• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Jeste k tomu napajeni riseru - FYI, ja mam tyhle. Napajeni maj nejakej 6pin, ale jde to pres redukci ze SATA stejnak. Mozna to funguje dobre diky tomu, ze karta si celkove vezme 90-110W (poladeno taktovanim a dalsima vecma) a ma svoje samostatny napajeni jeste 8pin (RX580) . Takze pochybuju, ze si bere celejch 75W ze slotu, spis to bude 50, ale mozna jeste mnohem min.

    Kdyz se na to podivate pozorneji, tak vidite nejaky kondenzatory, civku, tranzistor, a jeden svab s 8 nozickama. To bude zrejme nejakej step-down menic nebo regulator napeti. zkusim zjistit co je to presne za svab a jeho specifikaci, ale dovolim si tipnout, ze prave diky nemu je wattaz zasadne omezena a tim padem s tim SATA napajenim neni problem. Karta si pak vetsinu vezme ze svyho pridavnyho 6pin.

    USB 3.0 PCI-E Express 1x To 16x GPU Extender Riser Card Adapter Power BTC Cable | eBay
    https://www.ebay.de/...xpress-1x-To-16x-GPU-Extender-Riser-Card-Adapter-Power-BTC-Cable/222451407125
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    VYHULENY_UFO: to je bez diskuze.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GULAZ: si myslim, ze uvidime na konci roku, kazdopadne na trhu s cipama pro vypocet sha256 je proste furt mezera a bitmain s canaan maji skoro monopol.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    VYHULENY_UFO: jsem to smazal. Pac bych rek, to to budou spis pridavny PCIE akceleratory, ktery ve vysledku dopadnou stejne jako ASICy po konci moralni zivotnosti, tzn. poleti do kose.
    Takze, pokud by cena nebyla vyrazne nizsi (coz nepredpokladam vzhledem k tomu, ze to je naopak dodatecnej HW i SW vyvoj), tak je to prast-jak-uhod proti dedikovanymu ASICu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GULAZ: hele me se ptej, kazdopadne dragonmint uz je jistej, samsung se da predpokladat ze taky, s cipama ma bohaty zkusenost a bohata firma, stejne jako gmo no a tohle je otazka, protoze co by ne. vyvoj jde dopredu a kdyz ne letos, tak pristi rok treba.
    vem si blby x86/amd64 procesory, co zraly pred patnacti lety a co zerou dnes.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    PALEONTOLOG: s tou cenou mas pravdu, ja videl nabidky jenom okolo 2k usd a ted uz vidim i ty nizsi, tak to stoji za zvazeni. A Bitmain taky moc nemusim, ale nevedel jsem o alternative.

    VYHULENY_UFO: pekny no, to jsem zvedavej. Od vydani S9 uz je to fakt dlouho a neco musi prijit :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: ja se tedka divam, jestli se da dohledat co v tom je presne za chipy, ale delaj to na nejaky samsung technologii 10nm.

    http://news.8btc.com/ebang-releasee10-miner-with-samsung-10nm-chips
    December 20 2017 Hangzhou-Ebang, the NEEQ-listed company based in Hanghzou, release its new bitcoin mining machine, Ebit E9 + + and E10. The DW1228 chips manufactured by Samsung 10nm process could boost E10 hashrate to 18TH / S. Almost one year ago, the Company release its 14nm E9 miner and shocked the industry.

    -----
    co je podle toho clanku ale husty, tak letos nas mozna ceka brutalni narust vykonu site a tudiz i obtiznosti, protoze na trh vstoupi dalsi vyrobci cipu. takze co natezis tedka to uz ti nikdo nesebere a za par mesicu budou vsechny ty s4/s9 v podstate k zahozeni.

    Ebang emerged as the new player in bitcoin mining market, ranking the 3rd supplier in mainland China following Bitmain and Avalon(Canaan) with independent R&D capability in the market.
    Bitmain and Canaan are well-deserved leader in bitcoin mining market in the past two years. However, due to the soaring price of bitcoin this year, mining business has become so lucrative that many companies are eying on the open market.

    In September this year, Japan’s Internet giant GMO announced that it invested 320 million USD into the field of bitcoin mining. GMO plans to develop its own mining chips. In the latest press conference, GMO announced that the design logic of its 7nm chip has been completed and mass production in May 2018. In addition, GMO also plans to manufacture PC motherboards with ASIC chips and sell them to the public. Each compute card provides hashrate projected at 8T / s and consumes only 300W.

    In November, BtcDrak, the anonymous contributor of Bitcoin Core, said that the Halong Mining Company released the new mining machine, the DragonMint 16T, which is said to be 30% more efficient than the AntMiner S9.

    On 22nd this month, South Korea’s ETNews reported that Samsung signed a contract with Russia’s Bitcoin mining hardware manufacturer Baikal for the supply of 14-nm chips dedicated to bitcoin mining. The sample has been tested and is expected to be mass-produced by January 2018.
    Bitmain is said to have become the biggest buyer for IC in December 2017, surpassing Hisilion of Huawei.

    With deviation on AI, could Bitmain retain its leading position in bitcoin mining?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: jo, sam cumim na ty e10. To je ale raketa. E9 za cca 1100usd.

    Trochu jste me donutili se zamyslet na tou spolehlivosti.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: vetraky zkurveny.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHILDINTIME: cena e9 z fabriky je adekvatni, z druhy ruky mnohem lacinnejsi nez s9. Bitmain me sere monopolem a podporou bch.
    Na dragona by to stalo za to se slozit, ale na to zatim nemam. Treba se to zmeni :)
    Asicy jsou hlucnejsi nez gpu, to spis do sklepa nez do bytu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    PALEONTOLOG: ja budu rad, kdyz se napises jak to jede, rychlym pohledanim se mi zda, ze to za S9 pokulhava hodne. Ja o ASIC strojich uz dlouho uvazuju, zatim jsem jel vyhradne rigy s GPU s prestavkama a uz mam zase chut neco pustit. O Dragonmintu vim, mel jsem je za scam, ale kdyz SatoshiLabs 'potvrdili' ze to existuje a funguje tak je to asi ok. Mozna by slo se slozit na jednu dodavku 5ks (minimum) az to bude aktualni? Bral bych 1-2 kusy, 5 ne. Ale uvidi se no. Pokud koupis E9 tak sem prosim napis jak to jde. Nejhodnotnejsi zdroj informaci o tom se mi zda: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1737602.0
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHILDINTIME: je to cenove i vykonem adekvatni, okamzite dostupny. Zmetkovitost neposoudim, neprovozuju to. Nejspis si ale brzy objednam, az se vyhrabeme z propadu btc, tak dam vedet. Kdo kdy delal znamym do hodnoceni plusovy bodiky vi, ze reference na netu muze psat kdokoliv.
    Pak mas dragonmint, kterej posle prvni az na jare, jestli teda vubec.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    PALEONTOLOG: ok, to vypada castecne legit, stadardni problemy s dodavkou, velkej podil vadnych kusu a cena podobna jako S9, ale vykon nizsi. Nejaky dalsi?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MCKIDNEY: jasne d3 dopadly fakt blbe. Minil jsem spis starsi antminery, mam vesele vybehovy modely a stradam na lepsi.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PALEONTOLOG: Ja se snazim byt opatrny, proto se snazim opatrne rict, ze to ze coin prezije prechod na ASIC neznamena ze ty stroje zustanou vydelecne. Nic vic nic min.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHILDINTIME: alibaba.com ebit e9 9ths
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    PALEONTOLOG: jesli mas prehled tak asi budem radi, kdyz posles link na jiny minery s podobnym pomerem vykon/cena/spotreba a dostupnusti alespon takovou jako ma S9.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GULAZ: Jedou se ruzny alty na stejnym algoritmu.
    MCKIDNEY: na tyhle soudy co pro koho je a neni rentabilni bych byl opatrnej. S9 ma jedinou vyhodu a to je ucinnost vyuziti elektriny. Bitmain neni jedinej kdo se dostal na 1kw:1THs. Jen si to vsichni mysli. Jsou dostupnejsi a lacinnejsi minery.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam