Tak jedna drobná "uživatelská recenze" k NXT. Stáhl jsem si ten zbrusu nový klient verze 0.8.13. Spuštění zdánlivě OK, ale při pokusu otevřít web rozhraní vyletí na hlavní adrese hláška "SSL-error
(Errorcode: ssl_error_rx_record_too_long)" Dle rady na fóru jsem zkusil další dvě adresy - na jedné to stejné, na druhé pro změnu Error 404. Fajn. Stáhl jsem si experimentální (v NXT-speaku zřejmě beta) verzi 0.9.1e. Ta se pro změnu nespustí vůbec, okno Javy jen problikne a zmizí. Podruhé fajn. Vrátil jsem se k tomu, co funguje, v mém případě verze 0.5.5. Spuštění v pořádku, ovšem až na "drobnost," že po zadání passphrase se objevilo jiné číslo adresy, než mělo (naposled jsem NXT-klienta zapnul asi před měsícem) a místo 1 NXT, co jsem tam měl laskavě darovaný Sarthem, mám najednou 0 NXT. Potřetí a definitivně fajn.
Podotýkám, že nepoužívám žádný nestandardní systém a Javu mám v poslední verzi.
Celkový dojem: Ty skvělé nové funkce v další verzi budou určitě zajímavé, pokud ovšem bude napřed dodělaná aspoň verze současná. A systém bez lokální wallet se jeví jako skvělý recept, jak přijít na buben a ani nevědět, proč.