• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.

CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1

Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    BPB
    BPB --- ---
    BLOODRAT: jj..mam stažený uplně poslední beta drivery, nahodny objeveni tech frekvenci..na kterejch to dává relativne stavilne 620 khs je fajn..ale rad bych to jeste nejak potunil :), kazdopadne.. kdyz se pripojim na server..tak podle odevzdanecjh sharu to ukazuje cca 2160 khs/3..tedy cca 715 khs na kartu, ...tedy váhám..kolik to vlastne lidem dává..vic jak 700 na mineru ? a vic na serverech a nebo 700 na serverech jako mě ?..potom by bylo vsechno v cajku asi :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BPB: Hele, a máš tam vlastně poslední beta drivery?
    B3DA
    B3DA --- ---
    BPB: já bych řekl, že to závisí na různých věcech.. vždycky mi správně všechno ukazoval jen trixx do doby, než jsem odemknul a flashnul biosy, teďka mi mineři ukazujou to samý co trixx (dříve správně jen core a mem, vddc vždy na default -1.225V).
    podtaktování kontroluju teda od začátku spíš wattmetrem (a většinou podvoltování hashrate sníží, imho, ale výjimky jsem už potkal..)
    BPB
    BPB --- ---
    B3DA: nevěděl bys pls.. jak zjistit skutečný nataktování karet ? CGminer a jekejkoliv jinej miner ukazuje normalni voltáž karet (stejně tak CGWatcher..kterej bere data z mineru) , software ke kartám na taktování Trixx ukazuje voltáž, kterou zadávám do configu mineru ke spuštění..tedy to sedí..ale nevěřim tomu moc..nevidim žádnou velkou změnu a přitom podtaktování karet by mělo přinést kýženej výkon přes 700khs
    B3DA
    B3DA --- ---
    BPB: o tom watcheru to vím od tý doby, co mi přišlo že nastavený takty se vždycky někam hnuly po startu další těžby. on si, hajzl, pamatuje některý parametry od předchozího spuštění... od tý doby mám pro každý algo v řádce i to nastavení karty a no problem..
    na druhou stranu, watcher mi za to stojí, zachránil mi skrz monitoring a restarty už pár hodin těžby.
    BPB
    BPB --- ---
    BPB: objevil jsem skrytou kombinaci na který 280X jedou taky těch 630 khs scryptu a neni to tak brutalně nataktovany :) a sice: engine: 880/1200 a nebo 910/1200, tc: 8193, q 2, g 2, W 256. Taky jsem zjistil..že pokud člověk použíá CGWATCHER..tak ten automaticky dělá svůj vlastní config při spouštění minerů..a vkládá to tam pravděpodobně nějaký další parametry, který kazí hashrate...tedy.pokud nepoužiju cgwatcher config....a jen do kolonky frknu vlastní parametry....výsledek je lepší

Neni tam nějaká zákonitost..nedá se z těch frekvencí na kterejch to šlape vypočíst nějaká ještě lepší frekvence ? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    B3DA: Už taky. :-) Ale 30 minut mi to házelo neplatné heslo. No, teď ještě zjistit, jak to vlastně funguje... ale Coinex pořád nejde, jinde mi to prakticky nefunguje, tak to zkusím tam.
    B3DA
    B3DA --- ---
    BORGDOG: ale jo, normálně jsem tam.. ?
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    MRDAC_BEDEN: toe super, myslel sem, že to je nějaká globální proměnná a že neni možný jí jednoduše změnit, tak to můžu dát 7950 a 7970 k sobě konečně :)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    OTAVA: nic si z toho nedelej, ja zas dneska poslal do kopru vydelek z tezby za tejden do spatnyho forku, viz muj prispevek v bitcoin vlakne..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    To me tak neskutecne sere kdyz vidim jak pada diff na aurore a ja jsem zase jako obvykle zaseknutej v nejakym zasranym bloku kterej uz ma 200%.

Doprdele to bohda nebude abych chytil par bloku s nizky diffem, obvykle to dopocitam az uz je po vsem a nejakej zasranej multipool vystreli diff do oblak.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    BPB: to sa tim -g 2,2,2 je znama vec u cgmineru (3.7.2). u sgmineru uz funguje -g 2,2,2
    BPB
    BPB --- ---
    ok ok, timto koncim s Win7 a prechazim na Linucha :]

btw..prisel jsem na zajimavou vec.. pokud mam v configu udaj: -g 2,2,2 /jakoze pro tri karty/ ..coz jsem nekde zkopiroval.. tak se celej config nacte spatne a karty jedou jenom na jeden threat , u ostatnich udaju to ale funguje [engine, memory, gpu voltage...tam se daj parametry nastavovat indivuduelne pro kazdou kartu]

a potom...v cgmineru to spatne ukazuj Voltaze karet, a nejdou pres to nastavovat... musim to jet pres conf file a nebo pres TRIXX soft ke kartam
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    BPB: Já stejně nevim, co proti tomu linu máš, udělam ti hodinový školení, kde ti všechno vysvětlim a budeš si pak řikat, proč jsem to tam toho Krišňáka nenechal dát dřív :))

A hlavně to prostě jede, takhle vypadá 3 denní graf z ghash.io, ale jede to takhle furt prostě :)

BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    B3DA: Akorát lognout se tam nejde...
    BPB
    BPB --- ---
    MICA: velmi nerad...ale na ten scrypt asi budu muset :]
    MICA
    MICA --- ---
    BPB: Tak jedině zkusit linuch no
    BPB
    BPB --- ---
    MICA: me to az do 1190 Mhz [engine] zvysuje hasrate, pres 1200 to pada
    vectors...jj zkousel jsem i jinu numera: 0,1,2,3..vechno..zadna zmena, pravda je..ze powertune nema moc velkej vliv, leda tak na spotrebu cca
    KRISHNA: dik za tip, stahuju to..uvidim co pak.. problem u me neni..ze by to padalo..to me zatim netrapi..ale vono to vubec neslape, davam tomu par dni..a pak to cely rozslapu a nebo prodam :]
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    BPB: AMD_SDK (verze 2.9) a ADL_SDK (to je nějaká další knihovna), verze tušim 6.0, to je v celku důležitý. A těch ovladačů bych vyzkoušel víc, to dělá velký rozdíly. Mě nejlíp fungovaly 13.11, 13.12 už jsem měl menší hashrate.
    MICA
    MICA --- ---
    BPB: Hmm docela vysoký takty já jedu na 1080MHz (Maximální takt, kterej Radeon uvádí ve specifikacích). Vyší takty mi způsobovali snížení hash rate. Nemělo by bejt vectors na 1? Osobně u scrypt nenastavuju shaders a powertune mám na nule.
    BPB
    BPB --- ---
    KRISHNA: SDK ? ovladače nejnovější, nějaká pár dní stará beta verze, no nic..jdu misto scryptu těžit UTC třeba..to jede docela fajn, a pak budu přemejšlet..estli jit do flashnutí biosu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam