• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SDN33: dej to sem, prevezmou si te nyxi miliardari typu koudy...

    [ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency ]
    SDN33
    SDN33 --- ---
    čau, snad nejsem OT. Koupím BTC za cca 6ooo,-KČ.
    Dík. Případně do zpráv.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    DUDEL: ty vypocetni drivery jsem zrovna odinstaloval, nefungoval s nima ani kopacek, ani dalsi soft jako photoshop ap. Pameti mam Hynixy, po switchi se mrknu, snad tam bude, dik:).
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    CHILDINTIME: afterburner pise 100W
    cely komp ked to tazi pise zo zasuvky nejakych 250W cca (desktop)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    DUDEL: mas nejak (aspon priblizne) zmereny odber ty saphhire 580 pri +- 30mh/s prosim?
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    SHINIGAMI: ja mam sapphire 580 a tiez som mal mizerne hodnoty na zaciatku
    ale kombinacia hentie beta drivery. plus dobry bios a 1300/2250 mi dava az 31.8 (max)
    treba checknut ci mas hynix alebo samsung memory. podla toho skusit stiahnut bios alebo si to sam upravit...
    na flashovanie dufam ze mas na karte taky maly switch ktory ti prepina ktory bios nabootuje. ked mas iba jeden tak je to mierne nebezpecne... :)
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    PALEONTOLOG: Budeš vítán. Napíšu do pošty.
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    SHINIGAMI: Přes ATIflash si originál nejdřív zálohuješ, takže ho tam pak můžeš případně dohrát zpátky
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    PIGMAN: To bych i chtel, dik;) A co je tam pomemene? Vyladeni casovani nebo i neco primo na karte? Btw. da se v pripade, ze to clovek potento, nejak vratit k def. biosu nebo tak neco?
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    SHINIGAMI: Když budeš chtít, mám přímo BIOS se kterým to bez taktování dá 29MH/s, když vyženeš paměti na 2250 tak 30-31. S gpu jsem nehýbal, byly pak méně stabilní
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    PIGMAN: MORPHLER: Dik, zkusim jeste ten driver. V BIOSu jsem tam pouzil nastaveni, co nabizi ten editor jako optimalni pro dotycne pameti, pak jsem z toho dostal tech 25, s tim ze pameti vytaktovany na 2250, gpu na 1250. A pak si clovek nekde precte, jak nekdo kope 30 s gpu na 1100 :).

    Btw. na tech aerusech je neco spatne/ochcany? Ja si ji kupoval, protoze mela vicemene nejmensi spotrebu z tech 580.
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    SHINIGAMI: u Aorusu je opravdu potřeba přehrát BIOS jinak to víc nedá. Já mám teď přehraný BIOS, trošku nataktovanou paměť a na win + ETH claymore miner dává cca 30-31MH/s + teda nainstalovaný ovladače co píše MORPHLER
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SHINIGAMI: 580ky nemam, ale mam dost 480 a to je stejny cip.. bez preflashovani gpu biosu to dava kolem tech 25, s cca 29... za me normal... plus teda jestli jedes win a eth, tak existuje verze ATI driveru, ktera resi zpomalovani tezby kvuli velkemu DAGu, tak mozna ti s tim trochu zhybe to: https://support.amd.com/...are-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspx
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Lamerska otazka, zkusil jsem rozjet tezeni etherea na svy novy aorus 580 8GBm, vicemene na zkousku, co toda, a Claymore mi hlasi nejakych 19MHash v defaultu, po poladeni jsem ji vykopal na 25, ale proti clankum z netu porad zoufale malo. Cim to muze byt? Nezmenilo se neco v posledni dobe, ze by padla vyteznost?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SABICZECH: já mám výhled umístit něco ve skladech, ale nechávám to firmu řešit 1/4 roku a už mě to nebaví. do housingu bych se nasral, jak by to šlo. ASICy. plánuju pořídit E9
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: to mi přijde zajímavější varianta, že vytipujete 2 hw minery (1 levnější - ANTMINER S7, druhý dražší - ANTMINER S9), do kterého mohou investoři vložit peníze a umístit u vás. Ať tam nemáte změť desítek různých minerů a dobře se vám počítá měsíční provoz. Investor by nakoupil X stejných minerů, umístil u vás a jen platil měsíční poplatek (elektřina + dohled).
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    MIKE23: Pokud si k nám dáš miner, tak za 1000kč dostaneš primárně 526 kWh el. energie. což při spotřebě 1,3kW vyjde bratru na 17 dní provozu. Co vytěžíš je tvoje samozřejmě. Objekt je sám o sobě zabezpečen, má 24h provoz, farma bude pojištěná atd. Poplatek bude formou "nájmu" a v tom bude úplně všechno - my ti budeme pronajímat flek, co si těžíš atd zůstává na tobě.
    MIKE23: Asi nerozumím, jednorázově můžeš přispět do vlastního mineru a těžit si u nás nebo u sebe doma. Já nechci vlastnit jeden miner jen z 90%, nedává to podle mě smysl. Jestli chceš dovalit milion, tak si těch minerů kup 26 a užívej si krásné ceny za ele u nás. Možná časem bude varianta, že se o to budeme komplet starat, vybírat nejvhodnější coin k těžbě etc a ty budeš platit třeba 10% z těžby, ale to není momentálně na stole. Máme předjednaného zaměstnance z teplárny, který by za drobnou taxu mohl dělat jednoduché věci jako hard reset atd.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    OTAZKAKONCE: při elektřině zadara je návratnost cca 6 měsíců ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTAZKAKONCE: pokid jsou vyprodany antminery tak zkus treba objednat Ebit E9, roi 1/3roku
    TODZO
    TODZO --- ---
    OTAZKAKONCE: máš-li levnou elektřinu a hodláš-li v číně strávit aspoň půl roku, tak do toho určitě jdi. pochytáš nové skilly v samotném epicentru miningu, což může otevřít nové možnosti, kor pokud si v nějakém regionu s přebytkem elektřiny, kde je koncentrace farem největší. ceny hw jsou cca o třetinu levnější. ROI bys mohl mít do půl roku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam