• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SHINIGAMI: 580ky nemam, ale mam dost 480 a to je stejny cip.. bez preflashovani gpu biosu to dava kolem tech 25, s cca 29... za me normal... plus teda jestli jedes win a eth, tak existuje verze ATI driveru, ktera resi zpomalovani tezby kvuli velkemu DAGu, tak mozna ti s tim trochu zhybe to: https://support.amd.com/...are-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspx
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Lamerska otazka, zkusil jsem rozjet tezeni etherea na svy novy aorus 580 8GBm, vicemene na zkousku, co toda, a Claymore mi hlasi nejakych 19MHash v defaultu, po poladeni jsem ji vykopal na 25, ale proti clankum z netu porad zoufale malo. Cim to muze byt? Nezmenilo se neco v posledni dobe, ze by padla vyteznost?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SABICZECH: já mám výhled umístit něco ve skladech, ale nechávám to firmu řešit 1/4 roku a už mě to nebaví. do housingu bych se nasral, jak by to šlo. ASICy. plánuju pořídit E9
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: to mi přijde zajímavější varianta, že vytipujete 2 hw minery (1 levnější - ANTMINER S7, druhý dražší - ANTMINER S9), do kterého mohou investoři vložit peníze a umístit u vás. Ať tam nemáte změť desítek různých minerů a dobře se vám počítá měsíční provoz. Investor by nakoupil X stejných minerů, umístil u vás a jen platil měsíční poplatek (elektřina + dohled).
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    MIKE23: Pokud si k nám dáš miner, tak za 1000kč dostaneš primárně 526 kWh el. energie. což při spotřebě 1,3kW vyjde bratru na 17 dní provozu. Co vytěžíš je tvoje samozřejmě. Objekt je sám o sobě zabezpečen, má 24h provoz, farma bude pojištěná atd. Poplatek bude formou "nájmu" a v tom bude úplně všechno - my ti budeme pronajímat flek, co si těžíš atd zůstává na tobě.
    MIKE23: Asi nerozumím, jednorázově můžeš přispět do vlastního mineru a těžit si u nás nebo u sebe doma. Já nechci vlastnit jeden miner jen z 90%, nedává to podle mě smysl. Jestli chceš dovalit milion, tak si těch minerů kup 26 a užívej si krásné ceny za ele u nás. Možná časem bude varianta, že se o to budeme komplet starat, vybírat nejvhodnější coin k těžbě etc a ty budeš platit třeba 10% z těžby, ale to není momentálně na stole. Máme předjednaného zaměstnance z teplárny, který by za drobnou taxu mohl dělat jednoduché věci jako hard reset atd.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    OTAZKAKONCE: při elektřině zadara je návratnost cca 6 měsíců ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTAZKAKONCE: pokid jsou vyprodany antminery tak zkus treba objednat Ebit E9, roi 1/3roku
    TODZO
    TODZO --- ---
    OTAZKAKONCE: máš-li levnou elektřinu a hodláš-li v číně strávit aspoň půl roku, tak do toho určitě jdi. pochytáš nové skilly v samotném epicentru miningu, což může otevřít nové možnosti, kor pokud si v nějakém regionu s přebytkem elektřiny, kde je koncentrace farem největší. ceny hw jsou cca o třetinu levnější. ROI bys mohl mít do půl roku.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Čau, mám dotaz. Aktuálně žiju v Číně a mám levnou, téměř zdarma elektřinu, má pro mě smysl si koupit nejakej hardware? Je ta návratnost v řádu let či měsíců?
    Díky, jsem v tomhle newbie.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: A ještě jeden dotaz. Přemýšlel jsi o výši jednorázového příspěvku do těžícího HW? Něco jako podíl na mining farmě.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: jo, ale chce to modelový příklad. Když ti dám třeba 1000 Kč měsíčně, co od toho získám?
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Ahoj, ne tak dávno se tu řešila mining nabídka v prostorách vodní ele, sice to nějak usnulo, nebo možná to vyvolení řeší někde jinde, nevím. Každopádně jsem se s kamarádem rozhodl inspirovat a když to řeknu zkráceně sehnali jsme prostor za krásný nájem ve stávající teplárně (ano není to zelené) v jižních čechách a hodláme tam udělat vlastní mining farmu. Minulý týden jsem se sešli s jednatelem a ten nám vyloženě z kryptonadšení nabídl prostory (místnost cca 14x12), support ohledně přivedení hlavního kabelu, rezerovaný výkon 0-1000kW bez nutnosti minimálního odběru, cenu za kWh 1,9kč (+-).

    Plán máme následující:
    - je to teplárna a hlavně přes léto se tam dost práší, tedy chytře navrhnout prostory (asi sdk + izo) a vyřešit chlazení (dvě varianty: 1-nasávat z venku a řešit filtry nebo 2-mít uzavřený okruh a chladit splitovou jednotkou), tento týden se sejdu s borcem přes chlazení a tak budu potom chytřejší
    - pláujeme začít 10ks S9 (+ x kamarádů a jejich equip), ale nevidíme důvod proč ten prostor nenabídnout ostatním co by tam chtěli přesunout svojí těžbu-bude třeba dořešit legal věci, ale proběhlo i první jednání s právníkem a něměl by to být složitý problém to zasmluvnit - nemůžeme ofiko obchodovat s ele
    - teoreticky můžeme sežrat celej ten 1mW, ale myslím, že narazíme na limity prostoru a chlazení, internet je tam dle majitele 100mb - kdyžtak přivedeme vlastní, t-mobile teď má neomezený LTE modem a signál je tam OK

    Mám několik otázek:
    -Měl by někdo zájem se připojit? Cenu počítáme jako spotřeba ele + poplatek jako podíl na nájmu a ostatních věcech - internet, sdk kce, kabeláž, regály, chlazení etc. - myslím pár stovek, uvidíme kolik nás bude.
    -Má někdo zkušenosti s podobným projektem? Jde mi hlavně o tipy jak nejlíp koncipovat vnitřní uspořádání kvůli proudění vzduchu a samo klidně jakýkoliv rady co nás někam posunou.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    KRISHNA: Prej "se dvěma jsme jednou nastartovali auto" no tyvole :D
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Mám tu kdyžtak nějaký serverový zdroje, 1200W, se dvěma jsme jednou nastartovali auto, ani nejsou moc hlučný.

    Cena 1500,-/ks kdyby měl někdo zájem.

    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    SOONIC: me to taky zajima prosim
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROCCO: Jak namluvíte investory na ROI ? Nebo budou karty s 50% slevou pro účastníky ? Kdo tady kryje nákup grafických karet za 100+mega ? Vnes nám prosím do toho trochu světla..
    ROCCO
    ROCCO --- ---
    pripadne v utery se stavte v brne https://www.facebook.com/events/297825120722289/
    ROCCO
    ROCCO --- ---
    budeme delat objednavku karet(vegy) na leden/unor primo z tovarny 10 000+ kusu, pokud byste nekdo se chtel pridat do objednavky, dejte vedet.. delame i takovej sranda DIY elearn, tak piste tam kdyztak www.tezenikryptomen.cz
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MIKE23: Prosím Tě, kolik kH/s Ti dělají ty Vegy na CryptoNight?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam