• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    MORPHLER: OK, díky. Počkám až dorazí risery.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALCZ: hele rada pro tezbu je mit to na napajenych riserech, a tedy asi i nepouzivat sli (na riserech by to ani neslo). v biosu asi pokud mozno gen 3. jinak se s tim viditelne budes trapit tak jak se trapis. proc by to melo jit i tak, jak popisujes ty ja resit nehodlam, i kdyz muzes mit pravdu, teorie je vsak u tezby na nic.
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    MORPHLER: Ta deska (ASRock Z270 Gaming K6) podporuje 3x Cross-fire / SLI. Ty sloty jsou fyzicky x16 - nevím přesně co znamená ten popis "PCIe x16 @ x8 1.1" .. to druhý x8? Ty karty jsou napájený přes vlastní konektor ke zdroji (Corsair 1200W). To snad není proudem, ne? GPU-Z říká je PerformanceCap je u všech stejně VRel, VOp - což je počítám správně.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ZVIRATKO: no jelikoz se pri tezbe muze odpalit i sama karta, proste jen proto ze jede a jde pres ni nonstop treba 200W, napajecich kaskad na kartach jsem videl horet uz dost, stejne jako modularnich napajecich kabelu priskvarenych k portum, tak nevidim nejmensi duvod proc by se prehnanym prutokem proudu pres MB nemohl nekdy odpalit i ten. pravda, moc se to nestava, pac neznam skoro zadneho tezare, co by se snazil rvat vice nez 2 karty primo do MB a ne do napajenych riseru, osobne nemam primo v desce nikde vice nez jednu kartu.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MORPHLER: to by se IMO nemelo nikdy stat, ta deska rekne grafice ze si ma vzit vic po konektoru, pokud nemuze tak se teoreticky muze zpomalit (coz by mohlo byt to co vidi)
    ale rozhodne by to nemelo nic odpalit
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PALCZ: to jsou nejaky nesmyslny kombinace, pcie gen3 x4 ma vyssi propustnost nez pcie x8 gen1
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALCZ: kdyz ta deska neumi vic nez jednou 16x, tak rozhodne tohle risery vyresi. moje rada je prestan si s tim takhle hrat (=davat karty, co potrebuji napajeni i pres 70W z desky pres celou 16x sbernici do 4x a 8x slotu, kde ani fyzicky nejsou kontakty pro tu kartu) nez si odpalis MB (pres kterou ted tahas i pres 200w, jestli tam mas 3 karty.. teda snazis se, ale ona jim to proste to nedava).
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    ZVIRATKO: GPU-Z:
    Karta 1: PCIe x16 @ x8 1.1 ... ~ 19 MH
    Karta 2: PCIe x16 @ x8 1.1 ... ~ 19 MH
    Karta 3: PCIe x16 @ x4 3.0 ... ~ 12 MH

    ... zaboha tu třetí nemůžu dosta vejš. Stejný karty, stejný nastavení. Když prohodím HW, chová se to stejně, třetí pozice je pomalá.
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    ZVIRATKO: Jasně. Tak já si dement pletu šířku PCI-e s verzí specu 1.0/2.0/3.0 ... sorry. (Fakt potřebuju pomoct. ;)) --> teda hashrate ovlivňuje to v jakým specu to jede - 1/2/3.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PALCZ: gen1 nema nic spolecnyho s sirkou pcie, jinak receno nech tam rozhodne gen3
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    ZVIRATKO: Hehe, no to já taky, kdybych o něm nevěděl úplný kulový ;).
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    MOR
    MORPHLER: Ne ne, mám je v x16 pozicich (na risery čekám) - deska umí x16-nic-nic, x16-x8-nic nebo x8-x8-x4. Při třech kartách jsou první dvě oseklý na ~19 MH/s a třetí na ~12 MH/s. Experimentuju s tím tak, že všechny nastaví na Gen1 v biosu. Myslíš, že ty risery něco změní? Díky.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PALCZ: predevsim bych pouzil linux :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALCZ: to mas jako karty primo v desce v jinych nez 16x pci-e? to fakt nikdo neresi, protoze to nikdo nedela, protoze tam ty karty proste nepatri. pouzivaji se risery a to jeste napanjene. o kolika kartach se na tu jednu desku bavime?
    PALCZ
    PALCZ --- ---
    Stavím první ETH mining rig. Má někdo zkušennosti s těžením Etherea na NVIDIA (970) + Z270 chipsetu, Win 10? Mám problém s PCI-E rychlostí sběrnice - omezuje mi rychlos těžení - na x16 ~21 MH/S, na x8 ~19MH/s, na x4 ~12MH/s, na x1 6MH/s.

    Zkusil jsem milion věcí (drivery, jiný verze OS, proházet karty, atd. atd.), je mu jedno kolik je tam karet, jesti CUDA nebo OpenCL, jaký miner (ethminer, ccminer, claymore miner,...), update biosu, reinstall driverů chipsetu,... Naprosto nerozumím tomu, proč to rychlost sběrnice limituje. Na netu kolem toho ticho všude - nikdo tenhle problém.

    Nesetkal jste se s tím někdo? Nápady? Předem díky moc!
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MARTIN22: pokud oba pooly nabizej PPS tak je to celkem jedno a jde jen o to kolik si z toho vezmou. Pokud nabizej PPLNS tak krome toho kolik si z toho vezmou zalezi na "stesti" toho poolu - u velkyho poolu budes mit vydelek mnohem bliz k prumeru, zatimco u maleho poolu to muze byt o hodne vic nebo o hodne min (ale dlouhodoby prumer bude stejny).
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: aha, dik za info.
    MARTIN22
    MARTIN22 --- ---
    Je lepší těžit na velkém poolu jako je flypool nebo na menším jako je například slushpool?
    URZA
    URZA --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    GONDAR: jenom bacha na riziko zablokování účtu (pokud ti na to přijdou). používat pro nabíjení Revolut karty jinou předplacenku (třeba Bitwalu, nebo Bitpay) je proti pravidlům jejího užití.
    SCIFI
    SCIFI --- ---
    B3DA: na Bitfinexu i na Krakenu si generujes sam depozit adresu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam