• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    PALEONTOLOG: Budeš vítán. Napíšu do pošty.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SABICZECH: já mám výhled umístit něco ve skladech, ale nechávám to firmu řešit 1/4 roku a už mě to nebaví. do housingu bych se nasral, jak by to šlo. ASICy. plánuju pořídit E9
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: to mi přijde zajímavější varianta, že vytipujete 2 hw minery (1 levnější - ANTMINER S7, druhý dražší - ANTMINER S9), do kterého mohou investoři vložit peníze a umístit u vás. Ať tam nemáte změť desítek různých minerů a dobře se vám počítá měsíční provoz. Investor by nakoupil X stejných minerů, umístil u vás a jen platil měsíční poplatek (elektřina + dohled).
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    MIKE23: Pokud si k nám dáš miner, tak za 1000kč dostaneš primárně 526 kWh el. energie. což při spotřebě 1,3kW vyjde bratru na 17 dní provozu. Co vytěžíš je tvoje samozřejmě. Objekt je sám o sobě zabezpečen, má 24h provoz, farma bude pojištěná atd. Poplatek bude formou "nájmu" a v tom bude úplně všechno - my ti budeme pronajímat flek, co si těžíš atd zůstává na tobě.
    MIKE23: Asi nerozumím, jednorázově můžeš přispět do vlastního mineru a těžit si u nás nebo u sebe doma. Já nechci vlastnit jeden miner jen z 90%, nedává to podle mě smysl. Jestli chceš dovalit milion, tak si těch minerů kup 26 a užívej si krásné ceny za ele u nás. Možná časem bude varianta, že se o to budeme komplet starat, vybírat nejvhodnější coin k těžbě etc a ty budeš platit třeba 10% z těžby, ale to není momentálně na stole. Máme předjednaného zaměstnance z teplárny, který by za drobnou taxu mohl dělat jednoduché věci jako hard reset atd.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    OTAZKAKONCE: při elektřině zadara je návratnost cca 6 měsíců ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTAZKAKONCE: pokid jsou vyprodany antminery tak zkus treba objednat Ebit E9, roi 1/3roku
    TODZO
    TODZO --- ---
    OTAZKAKONCE: máš-li levnou elektřinu a hodláš-li v číně strávit aspoň půl roku, tak do toho určitě jdi. pochytáš nové skilly v samotném epicentru miningu, což může otevřít nové možnosti, kor pokud si v nějakém regionu s přebytkem elektřiny, kde je koncentrace farem největší. ceny hw jsou cca o třetinu levnější. ROI bys mohl mít do půl roku.
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Čau, mám dotaz. Aktuálně žiju v Číně a mám levnou, téměř zdarma elektřinu, má pro mě smysl si koupit nejakej hardware? Je ta návratnost v řádu let či měsíců?
    Díky, jsem v tomhle newbie.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: A ještě jeden dotaz. Přemýšlel jsi o výši jednorázového příspěvku do těžícího HW? Něco jako podíl na mining farmě.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    SABICZECH: jo, ale chce to modelový příklad. Když ti dám třeba 1000 Kč měsíčně, co od toho získám?
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Ahoj, ne tak dávno se tu řešila mining nabídka v prostorách vodní ele, sice to nějak usnulo, nebo možná to vyvolení řeší někde jinde, nevím. Každopádně jsem se s kamarádem rozhodl inspirovat a když to řeknu zkráceně sehnali jsme prostor za krásný nájem ve stávající teplárně (ano není to zelené) v jižních čechách a hodláme tam udělat vlastní mining farmu. Minulý týden jsem se sešli s jednatelem a ten nám vyloženě z kryptonadšení nabídl prostory (místnost cca 14x12), support ohledně přivedení hlavního kabelu, rezerovaný výkon 0-1000kW bez nutnosti minimálního odběru, cenu za kWh 1,9kč (+-).

    Plán máme následující:
    - je to teplárna a hlavně přes léto se tam dost práší, tedy chytře navrhnout prostory (asi sdk + izo) a vyřešit chlazení (dvě varianty: 1-nasávat z venku a řešit filtry nebo 2-mít uzavřený okruh a chladit splitovou jednotkou), tento týden se sejdu s borcem přes chlazení a tak budu potom chytřejší
    - pláujeme začít 10ks S9 (+ x kamarádů a jejich equip), ale nevidíme důvod proč ten prostor nenabídnout ostatním co by tam chtěli přesunout svojí těžbu-bude třeba dořešit legal věci, ale proběhlo i první jednání s právníkem a něměl by to být složitý problém to zasmluvnit - nemůžeme ofiko obchodovat s ele
    - teoreticky můžeme sežrat celej ten 1mW, ale myslím, že narazíme na limity prostoru a chlazení, internet je tam dle majitele 100mb - kdyžtak přivedeme vlastní, t-mobile teď má neomezený LTE modem a signál je tam OK

    Mám několik otázek:
    -Měl by někdo zájem se připojit? Cenu počítáme jako spotřeba ele + poplatek jako podíl na nájmu a ostatních věcech - internet, sdk kce, kabeláž, regály, chlazení etc. - myslím pár stovek, uvidíme kolik nás bude.
    -Má někdo zkušenosti s podobným projektem? Jde mi hlavně o tipy jak nejlíp koncipovat vnitřní uspořádání kvůli proudění vzduchu a samo klidně jakýkoliv rady co nás někam posunou.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    KRISHNA: Prej "se dvěma jsme jednou nastartovali auto" no tyvole :D
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Mám tu kdyžtak nějaký serverový zdroje, 1200W, se dvěma jsme jednou nastartovali auto, ani nejsou moc hlučný.

    Cena 1500,-/ks kdyby měl někdo zájem.

    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    SOONIC: me to taky zajima prosim
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROCCO: Jak namluvíte investory na ROI ? Nebo budou karty s 50% slevou pro účastníky ? Kdo tady kryje nákup grafických karet za 100+mega ? Vnes nám prosím do toho trochu světla..
    ROCCO
    ROCCO --- ---
    pripadne v utery se stavte v brne https://www.facebook.com/events/297825120722289/
    ROCCO
    ROCCO --- ---
    budeme delat objednavku karet(vegy) na leden/unor primo z tovarny 10 000+ kusu, pokud byste nekdo se chtel pridat do objednavky, dejte vedet.. delame i takovej sranda DIY elearn, tak piste tam kdyztak www.tezenikryptomen.cz
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MIKE23: Prosím Tě, kolik kH/s Ti dělají ty Vegy na CryptoNight?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROMANICAK: otazka je, jestli uz bezi mainnet, posledni vyjadreni na blogu trezoru je:

    https://blog.trezor.io/trezor-statement-on-bitcoin-gold-fork-78cebc0532c7
    I need access to BTG immediately, how do I do that?

    UPDATE: BTG mainnet is not live yet. There is no way to access your BTG at the moment.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    November 12, 2017 – 7:00 PM (19:00 UTC)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam