VYHULENY_UFO: jistě, že ohřeje (dnes jsme to spustili a funguje to super!). samozřejmě je to primárně placenej hosting nejen pro BTC - viz
http://www.spoje.net/servery/housing/ (akorát, že to je starej ceník, musíme ho aktualizovat, ceny v Břevnově vychází i poněkud nižší ale nejmenší formát je 1U)
ten mining stejně není moc dlouhodobá záležitost, vzhledem k zastarávání toho hardwaru. vidím to na záležitost třeba na tenhle podzim a zimu.. pak se datacentrum postupně zaplní normálními klienty, a přes léto bude tepla přebytek.
nabídka pro minery je vysloveně typu "mám starší železo, pro který se mi už nevyplatí při dnešním kurzu platit elektřinu". (viděl bych to na některý z těch cca 800W rackových bastlů). tzn. mě naskáčou na účtě nějaký drobný BTC fufníky dle dohody .. a miner ke mě dá jen něco, co by se mu doma stejně jen zbytečně povalovalo nebo by to hodil na aukro.
tem kurz jsem uvedl obráceně, ale princip je zjevný: na úhradu elektřiny vykoupím část vytěžených BTC naopak třeba za 200%, 300% možná 500% tržní hodnoty (cenu elektřiny budem brát jaká je běžně koncová pro domácnosti a bez chlazení, protože to jak jsem řekl pro mě není náklad).
takže příklad, elektřina pro 800W miner by mohla stát např. 1728 Kč měsíčně? to dělá při současně průměrné tržní cene třeba 0.144 BTC. Mě ale za uhousování toho mineru bude stačit nájem třeba jen (dejme tomu) např. 0.05 BTC za měsíc (ale samozřejmě přijmu nejvyšší nabídku).
zajímá mě, čistě jen pro tu legraci, jestli k tomu dojde (tedy mj. i jak moc je složitost nadsazená nad současnou tržní hodnotu)