ROMANICAK:
ROMANICAK:
Taaagze...
Diky tomu, ze na novych RX580 co mi prisly, nefungoval bios flash, jsem narazil na stranku
http://1stminingrig.com/best-bios-rom-for-sapphire-rx-580-8gb-special-edition-hynix-memory-31-mhs/ .
Tam jsem prisel na to, ze mem strapy, ktery jsem si upravoval v biosu, byly vlastne celou dobu uplne blbe. Zkopirovani strapu z 1750 do 2000 melo minimalni vliv na vykon tezeni ETH, ze stock 22MH/s jsem se dostal nekam na 25-26, coz neni moc. Kdyz ctete po internetu ruzne ze maj lidi i 30-31, tak vas to proste hloda, ze jo.
Na ty strance nejen ze jsem prisel na to, ze u jedne jedine znacky a typu karet (XFX RX 580 8GB) muze existovat vice vyrobcu pameti (Samsung a Hynix), ale ze dokonce BIOS nemusi byt na tech kartach stejnej! Nekde mel velikost 512KB a nekde 256KB. Nicmene to jeste neznamena ze mate vyhrano - ani biosy z te stranky nesly primo nahrat do mych karet.
Pomoci AtiWinFlash jsem si stahnul BIOSy ze vsech karet a zjistil jejich velikost.
Pomoci GPU-Z jsem zjistil u vsech karet vyrobce pameti.
Postahoval jsem z vyse uvedenyho webu prislusny BIOSy.
Pomoci PolarisBiosEditoru jsem si otevrel BIOSY z te stranky a zkopiroval hodnoty pro mem strap pro 1750, 2000 a 2250 - tedy posledni tri radky.
Pak jsem je v tomtez editoru nasazel do BIOSu stahnutych z mych karet - podle toho ktery kam patrily.
Pak pekne jednu podruhe naflasovat pomoci AtiWinFlash uz upravenejma BIOSama.
Otestovat vykon a stabilitu - jupiiiii! Na kartach je standardne ted kolem 27-29MH/s a vsadim se, ze najdu nejakej sweetspot v MSI Afterburneru s nizkou spotrebou a zachovanim techto hodnot. Instantni radost!
Prikladam svoje biosy, kdyby se nekomu hodilo. Nerucim ale nikomu za jeho karty - pokud tomu nerozumite, nedelejte to!
Donate:
ETH 0x763742f28db38d1b2D4a0fE4fE3F7b5998c42d79
BIS e418487ffe35e8b8012a2baf6904ad4fc1eac5a28e5cb05a9c56d305
DCR DsRp7gWd7HDVRCS7DwiPmN5YUiZApZkqMxW
LTC LRvvdFEUEdhncHLVwHSXwpxAyAePUBZvaZ
ZEC t1PsFCwfhmSCaXLQJfrYs3v8PiV3cFrdzxK
dalsi kdyztak v poste, THX