• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    URZA: hele ses si jistej ze supportmxr nekrade hashrate? minergate ukazoval +- to co hlasej mineri, na supportxmr mam rozhodne min (se stejnym minerem i s jinym)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HCX: to je tezba na spekulaci dlouhodobyho rustu, kdyz drzis, ja mam taky par bitcoinu, ktery mi vytezily 4 tezitka pred 3-4rokama a kazdy stalo 150$, realny fakt byl takovy, ze investice do hw se zaplatila za 2-3mesice tezby pri tehda aktualnim kurzu btc/usd, cokoliv dal byl profit, ano ted zpetne vzato velky :D
    HCX
    HCX --- ---
    VYHULENY_UFO: ano ale bitcoin se netezi, ale litecoin se tam vyplati podstatne lepe.. a tedka se 3x zvedla hodnata coinu takze tezeni jich samotnych pomoci asic mineru se taky posunulo.. tak pisou ze davaji 500mh/s (i kdyby davali 400) porad je to profit nejakych 700 dolaru mesicne..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: minery od bitmain
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HCX: tezil jsem bitcoin asic jednotkama 3 roky, tak nejakou realnou predstavu mam.
    HCX
    HCX --- ---
    VYHULENY_UFO: nezda se mi ze to je pro pitomce.. zarizeni se vsim vsudy stoji 40k a podle tabulek vypoctu i po odecteni z elektriny pri soucasnem stavu ceny a obtiznosti vytezi 23k kč za mesic.. to se mi zda velice slusne
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    prosim, nemel by nekdo na pujceni do zitrka 1x to 16x pcie riser (praha) ? byl bych tam do 30min, vratil zitra kdykoliv/vecer (pripadne cela operace zitra)...muzu treba odsypat pytlik lnenych+slunecnicovych seminek, liskovych orechu vyloupanych, burskych orisku vyloupanych, sypaneho kokosu...;D

    (jde o to, ze se pokousim rozjet stary comp s q6600 na gigabyte ga-965p-ds4...ma dva 16x sloty, druhy je jen 1x a sdileny s dalsimi tremi pci1x...tedy zda mi to pojede nebo ne a chtel bych to zmaknout rozchodit pred dovolenou.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Largest Bitcoin Farm In Russia Earns Millions Of Dollars Each Month On A Secret Location – Slavorum
    https://www.slavorum.org/...arm-in-russia-earns-millions-of-dollars-each-month-on-a-secret-location/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HCX: je. akorat musis najit pitomce, kterej ho koupi.
    REASON
    REASON --- ---
    CUBBA: alebo to otoc na hushcoin :D
    CUBBA
    CUBBA --- ---
    GONDAR: co se ETH tyce, tak jeho difficulky se zvedla za posledni mesic o 100%, takze tech 5% tydne co sis dal do kalkulacky te navede aby do toho sel. Co jsem sledoval, tak za posledni tyden to bylo 20%. Ja jdu dneska vratit karty po tydnu alze zpet.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    difficulty probiraji tady (a tam odtud je link na ten kalkulator):
    Newcomers: Stop using A Basic ethereum mining profitability calculator. : EtherMining
    https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/6jqo4f/newcomers_stop_using_a_basic_ethereum_mining/
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TODZO: ok, thnx. jeste jsem hledal neco, co zapocitava zvysujici se difficulty. nasel jsem tohle:
    Etherum(ETH) Mining Calculator
    http://cryptowizzard.com/eth-mining-calculator/

    ...skoda, ze je jenom na eth. no ale kdybych to bral podle toho (a tezil teoreticky jen eth), tak za cely rok 1070 vydela na eth za moje porizovaci ceny 7000kc (za 11k) a 1080ti 2000kc (za 17k), tedy v podstate nic;] a to musim do patku rozhodnout nakup tech 3x1080ti..no pekny;/ ;]
    HCX
    HCX --- ---
    Dobrý den,

    chtěl jsem se zeptat jestli je legální prodej mineru (asic) v České republice. Jako že já koupil miner a ted ho chci prodat. Celkove kolem teto kryptomeny nevim jak to je s legalitou nebo ne.

    Děkuji za vaše odpovědi
    TODZO
    TODZO --- ---
    GONDAR: pro nvidi 1070 vypadá žebříček profitability takto: https://goo.gl/zjmize
    TODZO
    TODZO --- ---
    GONDAR: rozhodování nechávám na nicehashi
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    TODZO: bitwala v kombinaci s revolutem skvely, diky za tip. bitcoinmat fee vychazi kolem 10% (kdyz prepocitam jejich nakupni cenu btc na aktualni cenu).
    EasyCoin - Nová objednávka prodeje za hotovost
    https://www.easycoin.cz/express_orders/new/sell/cash

    mohu se zeptat, podle ceho kazdy den rozhodujes, co je prave nejvhodnejsi tezit ? (current profit/profitability 24h/3days/7days).
    WhatToMine - Crypto coins mining calculator. Bitcoin Ethereum Zcash X11 Blake
    https://whattomine.com/
    TODZO
    TODZO --- ---
    GONDAR: nechce se mi věřit že by rozdíl v profitabilitě byl až 20%... imho to je dáno způsobem jakým nicehash a proudminers aktuální profitabilitu vypočítávají... ke kalkulačce na proudminers se mi nepodařilo doklikat, takže jsem si to vypočítat nezkoušel.

    za poslední týden mi moje nvidie 1070 zcash prakticky netěžily, protože mnohem profitabilnějším algorytmem byl lbry.

    co se těch karet týče, tak vytěžené kryptos nemám v plánu nějak brzy utrácet, v tomhle ohledu jsou pro mě dlouhodobou investicí... btc naskakují pomalu a je škoda je rozzředit ve feečkách.

    pro platbu bitcoiny z trejdování používám kombo bitwala & mobi.me & revolut, způsob jak to funguje je hezky shrnutý tady: https://medium.com/bitperia-stories/jak-v-ceske-republice-koupit-za-kryptomenu-cokoliv-fbc23ce2ecee

    těch anonymních karet jako ubiq je více, ale buď jsou spárované s tvojím telefonním číslem a nebo je měsíční limit pro výběr a platbu hoooooodně omezený.

    možná jednodušší je posílat si btc z těžby přímo do svoji peněženky v mobilu a ty si pak měnit za hotovost v bitcoin automatu. nevím sice jaké tam jsou přesně feečka, ale aspoň člověk není omezený 200 euro měsíčním limitem jak to u těch karet bývá.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    tak jsem se kvuli tomu nedavnemu 30-40% propadu u nicehashe pustil do zkoumani alternativ..ja tusil, ze s tlacitkem "start" si nevystacim;]...prosim mistni matadory o reflexi, jestli neco nepocitam blbe:

    ===============================================
    gtx1070 mi dela na EWBF zcash nvidia mineru 480sols/s, suprnova pool.

    tech 480sols zadam sem (spolu s cenou elektriky a spotrebou compu):
    Crypto Mining Tools
    http://proudminers.com/tools.html

    ...a vypadne mi z toho aktualni predikce, kolik to vydela za mesic. pouziva tu nekdo tuhle proudminers kalkulacku a pocitam to spravne ? protoze mi z toho leze o dolar vic nez z nicehashe (tedy z EWBF aktualne $4)...coz je hned veselejsi. ale to se asi kvuli povaze nicehashe (a jeho fee) da ocekavat (?).

    ===============================================
    a druhy dotaz: rad bych se vyhnul zavislosti na kurzu btc+moji bance a chtel bych mit moznost natezene altcoins rovnou vybrat v jakemkoliv bankomatu (tedy bez protazeni nejdrive pres btc a bankovni ucet). jsem v procesu zadosti o bitwala kartu (uz maji take moznost tu debit kartu nabijet altcoiny). ted jsem ale narazil na uquid, ktera se vlastnostmi zda idealni:
    Altcoin Debit Card | Make Everything Simple
    https://uquid.com/altcoin-debit-card
    "World's first issue debit card reloadable with more than 40 cryptocurrencies including Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Monero, Dash, Augur, MaidSafeCoin, Steem, Dogecoin and more."

    ...proste by si na ni clovek poslal to co natezi (zcoin/eth...) a pak to v atm vybral. je mi teda divny, ze oproti ty bitwala karte nechteji zadej proof:
    "No ID or credit check to obtain a debit card"

    fees:
    ATM Transaction International 3%, $1 mesicne, $3 atm vyber.

    jestli koukam spravne, tak bitwala karta to ma podobne, akorat ATM Transaction International pevnych 2.75 euro.

    = na male vybery/platby uquid kartu (3%+3%)
    = na velke vybery bitwala (2.75e+3%)

    mozna ale nekdo z vas uz pouziva nejake elegantnejsi/levnejsi reseni (fees z wbtcb.com pri vyberu z bitcoinmatu/na pobocce jsem zatim nezkoumal/nenasel)
    LUCKY_BASTARD
    LUCKY_BASTARD --- ---
    LUCKY_BASTARD: Už to těží, opencl.dll z nějakých starších driverů to vyřešil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam