• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    2ND: bwk,lux
    2ND
    2ND --- ---
    SOONIC:MIKE23: to byla takova recnicka otazka, dlouhodobeji nez to co dneska vychazi na whattomine :)
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    2ND: to si ještě neumíš zjistit na internetu?
    2ND
    2ND --- ---
    Co těžit s NVIDIA jiného než ZEC nebo ETH ?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    date: so what do you do?

    me: i own a mining business

    date: what do you mine?

    me: i mine my own fucking business
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jak dlouho muzete topit podlahu? Ocekavam ze aspon do kvetna a zacnete uz v srpnu
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    JOINTER:
    S bazenem a vyhrivanim mam taky zkusenost. Potrebujes to cca tyden, max 14 dni v roce. To kdyz je uz slunicko, ale voda je jeste ledova. Mluvim za sebe samozrejme, nerikam ze se nenajde nekdo, kdo se vykoupe i brzy na jare a pozdeji na podzim. Ale vim, ze toho kdo ma bazen na zahrade k dispozici porad, takovy koupani po prvni sezone prejde a pouziva to spis na schlazeni v nejvetsich vedrech nebo pro decka. a tem je jedno, ze je voda studena, ze jo :-)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ROMANICAK: Hlavne to teplo dostanes do celyho baraku bez nejakyho odvetravani nebo hluku v mistnosti. Uvidime jak si krypto povede v dalsim mesici az dvou, jestli bude mit vyznam davat to k tomu bazenu nebo spis prodat. Mimochodem, uzivilo by se tam pres zimu 2-4kW, je to novostavba.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    JOINTER:
    ty vyhody chapu, sam jsem mel donedavna 2xHD6990 s vodnim chlazenim. Proto vim, ze pri prodeji je to skoro bezcenny kus HW a proto jsem se ptal jestli se to zaplati a nebo jsou to vyhozeny prachy navic. Pokud se to zaplati za rok, tak je to dobry. Pokud ne, nema smysl do toho jit a je lepsi resit odvod tepla levnejsi metodou jinam.

    Muj nazor, muzete me zas minusovat, kdyz vam to dela dobre :-)


    MCKIDNEY:
    Chapu spravne, ze jsou pravidla cislovany od #0 , ze jo? :-)
    Jeden starej Mikrotik doma nekde zahrabanej mam, mozna se k tomu casem dostanu, diky za inspiraci.

    Na zalohy pouzivam, teda pouzival sjem NortonGhost, taky umi prirustky. Ale mnohem jednodussi, rychlejsi a spolehlivejsi mi ted prisel EaseUS ToDo Backup Free. Udelam na druhy SSDcko klon a vim, ze kdyby to lehlo, tak jen switchnu disk a za minutu uz jedu dal. To se dost hodi ve chvilich, kdy to lehne zrovna kdyz to nejmin potrebujes a nemas cas to resit (musis zrovna odjet na vikend treba, rodinka uz ceka s nalozenym autem - true story).
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ROMANICAK: Reknu ti jak to mam ja:
    Mikrotik jako router
    Acronis True Image pro imagovani

    Na routeru mam 4 pravidla:
    - Enable Mining Pool
    - Enable VNC
    - Vzdaleny monitoring pro Afterburner
    - Disable everything

    Kdykoliv se rozhodnu pracovat a potrebuji internet, tak jednoduse prepnu pravidlo #3 do Disable. Jde to i pres SSH, Web, WinBox.

    Jak praci dokoncim, tak pomoci acronis aktualizuji image a dam od vseho ruce pryc.

    Pokud windows neco odsere, tak vetsinou spis obnovim image.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ROMANICAK: Neni to tak jednoduchy. Musis videt vyhody jako je teplota do 40-42 stupnu pri plnem TDP, nemusis resit kam s tim 1KW tepla, hlucnost, pripadne muzes to teplo smerovat radiatorem jinam. Ano, vyplati se to pouze dlouhodobe a z tohohle hlediska se to jeste za ty 4 mesice majiteli nezaplatilo. Ale taky je to HW, ktery si zachovava cenu, stejne jako cokoliv jinyho. Osadit jednu kartu ale vyjde na cca 4000.- a proto tam jsou higend karty. Abych to shrnul - vodni chlazeni proste neni pro kazdyho.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MCKIDNEY:
    Ja ti fakt nerozumim jak si predstavujes ze bych to delal. Jednou rikas zakazat, pak zas povolit...Jakoze vzdycky tsne pred tim, nez s tim zacnu neco delat, tak vsechno povolim, udelam co potrebuju a pak zas zablokuju? Jako to by slo, ale je to dost nepohodlny. Leda ze bych na to mel nejakej .bat :-)

    JOINTER:
    Pokud mas elektrickej kotel vs miner, tak do nakladu pro vypocet efektivity vytapeni minerem musis zapocitat naklady na porizeni tech waterblocku a veskeryho prislusenstvi. Do vytapeni kotlem nic krome elektriky nepocitas, protoze tam uz ten hw vlastnis z drivejska. Kdyz pak vysledky porovnas, neni levnejsi nedokupovat ten HW pro minera na vodni chlazeni, a dal nechat tu podlahu v jedne mistnosti (nebo jich je vic?) vytapet kotlem? Uz si rozumime, kam mirim?

    B3DA:
    Minusky neminusky, naposled jsem to zkousel pred rokem a je to furt to samy. Tu situaci co popisuju jsem resil behem jedne instalace nekolikrat, nez jsem dosel k nazoru, ze nez se nechat nutit pouzivat jinej program nez jsem puvodne chtel (protoze proste nejde kvuli kompatibilite vubec nainstalovat a je potreba jina distribuce), tak na to prdim a zustavam u Win. A tim myslim Win7, jakkoliv jsou zastaraly. Win10 me strasne serou tim, jak je tam spousta veci poschovavanejch aby na ne user nevidel a pokud mozno nesahal. Nemam proste rad kdyz se ja mam prizpusobovat tomu jak pracuje stroj. Stroje maji pracovat tak, jak chci ja.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ROMANICAK: linuxy už taky nejsou, co bývaly, stejně jako win už nejsou co dřív.. ;)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ROMANICAK: Je to pripojeny k podlahovymu topeni. Nechapu jak by to mohlo prodelavat, kdyz elektrika by se stejne spalila v elektrickym kotli?
    Duvod prodeje je, ze bych ty finance chtel na neco jinyho.
    Ale ze ja s tim zacinal, zapomen na to.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nahodne znamena v tomhle pripade nemoznost predvidat.okolnosti, ktere je spusti.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ROMANICAK: Tak nic ti nebrani komunikaci povolit a kontrolovat.Pointa je ze nebudes nechavat nahodne sluzby nahodne komunikovat uprostred prace (A do toho pocitam i novy Windows Update)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MCKIDNEY:
    Teoreticky ano. Ale nikdy nevis co se stane. Miner ma port pro webserver pro vzdalenej monitoring, pak se na nej musim dostat, tagze vzdalena plocha, pak je tam antivir, tagze updaty virovejch definici (stroj je na LAN, co kdyby)...ono je toho ve vysledku vic. A pak obcas se vyskytne nejaka potreba to zdokonalit, vyzkouset zvyseni vykonu - novy ovladace, miner SW, vse se stahuje z netu....aktualizace proste jsou potreba, jen si je chci ovladat ja sam. Jako vsechno.

    JOINTER:
    Rozumim ti. Jenze si myslim, ze naklady na ty waterblocky a trubky a cerpadlo a praci s tim jsou vyssi, nez kdybys to teplo pro bazen platil zvlast, za normalni ohrev nekde ze zasuvky. Mam ocit ze prodelavas, ve skutecnosti...nebo jsi to pocital a vyplati se to? Jak moc?

    SKAFF:
    Lin mi uz domu zas nejakou dobu nesmi. nemam problem se stabilitou, mam problem s tim co tam jde udelat a jak se to ovlada. Moje zkusenosti rikaji, ze v Lin je vsechno strasnej voser zprovoznit, musis to nastudovat, hledat kompatibilni verze nebo dokonce prekompilovavat, pak zjistis ze pro tvoji distribuci to vubec nejde a cely to preinstalovavas jen proto abys zjistil ze pro tu novou zas nefunguje neco co pro tu puvodni uz fungovalo...uz jsem se spalil mockrat... Ve Win stahnes, kliknes a mas to. Win 7 teda, 10tky uz bohuzel tak dobry nejsou :-/
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    ROMANICAK: a proc tezit na win, kdyz jsou s tim takovy osery? S linuxem mam 8g flasku, 4g ram, uptime už měsíc, je to safe, zere to minimum prostředků, stabilní jak skála, a i s tim, ze jsem totálně linux lama a umím ls a cd příkaz jsem rozbehal ubuntu bez X, s vlastním monitoringem a mam maximální kontrolu nad systémem a grafikami... a je to zadarmo.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ROMANICAK: To zalezi na pouziti, ja nehodlam to teplo jen tak vypoustet ven kdyz se da vyuzit.
    To vodni chlazeni je hrubym odhadem tak 15-20 tisic navic a proto jsou pouzity nejvykonejsi karty.
    Prodat to nutne nepotrebuju.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ROMANICAK: Miner je zarizeni postavene pro konkretni ucel, takze bezna praxe je omezit vsechny funkce na naproste minimum a snizit mnozstvi prace pro udrzbu (prace se nezaplati.)

    Do toho patri, ze bys nemel nechat otevrenou komnikaci do internetu - pouze miner SW, Node, VNC pripadne....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam