me (mozna protoze jsem do nich neumyslne vlitl na koni?), a potreti uz jsem se s nimi ani nechtel bavit a rovnou na ne vybehl s mecem.
    Ale kdyz jsem je tam mel ted po ctvrty, tak mi konecen doslo, ze to asi budu muset udelat zpusobem jak to tvurci ode mne chteji.
    Tak uvidime, jestli se to nekam ted posune, nebo uz konecne zmizi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAT: rozhodne schovavej raven feathers, ktery pak das kokotovi v kuttenberg mape, kterej ti je promeni zdarma za nejsilnejsi sipy. kdyz ho parkrat okrades, tak mas sipy na vsechny zmrdy. ja nasbiral asi 30 sipu a tak to jde rychle
    BAT
    BAT --- ---
    Nebylo to lehke, ale nehlede na mnozstvi pachatelem zanechanych stop, jsem diky svemu brilantnimu detektivnimu mozku nasel Cabbage Cave.
    A na zaklade predchozi zkusenosti s Troskovickym rychtarem jsem se rozhodl pachateli skutek prominout.

Jen mi ted vrta hlavou, jestli mne to pozdeji kousne do zadku.
    Aby to nebylo neco ve stylu Spidermana, ze ten mnou usetreny milovnik zeleniny pozdeji nekoho zabije (nejspis otravi, a obet zemre na nezastavitelny prujem) a nebo zpusobi nejakou katastrofu, a ja si pak budu zas vycitat, ze jsem ho neudal.
    Ja uz ty hre nic neverim :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    CHOTOUCHOVAK: well... ja ho potkal dvakrat v ramci fast travel setkani. poprve jsem nemel jeste nalevelovaneho psovoda takze jsem vjel primo do jeho stredu s dvema lapky. "ten smejd cos mi prodal za padesat grosu..." atd.
    vlozil jsem se do toho, zachranil ho, on mi nabidl dobrou cenu, ja v ten momet mel prazdny mesec ktery jsem vysypal ve vesnici za uceni takze jsme se rozloucili.
    druhej fast travel event byl uplne stejnej. zas on a dva lapkove, ten samej dialog "ten smejd...". akorat ze ja zastavil diky varovani vorecha driv a byl jsem dal. a to chudaka stalo zivot protoze at jsem loadoval jak jsem loadoval, tak proste v momente kdy me uvideli nebo priletel prvni sip tak okamzite toho smelinare sejmuli.
    no, vysledkem je ze mam to jeho zbozi komplet z jeho mrtvoly a ani u toho neni cervena ruka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam