• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: btw na alze dosly :) ale maji je tam o par stovek draz v 4GB, coz by mohlo jeste trochu pomoct
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    B3DA: XFX Radeon RX 560 2GB Core Edition True OC Single Fan
    B3DA
    B3DA --- ---
    MORPHLER: ktery konkretne pls?
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    Pokud nekdo planujete GPU rig, nabizim zaklad se slusnou slevou - tezil jsem asi 2 mesice pouze s jednou kartou (kvuli nedostupnosti karet), nakonec jsem to zabalil uplne a lezi mi to nevyuzite doma.

    [ OFFERINGNABÍZÍM: Zaklad pro Herni PC / Mining rig / Praha / 11000 CZK ]
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    ROMANICAK: no ja pouzivam simpleminig to je linux a ten se spravuje vzdáleně na tom běžícím stroji nic neuděláš.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROMANICAK: tam bych si spis polozil otazku, jak bezpecny je ten miner, ke kterymu se ti ten cinan vzdalene pripojil.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PEPPE_LOPEZ:
    Tak menit hesla...jako jaky hesla?Je to jen miner, nic jinyho na nem nebezi...je mozny se takhle vzdalene dostat ke konfiguraku a precist ho? Protoze tam je heslo k poolu samozrejme.

    Jinak ten stroj je win7, takze ma pristup do zbytku win site, kde je hromada dat, samozrejme. Jak ale poznam ze nad nim ma nekdo jinej plnou kontrolu?
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    ROMANICAK: píše se tam tor exit node - brána z anonymizeru - asi bych měnil hesla, ale z jiného PC
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    V mym vnejsim rozhrani minera se mi zorbazuje
    Remote management: read-only mode, command miner_file ignored. Remote IP: 5.153.234.147
    Znamena to, ze se me nekdo snazi napadnout a ovladat muj miner?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MORPHLER:
    JAKUBMOKRIS:
    Kdybyste potrebovali komponenty na vodnika, tak mam. Krome bloku teda, ty jsou potreba koupit podle karet, ale mam cerpadlo, hadice, spojky, chladic s ventilatorama....vse rad prodam. a muzu prihodit i jednu AMD HD6990 s blokem.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    PEPPE_LOPEZ: Já jsem takovej hračička, takže i za cenu nějakých nákladů bych se třeba minimálně pokusil tím přihřívat vodu. A už leta mám cukání zkusit vyrobit generátor fungující na principu Stirlingova motoru. Samozřejmě za předpokladu, že bys to teplo nějak sbíral pomocí vodníka třeba. Pokud to půjde do vzduchu, tak to bude, skoro bych řekl, nemožný.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ONDREJCERVINKA: jo to zni jako super reseni.
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    MORPHLER: diky za perfektni vysvetleni! selskou logikou mi z toho vychazi vzit 50k, koupit si stroje a chvili si s tim hrat a za zbytek nakoupit coiny.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ONDREJCERVINKA: jen jeste k tomu clanku. osobne povazuju nvidi na tezbu za mene vhodne nez AMD. kdybych stavel rig na monero, jdu klidne do hodne slabsich karet (klidne ty 560 2GB jak jsem psal nize), ale jestli to ma byt schopne tezit cokoli, sel bych jen do rx 580. Taky vicekartovy rig je fajnovinka kdyz mas hafo dalsiho HW kde muzes vse otestovat a spoustu casu a zkusenosti. (Kamos s 150+ kartama stavel 13 kartovy rig 3 tydny..). Ja puvodne planoval 6 kartove rigy, ale nakonec jsem desky vratil a presel na 3 kartove varianty ... 1) kdyz to spadne tak ti spadne cast vykonu, 3 karty , ne vsechno) 2) kdyz nejaka karta potrebuje nizsi nastaveni, najdes takove a das je do jednoho slabsiho rigu k sobe (silicon lotery u karet je znacna) 3) da se s tim hybat, rozumen to sestavit a napajet... na druhou stranu potrebujes vice desek, procaku a pameti.. ale zase je koupis levne,... takze imho 3kartove rigy best.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ONDREJCERVINKA: ad. 2) to mas tezky. nekdy (casto) je skoro lepsi nakoupit (ale plati to i zrovna ted?) na druhou stranu tezba ti muze vydrzet 2-3 roky (i vic, tezim i na starsim HW), zustane ti HW (ktery v pripade karet ani moc neztraci na cene), muzes spekulovat s tezbou novych men (dnes uz moc ani ne, ale sem tam se jeste neco objevi).
    ad 1) clanek jsem cetl pred par dny, blby neni, da se tim inspirovat. Za 150K postavis neco, cemu se budes tak 14 dnu venovat, aby to dobre slapalo. mas je? (jako fakt hodiny prace sestavovani, shaneni, ladeni.. jestli nemas zkusenosti s HW a tezbou tak i dyl) mas to jak uchaladit? mas to jak napajet (za 150K jsi na hranici beznych jisticu na rodiny dum dimenzovanych na stare cirkularky a pod.. tahas s tim tak kolem 5kW) mas tu eletrinu pod (4),3,(2) Kc? (jinak se to moc nevyplati a smeroval bych to k te investici)
    ad zivotnost.. na vetsinu mas zaruku 2. nekdy i 3 roky (u hw docela casto, karet mam na 3r dost), rekl bych ze je sance (jiste to nevi nikdo, ze) ze to bude mit cenu pouzivat celou dobu zaruky a klidne i po, nebo pul roku pred koncem zaruky prodat. cast budes asi v zaruce opravovat (napr ted jsem po pul roce menil postupne na vsech rx480 od gigabyte vetraky, lozistka totalne v... zarucni oprava (preflashovanych karet) bez problemu.).. ale tezim i na starsich kartach, co zbyly a prezily (tam uz pravda na nekterych 280 jsou vetracky DIY a zcela menene)
    Kdyz se podivam na sebe (mam v tezbe podobnou sumu, cast porizovana pred rokem, cast pred trictvrte a mala cast bezi 5let). kdybych pred letem nekoupil karty ale primo BTC, asi jsem na tom ted tak nastejno (ale ted mam mimo vytezenych BTC a jinych minci taky ten HW ktery se drzi vicemene v te porizovaci cene a ten bude tezit dal..)
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    Ahoj, mam zacatecnickej dotaz. Mam ted volnej kapital, radove 150k czk a rad bych je pouzil na těžbu, nemam s tim zadny zkusenosti, sam obchoduju na burze komoditni opce a tohle bych bral spis jako takovou okrajovou věc, kterou bych chtěl zkusit.

    Mam dve otázky. 1) kdybych ted vzal tech 150k a poskladal nejakej tezebni rig, da se s temahle penezma vůbec realne něco tezit..?
    Nasel sem
    https://www.cryptocompare.com/...ngPower=3870&HashingUnit=H%2Fs&PowerConsumption=1000&CostPerkWh=0.4
    a clanek o mineru
    Affordable 12 GPU Mining Rig: Monero, Vertcoin, Bitcoin Gold & Ethereum
    https://www.cryptocurrencyfreak.com/affordable-12-nvidia-gpu-mining-rig-monero-ethereum-zcash/
    je realny se na takovy hodnoty dostat, který se tady v tom clanku prezentujou? Jaka je zivotnost takového rigu? A s hodnotama z kalkulačky se da nejak ramcove pocitat?

    2) není lepsi koupit nejakou hw peněženku a za zbytek kapitalu poskládat nejaky portfolio a to proste jenom drzet..?

    Předem se omlouvam za asi lame dotaz, kdyztak mi piste do posty, at to tady nezasirame  dekuju
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PEPPE_LOPEZ: k akumulaci pod zaklady domu, pripadne regeneraci tepelnyho cerpadla v zemi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam