• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    WAR_TIN: ty šedé sračky s modrou nálepkou nekupuj.
    nebo jo, ale si je proměř, jestli vodí nebo naopak nejsou ve skratu. Po letech se to umí i samo ulomit.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SKAFF: k prvnimu: vyhod bminer za zm. jinak gpu hang je chybny vypocet vstsinou diky spatnemu OC.

    k OC:
    bez odemceneho biosu na 1080 doopravdy netaktujes - to dela karta sama. Misto toho upravujes 3 koeficienty. Karta ma 3 limity co sleduje: napeti, teplota a power. Power je omezeni na fyzicky vykon. bez hrani s nim moc neudelas. (Karta uz je otocena od vyrobce)

    Trik pro tezeni je zrychlit co nejvice vykonu a omezit cykly prave pomoci snizovani power limitu. napriklad pro 1080 +175,+500, 65% Power
    PIGMAN
    PIGMAN --- ---
    SKAFF: U mě to dělal riser. Zkus vyměnit a uvidíš.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Dva dotazy:

    Po cca deseti hodinách miningu - rig se sekne, první miner dstm nic nezahlásí, zmrzne, bminer zahlásí toto:

    [FATA] Irrecoverable errors from watchdog: [D0] GPU hang detected

    Proč? PL, Mem, Fan, všechno je stock, bez overclocku. Teplota pod 70° podle čidel i fyzicky měřená laserem sedí.

    Už se to stalo dvakrát, vždy po cca 10 hodinách. Po rebootu hned vše jede. Je to "normální", nebo to mám řešit? Dělá to furt ta jedna karta, na které je bminer. Co mám podezírat? Miner? Riser? Kartu?

    Dotaz dva - při overclockingu, pokud mě nezajímá spotřeba, musim při overclocku řešit power limit, nebo ten můžu nechat stock a hrát si s pamětí a core clockem a najít sweet spot tam?
    CZUKI
    CZUKI --- ---
    KOCOURMIKES: Ahoj. Opravdu?:o...kde's to vycetl?
    WAR_TIN
    WAR_TIN --- ---
    kuci da se sehnat pcie x16 extender ( ta ksanda) ? nemyslim ten srac co dela pcie 16x z pcie x1
    mam case kde se grafika nevejde - musi byt v nejspodnejsim miste casu
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TLOUDEV: ehm nevim.. i s parametrem -fast ma eth chain ted u me nadisku cca 250GB a jelikoz je to napsane tak jak je, musel jsem tomu vyclenit vlastni rychly disk (geth ho vytezuje naplno provozem). taky to prakticky nemuzu vypnout, pac pak se to i nekolik dni dohani (a neni to rychlosti netu) nerikam ze to nemas delat, jen ze to bude asi vetsi opruz nez cekas..
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    TLOUDEV: ok. jednou na to doj(e)deš.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SOONIC: stahnul jsem si etherum-wallet, soudim, ze pokud mi ted downloaduje cca 5M bloku, ze to nejspis bude fullchain.. zadne treti strane ji nehodlam sverovat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Nanopool jsou pry hash-zlodeji cca 10-15 procent
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    TLOUDEV: jo. transakce letí světem. Ty jak spustíš wallet, tak se nejdřív zesynchronizuješ a uvidíš, co se dělo na tvoji adřese.
    Jestli provozuješ takovou tu full node peněženku, co si stahuje celý chain, tak nemusíš ji vůbec u sebe provozovat (jestli na to nemáš důvod). Softvér peněženka je jen způsob, jak se privátním klíčem autorizuješ, když chceš někam crypto posílat. K příjmání ji nepotřebuješ. Stači, že máš ke své adřese privádní klíče / seed (trezor,webwallet [pozor taky na bezpečí],.. ) .

    podívej se po alternativě třeba tady https://www.myetherwallet.com/ jak je možno přistupovat ke svým coinům přes web.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SOONIC: jasne, spatne jsem se vyjadril.. penezenka neni nikdy offline, nicmene "program pro jeji spravu" (nejakej ten wallet soft) klidne off-line byt muze, az se k ni prihlasim, uvidim, zda v ni neco pribylo. chapu to snad dobre...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOONIC: amen
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    TLOUDEV:jak píšeš. worker je jen identifikátor (ethpool asi používa název rigname). nějaký si vymysli, chvíli potež a koukni do statistik ke tvé adřese, jestli se ti to tam těží. Já například jedu co GPU to proces a worker do jedné peněženky. Klidně můžeš těžit, že všechny minery, jeden worker, jedna peněženka.

    Peněženka není nikdy offline. Blockchain vole ;) . A t co si zdanlivě těžíš do peňeženky, těžíš pro pool. Ten ti to do peněženky pošle až dosáhneš payout threshold, nebo jak si to nastavíš.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TLOUDEV: Nejlepe by to slo rozdelit jako 3 aplikace - Node, Wallet, Miner. nicmene nemusis bezet 3. Miner ziskava data z Node/Pool, Wallet ziskava informace z Node

    Nicmene to co popisujes je imho solo-mining
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SOONIC: no v podstate mam vygenerovanou nejakou ethereum srajtofli, chci se pripojit ze dvou ci vice stroju k eu1.ethermine.org poolu, jenze nevim, zda se tam musim nejak registrovat, ci proste staci "mit svoji srajtofli" a tim je vse dano... a dalsi vec, ze ten miner se pousti s parametrem -O <Your_Ethereum_Address>.<RigName> - Your_Ethereum_Address mi evokuje, ze bude asi to cislo moji "srajtofle", ale za boha se nikde nemuzu dovedet, co je zac RigName - jestli si ho mam vycucat z prstu, nebo neco jinyho...
    A rovnez mi neni jasne, jak na vice strojich pouzivat minera - penezenka mi staci jedna, ne? takze ji muzu mit jen na jednom stroji (dejme tomu doma na compu) ale pouzivat ji jako identifikator muzu odkudkoli a veskere vypocty provedene pod moji adresou budou odmenovany do me srajtofle, ktera muze byt v tu chvili klidne off-line, chapu to dobre?
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    TLOUDEV: zkus gugl. kdyby byl problém, ptej se.
    Build your own Ethereum Mining Rig, part 2: Linux Setup - CryptoBadger
    http://www.cryptobadger.com/2017/04/build-ethereum-mining-rig-linux/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TLOUDEV: no nejdriv bych nakoupil tak 5-6 grafickejch karet.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, muzete me pls nasmerovat - jakozto uplneho zacatecnika - na nejake step-by-step howto, jak ze sveho opusteneho serveru udelat mining engine na ethereum? (linux, console-only)
    dik moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam